Jump to content

kavak

Members
  • İçerik sayısı

    2.857
  • Kayıt tarihi

  • Son ziyareti

  • Kazandığı günler

    151

Everything posted by kavak

  1. İslam´da her şeyden önce iman gelir ve tüm benliğinle teslim olacaksın, dolayısıyla neyi sorgulayacaklar veya neyi eleştirecekler? Böyle bir dünya yok; iman eden birisi sorgulayamaz/eleştiremez ki bunu samimiyetle yapmaya cesaret edenler otomatikman dinden uzaklaşıyor zaten.
  2. Emre gibi bazı dindarlar biat ettikleri kutsal kitaplarının mucizevi içeriği/özelliği olduğuna inanıyor, bu nedenle sıkıntılı pasajları, hükümleri, hikayeleri ya görmezden geliyorlar ya da binbir cambazlıkla, saçma sapan kelime oyunlarıyla savunmaya kalkıyorlar. Yoksa onlar da evvela erkeklerin söz sahibi olduklarını, kadınların onlara itaat etmesi gerektiğini ve kölelikte ısrar edenlere ne bu dünyada ne de tahtalı köyde herhangi bir yaptırımın olmadığını elbette biliyorlar. Oysa Taliban, İŞID, Boko Haram gibi radikal dindar örgütler kutsal kitapların içindekileri herhangi bir rötuş yapmadan yürürlüğe sokup uygulamak istiyorlar. Kadınların okumasını, söz sahibi olmasını ve sokaklarda gezmesini istemiyorlar. Bu hususlar günümüzün ılımlı Müslümanlarını bile ürküttüğü için "Gerçek İslam bu değil" yaygarasını koparıyorlar. Tüm mesele bu aslında.
  3. Toplam miktarlar aynı, da, tane başı fiyatları farklı idi. Bu durumda ikisini toplayamazsın. Sorması ayıp; ben önce kendi başıma ne kadar kazanıyordum, şimdi sen bana ne kadar veriyorsun?
  4. @Emre_1974tr´nin kulakları çınlasın, eee mi, diyecem de, demiyorum tabii. Kendisi -Afganlılar gerçek Islam´ı yaşamıyor, kutsal kitabı yanlış anlıyor- kafasında olanlardan. Haksız mıyım, Emre! Aslında dünyadaki tüm erkekleri falakaya yatırmak lazım, çünkü bu dinleri, dinsel ritüelleri, kadın düşmanlığını, cariyeliği, köleliği, tanrıları, peygamberleri ve ayrımcılğı erkekler peydahladı. Sırf fiziksel olarak güçlüler diye, asırlardan beri kadınlara etmedikleri kalmadı. Haksız mıyım, Emre?! Tüm kitabı okumaya hiç gerek yok aslında. Çünkü "Hüre hür, köleye köleye, kadına kadın" ceza kanunu (Sığır pasajı/ayeti no. 178) her şeyi gözler önüne seriyor. Ayrıca buradaki sıralamaya pür dikkat edilmeli; önce erkek, sonra köle ve nihayet kadınlara sıra geliyor. İslam dini resmen erkeklerden yana tavır almış ve kadınlara 3. sınıf bir muamele yapıyor. Görünen o ki bu kanun bizim Afganlıların gözünden kaçmamış. Haksız mıyım, Emre?!
  5. Oytun Erbaş mı zekiymiş? Bunu külahıma anlatın, çünkü sadece şaklabanlıktan başka bir şey yapmıyor. Doktorasını yazarken intihal yapmıştır muhtemelen, da, bunu ispatlayamam elbette. Zaten Prof. Dr. ünvanlarına azıcık saygısı olsaydı, böyle ha bire "Aman da ben bulunmaz hint kumaşıyım" minvalinde boş beleş gevezelik yapmazdı. Aldığı akademik eğitimine rağmen ilkel bir sokak jargonuyla konuşması ise tam bir rezalet.
