Jump to content

Tanrı var mı?

Agnostik
 Share

Recommended Posts

Ben agnostiğim. Tanrının varlığının ya da yokluğunun bilinemeyeceğini görüşündeyim. Ne varlığına kanıt bulabiliyorum, ne de yokluğuna. Tanrı varsa varlığına dair sağlam deliller getirin. Yoksa da yokluğuna dair sağlam deliller getirin. Var mı, yok mu ? Ortam sizin. Yalnız küfür, hakaret ve aşağılayıcı şeyler olmasın. Hepimiz saygı çerçevesi içinde güzelce tartışalım.  :)

Edited by moderator
İmlâ

• moderator changed the title to Tanrı var mı?
On 03.03.2023 at 20:23, Agnostik yazdı:

Ben agnostiğim. Tanrının varlığının ya da yokluğunun bilinemeyeceğini görüşündeyim. Ne varlığına kanıt bulabiliyorum, ne de yokluğuna. Tanrı varsa varlığına dair sağlam deliller getirin. Yoksa da yokluğuna dair sağlam deliller getirin. Var mı, yok mu ? Ortam sizin. Yalnız küfür, hakaret ve aşağılayıcı şeyler olmasın. Hepimiz saygı çerçevesi içinde güzelce tartışalım.  :)

Alıntı

Fizikte, enerjinin korunumu yasası, izole bir sistemdeki toplam enerjinin değişmeyeceğini ifade eder—geçen zaman boyunca miktarının sabit kaldığı söylenir. Enerji ne yok edilebilir ne de yoktan var edilebilir, ama enerji türü değişebilir, örneğin,dinamitin patlaması esnasında kimyasal enerji kinetik enerjiye dönüşebilir.

https://tr.wikipedia.org/wiki/Enerjinin_korunumu

Enerji korunumu yasasına göre yoktan var olma olmadığına göre tanrı  enerji olabilir.  

Ama bu tanrı ya aptalın teki yada kötü. 

On 07.03.2023 at 20:03, pigeon yazdı:

Enerji korunumu yasasına göre yoktan var olma olmadığına göre tanrı  enerji olabilir.  

Ama bu tanrı ya aptalın teki yada kötü.

Enerji tanrı ise kesinlikle kötü deĝildir. Olsa olsa aptaldır, çünkü evrime şöyle bir baktıĝımızda, canlılar dünyasını yap boz tahtasına çevirmiş. Bilinçsizce deneyerek, yanılarak, düzelterek, eleyerek, bozarak bir şeyler yapmaya çalışan bir çırak görüntüsünü veriyor.:D

• Like 1

On 03.03.2023 at 18:23, Agnostik yazdı:

Tanrının varlığının ya da yokluğunun bilinemeyeceğini görüşündeyim

Neden bilinemez?

İnsanlık adına bu gezegende tanrıyla tanışmaya yeterince vakit mi yok, teknolojik olarak çok mu gerideyiz? Biz onu bulana kadar yok olup gidecek miyiz? Gezegenden silinecek miyiz?

Bir şeyin yokluğuna nasıl delil getirilir, ne lazım? Ne istersiniz, ne bilmek istersiniz?

Kayıp bir çocuğunuz vardır gerçekten, varlığına delil getirebilirsiniz. Yokluğuna delili kim isterki?

Sadece aptallar yokluğa delil ister.

• Like 1