Jump to content

Recommended Posts

Allah Adem'in iki oğlundan adak istiyor ve birininkini kabul ediyor diğerininkini kabul etmiyor. Böylece iki çocuğu birbirine düşman ediyor. Durduk yere hiçbir sebep yokken

Enam suresinde İbrahim kendi babasına sapık diyor. Bazı kaynaklarda Azer İbrahim'in amcası olduğu söylenir. Babasına sapık diyen adam kendi öz oğlunu kesmeye götürüyor üstelik Allah ile giriştiği bir iddia uğruna oğlunu bir kumara harcıyor. Öz karısı Sareyi başkasına nikahlamakta bir sakınca görmüyor. Babasına sapık diyen adama bakın.. ne kadar da temiz karakterli değil mi

Rum suresinde ise allah kâfir dedikleri ile iddiaya giriyor kumar oynuyor.  Ayetin iniş sebebi Ebubekirin kafirlerle iddiaya girmesiydi. Ardından bu iddiaya Allah da katılıyor ama ne komiktir ki tam tarih veremiyor. Birkaç  yıl içinde diyor.

İlgili tüm cümleler aşağıdadır. Hepsi kurandan alıntıdır.

Rum suresi

2,3,4,5. Rumlar, yakın bir yerde yenilgiye uğratıldılar. Onlar yenilgilerinden sonra birkaç yıl içinde galip geleceklerdir. Önce de, sonra da emir Allah'ındır. O gün Allah'ın (Rumlara) zafer vermesiyle mü'minler sevinecektir. Allah, dilediğine yardım eder. O, mutlak güç sahibidir, çok merhametlidir.

MâideSûresi 2. Ayet

Onlara Âdem'in iki oğlunun başından geçen ibret verici şu gerçeği anlat: Onlar Allah'a birer kurban takdîm etmişlerdi de birinden kabul edilmiş, diğerinden ise kabul edilmemişti. Kurbanı kabul edilmeyen kıskanıp: "Seni mutlaka öldüreceğim" deyince, öteki şu cevabı vermişti: "Allah ancak takvâ sahiplerinin ibâdetini kabul buyurur."

Saffat suresi

99. İbrahim, şöyle dedi: "Ben Rabbime (O'nun emrettiği yere) gideceğim. O, bana yol gösterecektir." 

100. "Ey Rabbim! Bana salihlerden olacak bir çocuk bağışla."  101. Biz de ona uysal bir oğul müjdeledik. 

102. Çocuk kendisiyle birlikte koşup yürüyecek yaşa gelince İbrahim ona, "Yavrum, ben rüyamda seni boğazladığımı gördüm. Düşün bakalım, ne dersin?" dedi. O da, "Babacığım, emrolunduğun şeyi yap. İnşaallah beni sabredenlerden bulacaksın" dedi. 

103,104. Nihayet her ikisi de (Allah'ın emrine) boyun eğip, İbrahim de onu (boğazlamak için) yüz üstü yere yatırınca ona, şöyle seslendik: "Ey İbrahim!" 

105. "Gördüğün rüyanın hükmünü yerine getirdin. Şüphesiz biz iyilik yapanları böyle mükâfatlandırırız."

 106. "Şüphesiz bu apaçık bir imtihandır."

EN'ÂM (74) : Hani İbrahim babası Âzer’e, “Sen putları ilah mı ediniyorsun? Şüphesiz, ben seni de, kavmini de apaçık bir sapıklık içinde görüyorum” demişti.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Giriş yap

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...