Küresel Vana Mesaj tarihi: Aralık 22, 2013 Report Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2013 Fenomende bilgi olmadigi gozlem vermektedir. Oldugunu soyluyorsan gozlemi nedir?. Hala aynı algısızlık. Ben fenomende bilgi vardır demedim. Bak tekrar oku. Olup olmadığını bilmiyoruz diyorum. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Küresel Vana Mesaj tarihi: Aralık 22, 2013 Report Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2013 BILIM BILIMSEL OLARAK GOZLEMDEN BASLIYOR DEMEK, ORTADA INSANOGLUNA GOZLEM VEREN BIR FENOMEN TABANI VAR DEMEKTIR.. Bir şey daha uydurdun : FENOMEN TABANI ? Fenomen neydi hatırlayalım : İnsana gözlem veren taban. Buna göre Fenomen Tabanı ne oluyor ? İnsana gözlem veren tabanın tabanı :)) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Küresel Vana Mesaj tarihi: Aralık 22, 2013 Report Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2013 Ne demek ayni tavir, olan tavir bilimin bilimsel tavri.. Senin adın bilim mi, bilimi sen mi temsil ediyorsun ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
evrensel-insan Mesaj tarihi: Aralık 22, 2013 Yazar Report Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2013 .Bir şey daha uydurdun : FENOMEN TABANI ? Fenomen neydi hatırlayalım : İnsana gözlem veren taban. Buna göre Fenomen Tabanı ne oluyor ? İnsana gözlem veren tabanın tabanı :))Ben bir sey uydurmuyorum. Sadece sen daha once farketmedigin seyleri hernasilsa fark ediyorsun. Bilimsel yontem; FENOMENIN GOZLEMLENMESI. Demekki bir fenomen olacak ki gozlemlenecek. Simdi anladin mi? Link to comment Share on other sites More sharing options...
evrensel-insan Mesaj tarihi: Aralık 22, 2013 Yazar Report Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2013 .Senin adın bilim mi, bilimi sen mi temsil ediyorsun ? Demogojiye gerek yok. Bilimi insanoglu temsil eder. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Küresel Vana Mesaj tarihi: Aralık 22, 2013 Report Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2013 Bilimin olgusal gecerlkiligi senin alginda kesin algilanabilir.. O senin ön yargıların nedeniyle benim yazdıklarımı algılayamamandan. Ben hiç bir zaman olgusal gerçekliğin kesinliğinden bahsetmedim. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Küresel Vana Mesaj tarihi: Aralık 22, 2013 Report Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2013 Ben bir sey uydurmuyorum. Sadece sen daha once farketmedigin seyleri hernasilsa fark ediyorsun.. Evet, bu yanlışlarını daha önce farketmemiştim gerçekten. Neymiş ? Fenomen Tabanı: İnsana gözlem veren tabanın tabanı : Link to comment Share on other sites More sharing options...
Küresel Vana Mesaj tarihi: Aralık 22, 2013 Report Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2013 Bilimi insanoglu temsil eder.. Demek ki sen temsil etmiyorsun. Zira, sen insanoğlu değil, insanlaşmış "evrensel-insan "sın. Link to comment Share on other sites More sharing options...
evrensel-insan Mesaj tarihi: Aralık 22, 2013 Yazar Report Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2013 .Demek ki sen temsil etmiyorsun. Zira, sen insanoğlu değil, insanlaşmış "evrensel-insan "sın. Ben insanlasma yolundayim ve insanlasmam olunceye kadar da surecek. O yuzden bosuna her zamanki kelime oyunu taktiklerine sapma. Bak imzamda ne yaziyor? Senin gibi algilamak demek, dogmalasmadir, noktalamadir, bitirmisliktir. Link to comment Share on other sites More sharing options...
evrensel-insan Mesaj tarihi: Aralık 22, 2013 Yazar Report Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2013 .Evet, bu yanlışlarını daha önce farketmemiştim gerçekten. Neymiş ? Fenomen Tabanı: İnsana gözlem veren tabanın tabanı : Demogoji yapma tabanin tabani ne demek? Link to comment Share on other sites More sharing options...
