Jump to content

Recommended Posts

Zaten Allah ciddiye alınacak birisi olsa, meleklerin "biz zaten seni yeterince tesbih ediyoruz. Yeryüzünde kan dökecek birini yaratıp da niye fitne çıkarıyorsun" mealindeki itirazlarına "ben sizin bilmediğinizi bilirim" diyerek kaçamak cevap vermez, adam gibi cevap verirdi. Karşı taraf soru soruyor, ortaya mantıklı bir argüman koyuyor. Sorulan sorunun cevabı ben senin bilmediğini bilirim değildir, sorunun cevabı neyse odur. Ben sizin bilmediğinizi bilirim, aslında ben hiç bir şey bilmiyorum, yada siz haklısınız demektir. Şimdi sen bana 2 kere 2 kaç eder diye sorsan, ben sana "ben senin bilmediğini bilirim" diyebilir miyim. Böyle ciddiyetsizlik olur mu. Allah tam da böyle. Bunu bir de ciddiye alıyorlar, bir de savunuyorlar. 😁

Sonra mesela şeytan da diyor ki onu topraktan beni ateşten yarattın. Şimdi aslında burada da argümanı açması lazım. Ateş olunca ne oluyor, toprak olunca ne oluyor. Saçmalığa bak. Ondan sonraki tepki: yıkıl karşımdan rezil. Ona öyle mi denir. Ateş ve toprak argümanı neyse,yine onunla cevap vermek gerekir. Yani tartışma adabı budur. Kim olursan ol, istersen Allah ol ne fark eder, önemli olan adam olmak adam!

Yani ikisi arasında kıyaslama yapmak gerekirse bir defa ikisi de tartışmada bilimsel davranma konusunda sınıfta kalıyor. Ama şeytan tartışma adabında bir gömlek daha adam.

10 saat önce, Singularity yazdı:

Böyle kolpacı bir Tanrıyı bile bile savunanlar ne acaba? İnsan mı, bot mu, cin mi, şeytan mı. 

Senin benim gibi insanlar elbette, da, önemli bir kısmı tahtalı köyde başlarına gelecek maceralardan(!) korkuyor. Artı; tüm yaşamları boyunca din banyosuna maruz kalmışlar. Artı; kutsal kitapların tehditkâr bir üslubu var. Yani buna şaşırmamak lazım.

Tanrı, kuru lafla peynir gemisinin yürümeyeceğini bildiği için, ha bire tehdit ediyor, öfkeleniyor, katliyamlar düzenliyor, tuzak kuruyor falan filan. Hatta o kadar ileri gidiyor ki, bir insan kendisine ve Muhammed´e inanmıyor diye, yakmakla tehdit ediyor. Keza Musa´ya inanmayanların başına gelenleri merak edenler, okuyup okusun. Okusun ki, taptıkları tanrının gerçek yüzünü görsünler.

Halbuki birisini tehdit etmek, sözlü olsa bile, bir suç teşkil ediyor. Sözde her şeye gücü yetiyor diye, sırf inanmıyorum diye beni tehdit etmeye hakkı yok. Böyle bir saçmalığı ben sineye çekmem.

10 saat önce, Singularity yazdı:

Muhammed'inki mantıklı mesela. Bak o kârda. 50'sinden sonra genç genç kızlarla evlendi. Ama mesela, yok peygamber sevdalıları, yok İslam aşıkları filan. 

Muhammed mevzusu Müslüman açısından başlı başına bir facia aslında ancak dinler erkeklerin eğemenliğinde olduğundan, onun her yaptığı eylem savunulmaya çalışılıyor. :D 

Müslümanların Allah'ı kumar oynar, öfkelenir hatta gider Muhammed'a özel ayet bile indirir.

Muhammed'in adamları gider haram aylar zamanı bir tane kervane baskın düzenler, yanlış hatırlamıyorsam bu baskında 1-2 kişiyide öldürürler. Bu olaydan sonra Allah hemen ayet indirir(Bakara 217 olması lazım) Muhammed efendi ganimetleri gönül rahatlığıyla yiyebilsin diye.

