Jump to content

Corpus Coranicum


kavak

Recommended Posts

Corpus Coranicum nedir?

Bu proje, ilk el yazmalarının resimlerini ve metinlerini erişilebilir kılıyor. Yazılı metin geleneğine paralel olarak İslami okuma literatürü sistematik bir şekilde sunulmaktadır. Corpus Coranicum böylece ilk kez tarihsel olarak güvenli bir metin temeli sağlar. Metin tarihinin tarihsel-eleştirel analizine dayanan proje, "Kur'an ortamından metinler" (TUK) veri tabanını kullanarak kronolojik bir edebi yorum oluşturur; ilk kez, erken İslam toplumunun gelişimi, peygamber ile Mekke ve Medine'deki ilk muhataplar arasındaki etkileşim olarak yeniden inşa ediliyor.

Kaynaklar:

İngilizce:

Fransızca:

Almanca:

 

Yabancı dillere vakıfsanız, burada paha biçilmez bilgilere ulaşabilirsiniz. Müslümanların kutsal kitabının hem tercümesini hem de esinlendiĝi kaynakları tüm çıplaklıĝı ile sizlere sunuyor. Kullanışı çok kolay. Herhangi bir ayeti seçtiĝiniz zaman onun hakkında (eĝer varsa) elde olan tüm verileri kaynakları ile sunuyor. Bu şekilde bu kitabın zamanla nasıl oluştuĝu hakkında bir hayli fikir sahibi olma olanaĝına sahipsiniz.

 

Link to comment
Share on other sites

Mesela Enbiya 31 Ayeti:

https://corpuscoranicum.de/en/verse-navigator/sura/21/verse/31/print

Şimdi aynı sayfadaki "The World of the Qur´an" tuşuna tıkladıĝınızda hangi kaynakların/yazıtların (kurandan daha eski) mâlum ayete işaret ettiĝini okumak mümkün. :D

https://corpuscoranicum.de/en/verse-navigator/sura/21/verse/31/intertexts

Link to comment
Share on other sites

1 saat önce, reichminister yazdı:

onlar buna da bir bahane bulur kesin :) . şahsen benim bu siteden haberim yoktu, uygun bir zamanda mutlaka bakmayı düşünüyorum, tarihsever birisi olarak epey ilgimi çekti.

İstedikten, daha doĝrusu inandıktan sonra her türlü bahane bulunur. Bu nedenle her kelimenin neredeyse 9. anlamına bile bakmaktan çekinmezler. Mesela Zariyat 47. ayeti de en çok çapıtılanlardan birisidir. Çünkü yeni bilimsel veriler geldikçe, her kelimeye 9 takla bile attırılır.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 ay sonra...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Giriş yap

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...