evrensel-insan Mesaj tarihi: Aralık 22, 2013 Yazar Report Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2013 .O senin ön yargıların nedeniyle benim yazdıklarımı algılayamamandan. Ben hiç bir zaman olgusal gerçekliğin kesinliğinden bahsetmedim.Ben senin gibi sana yazdiklarini gosterecek degilim, oturur bir daha yazdiklarini okursun. GOZLEM VERMEYEN BIR SEYIN OLABILECEGINI IDIA ETMEK, AKLIN KESINLIK TAKINTISINDAN GELIR. Cunku gozlem o akla yetersizdir. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Küresel Vana Mesaj tarihi: Aralık 22, 2013 Report Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2013 GOZLEM VERMEYEN BIR SEYIN OLABILECEGINI IDIA ETMEK, AKLIN KESINLIK TAKINTISINDAN GELIR. Cunku gozlem o akla yetersizdir. GÖZLEM VERMEYEN OLAMAZ İSE GÖZLEMSEL YANLIŞLANABİLİRLİK NASIL OLACAK ? Senin kafan bu konularda çok karışık anlaşılan. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Küresel Vana Mesaj tarihi: Aralık 22, 2013 Report Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2013 Ben senin gibi sana yazdiklarini gosterecek degilim.Zaten okumuyorum, okusam da anlamıyorum diyorsun yani Link to comment Share on other sites More sharing options...
evrensel-insan Mesaj tarihi: Aralık 22, 2013 Yazar Report Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2013 GÖZLEM VERMEYEN OLAMAZ İSE GÖZLEMSEL YANLIŞLANABİLİRLİK NASIL OLACAK ? Senin kafan bu konularda çok karışık anlaşılan. Gozlemsel yanlislanabilirlik, olgusal gecerlilik temelindedir. Meselabir zamanlar "atom parcalanamayan en kucuk parcadir" cumlesi olgusal gecerli idi, ne zaman atom parcalandi ve gozlem verdi. Bu cumle yanlislandi. Yani artik atom gozlem veren en kucuk parca degildir. Ya da "butun kugular beyazdir" cumlesi baska bir renk kugu gozlemleniginde yanlislanir. Dolayisi ile bir seyin yanlislanabilmesi icin, gozlem olanagi gereklidir. Iste ideolojik inancsal dogrular, o yuzden yanlislanamazlar ve bilimsel degildir. Link to comment Share on other sites More sharing options...
evrensel-insan Mesaj tarihi: Aralık 22, 2013 Yazar Report Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2013 .Zaten okumuyorum, okusam da anlamıyorum diyorsun yani Ne kadar cok aklinca karsi tarafi "kucuk dusurdugunu" zannediyorsun. Farketmedigin aslinda kazdigin kuyuya kendinin dusmesi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Küresel Vana Mesaj tarihi: Aralık 22, 2013 Report Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2013 Meselabir zamanlar "atom parcalanamayan en kucuk parcadir" cumlesi olgusal gecerli idi, ne zaman atom parcalandi ve gozlem verdi. Bu cumle yanlislandi. Yani artik atom gozlem veren en kucuk parca degildir..Bak demek ki, gözlem vermeyen bir şey olabilirmiş. En küçük parça atom değildiri ( henüz gözlem vermemiş olan ) iddia etmek aklın kesinlik takıntısı değilmiş. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Küresel Vana Mesaj tarihi: Aralık 22, 2013 Report Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2013 Ne kadar cok aklinca karsi tarafi "kucuk dusurdugunu" zannediyorsun. Farketmedigin aslinda kazdigin kuyuya kendinin dusmesi..O senin kendini kandırman. Madem öyle göster bakalım hiç yan çizmeden, benim fenomende bilgi vardır dediğim yazımı. Link to comment Share on other sites More sharing options...