Müslümanların Allah'ı öfkelenir, insanlara aşağlık maymunlar der, ben insanların çoğunu cehenneme odun olsunlar diye yarattım, onların derileri yandıkça yeni deriler giydirip tekrar yakacağım vs. der.

Yani her şeyi bilen, her şeyi gören, kudret sahibi Allah, benim inançsız biri olacağımı bildiği halde beni yaratmış, neden? Cehenneme odun olayım diye...

Birde demiş ki onların kalpleri vardır düşünmezler, kulakları var duymazlar, gözleri var görmezler... Yani her türlü onlar cehenneme odun olacaklar boşuna uğraşmayın diyor...

Birde bu Allah yarattığı kullarını sürekli ateşle, sıcakla veya ellerini kurutmakla tehdit ediyor. Çölde yaşayan bir bedevinin en büyük korkusu yanmaktır veya çölün ortasında 60 derece güneşin altında susuz kalmaktır.

ama Grönland gibi Kuzey Kutbuna oldukça yakın yerlerde, -40 veya -30 gibi derecelerde kardan yaptıkları evlerin içerisinde yaşayan insanların en büyük korkusu soğuktan donarak ölmektedir en büyük dostu ise sıcaklık yani ateştir.

Ben bu Allah'ın hiç görmedim "sizi içi buz dolu havuzların içerisine atacağım, eliniz ayağınız buz kesecek" dediğini sürekli ateşle ve yakmakla tehdit ediyor...

Allah'ın bölgesel bir tanrı olduğu ve sadece Arap kavmi için geldiği buradan bile anlaşılıyor.

On 03.06.2025 at 08:26, Valery Legasov yazdı:

Allah'ın bölgesel bir tanrı olduğu ve sadece Arap kavmi için geldiği buradan bile anlaşılıyor.

Zaten "bu kitap siz anlayasiniz.diye Arapçadır" şeklinde ayet var. 

Zuhruf 3: "Anlayıp düşünesiniz diye onu Arapça Kur’an olarak indirdik.". Burada Allah kime hitap ediyor? Şimdi bunu onlara söylediğim zaman "herkese" diyor. "Sen Arapça biliyor musun ki düşünüp anlayacaksın" diye sorduğum zaman kem küm ediyorlar. İşte efendim, öğrenelim diye. Ama ayet öğren demiyor. "Bunlar apaçık kitabın ayetleridir". (Şuara-2)

Şimdi ben apaçık kitabın ayetlerini anlamak için ayrıca bir dil mi öğrenmek zorundayım?. Yada elin sahtekarının çevirisine mi inanmak zorundayım? Zaten ayette sen anlayasın diye Arapça gönderdim diyor. Sen önce dil öğren sonra anla demiyor.

Açıkça ayet Araplara, biraz daha teknik anlamda Arapça konuşan toplumlara hitap ediyor. Bize hitap etmiyor, bizi muhatap almıyor. Zaten asıl derdi çevresinde Muhammed'in gücünü artırmak olduğu için, geri kalan milletler çok da umurunda. Diğer milletler çok da tın, çok da fifi. 😁

Bir de en komiği, Muhammed aslında habire Yahudilere çakarken asıl amacı dünürleri baskılamak. Ama sahabe mevzuyu anlamadığı için gerçekten İsrail'e düşmanız sanıyorlar. 🤣🤣🤣 Onların motivasyonuna uygun şekilde Kudüs'e kadar gidiyor. İslam ordularının muzaffer lideri. Kudüs'e kadar gidiyor. Teslim olun diye mektup gönderiyor. Kudüs, teslim olmuyoruz alabiliyorsan gel al diye rest cekiyor. Göt kadar İsrail'i alamadan geri dönüyor. Kimse bir şey anlamıyor bu işten. Çünkü oradaki Yahudilerle derdi yok ki. Ha biraz oralarda takılsaydı bir iki genç yahudi kız tanisaydi belki İsrail'e bakışı değişirdi.

• Like 1