  6. "Çok havlayan köpek, ısırmaz," diye laf var. Trump´ın her konuda yaptığı tam olarak bu. Habire havlıyor, da, böyle giderse düynanın en sevilmeyen ve kaypak siyasetçisi haline gelecek. Önceleri askeri güç kullanarak zorla almaktan bahsediyordu, bir ara parayla satın almayı gevelemeye başladı, son noktada ise kaba güç kullanmayacağını dile getirdi ve Avrupa´ya olan gümrük tehdidini aniden geri çekti. Sonuç itibarı ile her gün başka bir şey saçmalıyor. Diğer taraftan görünen o ki, bu zat üç sene daha ortalığı karıştırmaya kalkacak. Sağı solu belli değil ve bir sonraki adımını tahmin etmek epeyi zor. Her şeye rağmen bu deli sayesinde Avrupa, askeri bakımdan ABD´de çok bağımlı olduğunu nihayet farketti.
  7. @gun , ben öyle siyah beyazla yetinmem. Duck bunu tahmin ettiği için bana resimli gönderdi ama resmi göndermesi 1 dakika falan sürdü. Evet; ben de kişisel veri isteyen sitelere uyuz oluyorum.
  8. Hata bendeymiş, chat bölümde sadece gevezelik yapıyor. Resim bölümü de varmış. Aha, buyrun.
  9. @gun, ben az evvel sordum. Resimli çizemem, dedi.
  10. Peki, neden tamamen mekanik? Valla ben bu yaşımda o kolu çeviremem. Merak ettim şimdi; bir tane de elektonik ve uzaktan kumandalı çiziversin. :D
  11. Vergi tehdidinde bulunuyorsa demek ki buraya kadarmış. Öyle Venezuela´ya yaptığı gibi Avrupa´ya davranamayacağını bilmeyecek kadar aptal değil. NATO´nun bitmesini göze alamaz, çünkü ABD hem askeri ve ekonomik açıdan Rusya ve Çin´le tek başına başedemez. Bu nedenle Rusya ve Çin hep beraber hareket ediyor, ABD ve AB´in arasının bozulmasını bekliyorlar.
  12. Evet, aynı fikirdeyim. Ancak Trump iktidara gelince bu husus daha da belirginleşti ve önceden hayal bile edilmeyen yepyeni bir şey daha ortaya çıktı. Şunu kastediyorum: Kendi ittifaklarını (örneğin AB ve Kanada) bile tehdit eder hâle geldi. Önümüzdeki süreç bilhassa ABD-AB ilişkilerinde sancılı bir döneme işaret ediyor.
  13. Aslında her şeye gücü yeten mâlum tanrı çok kalabalık bir topluluktan bahsetmek istemiş ancak arada Cebrail ve Muhammed gibi aracılar olunca, gelde ayıkla princin taşını şimdi. Artı; kutsal mesajların yazıldığı iddia edilen taşlar, kemikler, deriler ve elbette yazılı ilk orijinal mushaf da ortada yok. Uzun lafın kısası şu: kopyanın, ..., kopyanın kopyasıyla idare etmek zorundayız. Bu tablo karşısında günümüzdeki sözde ulemaların, hacıların, hocaların da kafası bir hayli karışıktır, da, belli etmemeye çalışıyorlar. Oysa tanrı(lar) doğrudan her insanla tek tek iletişime geçse tüm bu karmaşıklıklar, ayrımcılıklar, savaşlar falan filan hiç olmazdı. İslam´ın ve diğer dinlerin yumuşak karnı tam bu noktada yatıyor, çünkü herhangi bir mesajı iletmek için araya aracı koyarsanız, o mesajın %100 eksiksiz bir şekilde yerine ulaşmasının garantisini veremezsiniz. Benzer durum hadis mevzusunda da var; o devirlerde bilgiler sözlü(!) olarak kulaktan kulağa aktarılıyordu ki İslam´ın temel taşlarından birisi olan hadisler böyle oluşmuştur ve Muhammed´in ölümünden asırlar(!) sonra yazılı olarak kaydedilmiştir. Bu nedenle sade Kuran´cılar kolaya kaçıp hadisleri reddederler, çünkü güvenli olduklarından şüphe ederler. Buna rağmen İslam dini hadisler olmadan varlığını sürdüremez, çünkü hadisler sayesinde bugünlere gelebilmiştir.
  14. Okudum. Amerika her zaman kafasına ettiği gibi hereket etmiştir. Bu yeni bir şey değil, da, deli Trump geldiğinden beri megalomanyaklık nasıl olur, tüm dünya izliyor. Trump gibilerinden hayır gelmez, bu kesin. Çünkü sadece kendi şahsi(!) çıkarlarını gözetiyor. Yalancılığı tescillenmiş birisi ve azılı bir kadın düşmanıdır. Şahsi emelleri uğruna anayasayı keyfine göre şekillendirmekten geri kalmaz. Artı; J. Epstein ile sıkı fıkı bir arkadaşlığı vardı. Her şeyi bir kenara bıraktım; atom gücü olan ülkelerin yöneticileri Trump veya Putin gibi kafasına estikleri gibi hareket ederse, dünyadaki savaşlar hiç bitmez. Putin gereksiz yere Ukrayna´ya saldırdı, zamanında Bush yalan iddialarla Saddam Hüseyin´i devirdi, keza İsrail orantısız güç kullanarak onbinlerce sivili katletti. vs. vs. vs. Şimdi de Trump, kovboyculuk yapmaya heveslendi ve Venezuela´nın doğal zenginliklerine el koydu. Maduro veya uyuşturu falan hikaye, tek sebep petrol. Bu yepyeni bir seviye aslında. Bunu gören Çin yarın öbürgün gözüne kestirdiği ülkelere saldırırsa hiç şaşırmamak lazım. Hayır gelmez derken, tüm bunları kastetmiştim. Sorulması gereken asıl sorular şunlar: Trump, Putin veya Netanyahu gibi delilerin yüzünden tüm dünyadaki diğer ülkeler de mi atom bombası yapsın? Atom bombaya sahip olunca dünya daha mı güvenli hale gelecek? Zannetmiyorum.
  15. Reis´e para gerek hem de acilen. Kendi cebinden ödeyecek hali yok. Bu diyarda istediğin her şeyi dünyanın her tarafından sipariş edebilirsin. Gümrük vergileri mamüllere göre değişiyor ve 150,- Euro´dan itibaren ödeme yükümlüğü var. Artı; katma değer vergisini (%7 veya %19) de unutmamak gerek.
  16. Ne hayırı dostum, Trump megalomanyağın teki işte. Başka türlü açıklanamaz bence.
  17. ... ne yemek yiyor, ne su içiyor ne de hasta oluyor ancak kuralla uymayanları hemen hizaya sokuyor. Zamanında Çin mamüllerine gülenler, şimdilerde sus pus olmuş vaziyette. Neyden mi bahsediyorum? Aha buyrun, hem izleyin hem de kara kara düşünün. https://www.n-tv.de/mediathek/videos/wirtschaft/Roboter-Polizistin-kontrolliert-Verkehr-in-China-id30230373.html
  18. @ Trump, popülist bir siyasetçi ve bu özelliği sayesinde ikinci defa başkan olabildi. Onun her söylediğini ciddiye almamak lazım. Mesela Ukrayna, Rusya savaşını bir günde bitireceğini söylemişti. N´oldu? Hiçbir şey. Neredeyse dünyanın yarısına karşı gümrük vergilerini ikiye, üçe katlayacağını söyledi. N´oldu? Pek fazla bir şey olmadı, tehdit ettiği ülkelerle makul bir seviyede gümrük anlaşmaları yapıldı veya yenilendi. Hepsi unutuldu gitti. ABD´nin Grönland´a girmesi, NATO´un bitmesiyle eşdeğerdedir. Bunu kendisi de bal gibi biliyor ve bunu göze alamaz. ABD ordusu izin vermez.
  19. @Saturn, 19. yy. başlayan ve gelişin sanayileşmenin neticesinde Avrupa´daki toplumdaki refah düzeyi bir hayli yükseldi. İşi olanın iyi beslenme imkanı olur, bunun da boyumuza ve posumuza positif bir etkisi vardır mutlaka.
  20. Bir kere Grönland veya Kanada, Venezuela değil. Venezuela´yı sadece Rusya ve Çin destekliyor ki, sadece göstermelik o da bir hayli cılız. Ayrıca Çin deli Trump´ın bu hamlesine bir hayli sevindi diyebilirim, çünkü bu Tayvan konusunda eline güçlü bir koz geçti. Önümüzdeki 1-2 sene zarfında Tayvan´a saldırırsa hiç şaşırmam. Grönland´ın ve Kanada´nın arkasında Avrupa var ve buna izin vermezler. Bu durumda ABD, daha doğrusu Trump ne yapacak? Grönland ve Kanada´ya bilahlı bir saldırıya ABD ordusu yanaşmaz, çünkü bu NATO´nun çöküşü anlamına gelir. Bu durumda ABD hem Çin hem de Rusya´ya karşı tek başına kalacak. ABD ordusu bunu kabul etmez, çünkü orta ve uzun vadede kendi aleyhine olur. Yani tüm mevzu Venezuela´nın petrol zenginliğin ABD`nin güdümüne girmesiyle sınırlı kalacak.
  21. Bunun genlerle ve sağlıklı beslenmekle ilgisi olduğunu düşünüyorum, çünkü benim oğlan 8-12 yaşında iken doktoru 18-19 yaşında boyunun 185cm civarında olacağını söylemişti. Dediği gibi oldu. Türkiye nasıl bilmiyorum, ama burada çocuklar 0-16 yaş arası doktor gözetiminde. Düzenli olarak sağlık kontrolleri yapılıyor, boyu ve kilosu kayda alınıyor. 50´den sonra insanların boylarının kısaldığına dair duyumlar aldım, ki gerçeklik payı bir hayli yüksek.
  22. Bunu söyleyenler, buna sen de dahilsin, kesinlikle bir yerlerinden uydurmuşlar/uyduruyorlar. Hadi bilimsel olarak kanıtla desem, kaçacak delik ararsın. Böyle bir kanıt olmadığını bilmene rağmen, orada burada paylaşıyorsan eğer, bu senin art niyetli olduğunu gösterir.
  23. Söylemekten yazmaktan dilimde tüy bitti adeta... Namaz, köleliğin ve boyun eğmenin simgesidir. Sporla, sağlıkla veya herhangi bir egzersizle uzaktan yakından alakası yoktur. Namaz ritüelini icra eden kişiler, kayıtsız şartsız teslim olmayı seçmişlerdir, çünkü böyle yaparak sözde her şeye gücü yeten bir varlığı tahtalı köyde ikna edip kebap olmaktan kurtulmayı hedefliyorlar. Ben tanrı olsam, evvela piyasaya dinleri sürenlerin, piyasadaki dinleri pazarlayanların, reklamını yapanların ve bu dinleri şirin gösterenlerın kulağını çekerdim. Sebebi basit; din, inanç ve tanrı uğruna günümüze kadar sayısız masum insan öldürülmüştür, hâlâ öldürülmektedir ve milyonlarca hayvan kurban edilmiştir, ki bu ilkel kurban ritüeli hâlen devam etmektedir.
  24. Birbirlerini nasıl gördükleri mühim değil, ki dışarıdan bakan birisine göre 2 çeşit Müslüman var. Biri ılımlı diğeri radikal, da, sonuç itibarı ile ikisi de Müslüman. Ilımlı olanlarla beraber yaşayabilirsin.
  25. Madem çok gizliymiş, nasıl da öğrenmişler?
×
×
  • Create New...