evrensel-insan Mesaj tarihi: Aralık 22, 2013 Yazar Report Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2013 .Bak demek ki, gözlem vermeyen bir şey olabilirmiş. En küçük parça atom değildiri ( henüz gözlem vermemiş olan ) iddia etmek aklın kesinlik takıntısı değilmiş. NUMEN ve insanoglunun numenal degerleti gozlemvermez. Burada aklin dogmalasmasi onemlidir. Iste inanclar ve ideolojiler boyle dogmalasir. Bir seyi ezberine alir ve onu sorgulamaz ve ona inandigi icin e onu savunur ve sahiplenir. Cunku aksi onun inandiginin dogru olmaiginin farkina varmasi ve bosluga dusmesidir. Ayni dinin Galile orneginde oldugu gibi. Iste bu durumda gozlem de kar etmez. Cunku inanmis beyin gorse bile kabul edemez. Link to comment Share on other sites More sharing options...
evrensel-insan Mesaj tarihi: Aralık 22, 2013 Yazar Report Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2013 .O senin kendini kandırman. Madem öyle göster bakalım hiç yan çizmeden, benim fenomende bilgi vardır dediğim yazımı.Kusura bakma herkes ne yazdigini biliyor, bilmiyorsa da ortada isteyen arar bulur. Tabi bunun icin ne yaszdigini kisinin bilmesi gerekir. Dogan cocukta bilgi oldugunu soyleyen ben degildim. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Küresel Vana Mesaj tarihi: Aralık 22, 2013 Report Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2013 NUMEN .Numen diye bir şey var mı yani sence ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Küresel Vana Mesaj tarihi: Aralık 22, 2013 Report Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2013 Dogan cocukta bilgi oldugunu soyleyen ben degildim..Ha anlaşıldı. Peki sen bana şunun cevabını bir ver bakalım. Bir bilgisayar ile bir kum arasında ne fark vardır. İkisi de fenomendir ama aralarında bir fark var. Link to comment Share on other sites More sharing options...
evrensel-insan Mesaj tarihi: Aralık 22, 2013 Yazar Report Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2013 .Numen diye bir şey var mı yani sence ?Tabi ki var, basta beynin fonksiyonunu saglayan yeti ogeleri birer numen. Yani dusunce hafiza, bilinc, farkindalik, akil, zihin v.s. Tum sosyal bilgide numenal degerdir. Her turlu ideolojiler inanclar etik psikolojik degerler, bilimin teorisi, v.s. Iste bunun gozlemi INSANOGLU FENOMENI ARACILIGI ILEDIR. Yani numenin fenomeni insanogludur. Quantum dusuncesi "ne dusunuyorsam oyum" der. Ustelik burada onemli olan insanoglu davranisinin yonunu ve yontemini onun beyninde yer etmis numenal degerler belirler. Vucut bu degerleri uygulayan bir aracidir. Link to comment Share on other sites More sharing options...
evrensel-insan Mesaj tarihi: Aralık 22, 2013 Yazar Report Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2013 .Ha anlaşıldı. Peki sen bana şunun cevabını bir ver bakalım. Bir bilgisayar ile bir kum arasında ne fark vardır. İkisi de fenomendir ama aralarında bir fark var.Tabiki fark var. Cunku algiya farkli gozlem verirler ve dolayisi ile kavramsal bilgisi de farklidir. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Küresel Vana Mesaj tarihi: Aralık 22, 2013 Report Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2013 Tabi ki var, basta beynin fonksiyonunu saglayan yeti ogeleri birer numen. .Onu kastetmedim. Kantın Numenini diyorum, varlıksal. Link to comment Share on other sites More sharing options...
evrensel-insan Mesaj tarihi: Aralık 22, 2013 Yazar Report Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2013 .Onu kastetmedim. Kantın Numenini diyorum, varlıksal.Kant'in numeni numeni tanrisina verir. Numenin varligi insanogludur. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts