Jump to content

Cemaat ve Tarikatlar


somebody

Recommended Posts

Camaat ve Tarikatlar 21.yy evrensel normlarına aykırı bir yaşam iddia ettikleri halde hala dünyada varlıklarini koruyorlar. Halbuki iddia ettikleri her şey neredeyse yalan ve hurafeden ibaret.

Saçma sapan kutsal önermelerle bilime karşı savasmalari da taraftar bulmaları da ayrı bir zihinsel durum.

 

Ancak gençler çağa ayak uydurumadan bu cemaatlere saplanıp kayıp nesiller haline dönüşüyorlar. Aksine bir süre sonra akillanmasi gerekirken kaybettiği yaşamın hesabını kafir diye nitelendirilen çağdaş insanlardan sormaya kalkıyorlar.

 

Bu durum artık küresel bir sorun haline gelmektedir. Dunyanin topyekun bilimsel bir uyanışa ihtiyacı var. Yeniden bilimsel gerçeklerin haykırıldığı bir devrime ihtiyacı var dünyanın.

Link to comment
Share on other sites

60 yıldır insan yetiştiriyoruz diyerek milleti soyan cemaat ve tarikatların bu ülkeye kurduğu iki tane fabrika bile yok. Toplanan o paralarla alman mühendislerini satın alır dünyaya teknoloji satardık. Ama nerede paralar diye sorduğumuzda “allah yolunda harcandı” diyorlar. Bu yol neredeyse bizde oraya gidelim , çünkü Allah yolu buralardan geçmiyor herhalde.  

Türkiye’deki tüm cemaat ve tarikatların amacı belli, birikimlerinizi  toplayıp ülkeyi zayıflatmak. Çünkü hepsi cumhuriyet düşmanı olarak aynı paydaya sahipler.

O kadar para toplayıp cebe indirdikleri halde bir de yüzsüzce cumhuriyeti eleştiriyorlar. Müslümanları geri bıraktılar diyerek.  Tekrar ediyorum 60 yıldır topladiginiz paralarla bütün müslümanlar meslek sahibi edilirdi. Yalan yok beyin bedava. İşin ilginç tarafı kendi sempati duydukları cemaat ve tarikatları sorgulamayıp cumhuriyet sistemini suçluyorlar ya.. ne diyelim ki.. anlayana

Link to comment
Share on other sites

Ben bu yaşıma gelmeme rağmen bazı insanların neden tarikatların peşine takılıp gittiğini anlamış değilim. Bu tip güzergahlarda ne buluyorlar?

Bu insanlar ya kör kütük cahil ya da oralardan ekonomik bir getiri beklentisinde olanlar olmalı bunlar. Tarikat önderlerinin çıkarı tamamen ekonomik, bu nedenle onları bir nebze olsun anlamak mümkün. Ancak müritlerini anlamam mümkün değil. 

Link to comment
Share on other sites

Bir memlekete çocukların beynini yıkamaya kalkarsanız, elbette ne idiğü belirsiz tarikatların peşinden gidenler çok olur.

9 dakika önce, kavak yazdı:

Diyanet İşleri Başkanı diyor ki: "4-6 yaş Kur’an kurslarımızda 10 bin kadar sınıfımız, 200 bine yakın öğrencimiz var Elhamdülillah."

 

Bunun böyle olduğu için bir de şükrediyor, iyi mi?

İnsan o yaştaki çocukların beynini yıkamaya bir utanır yahu... 

 

Link to comment
Share on other sites

Yurdum memleketim cemaat ve tarikatların salgınına uğramış. Görünen o ki ülkenin dört bir yanını bunlar sarmış vaziyette. Bir üniversitenin öğretim üyesi ve ekibinin aylarca süren bir araştırmanın sonucuna göre Türkiye´de 30 tarikat ve bunların 400 kolu bulunmakta. Sadece İstanbul´da 400´ün üzerine tekke varmış; gerisini siz tahmin edin. Bu mevzu memleketin kanayan yarasından birisi aslında, çünkü burada yetişenlere çağdaşlıktan ziyade gericilik aşılanıyor. Ülkenin geleceği olan çocuklar bunlara emanet ediliyor.

Detaylı bilgiler ve kaynak:

https://www.mansetturkiye.com/turkiye-de-kac-tarikat-kac-cemaat-var/21318/

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Tarikatlarda yıllardır işlenen cinayetlerin gün yüzüne çıkan iki yakın örneği , biri Enes Kara, diğeri ise Antalya yurdunda kafası kesilen öğrenci.. ikisinin de ailesinden baba tarafı yobaz. Annelerinin açıklamalarını bilmiyoruz. Babaları resmen oğlumuz kurban öldü diye sevinip zil yakacak seviyede yobazlar.

 

Ense Kara'nın videosunu izledim anlattıkları noktasına kadar doğrudur. Eğitim değil işkence yurdu. Daha öncede fetöcülerin yurtlarında da aynı tecavüz ve cinayetlere kurban giden gençlere de benzer yakıştırmalar yapılmıştı. Şimdi ise hapishanelerde kendilerine haksızlık yapıldığını iddia ediyorlar. Ya bu nasıl bir kafa , siz yıllarca çoluk çocuğa din adı altında işkence yaparken iyimiydi?

 

Artık insanlara açıkça haykırmak gerekir , din konusu kişinin kendi insiyatifinde olmalıdır. Kimsenin tekelinde değil..

 

Gençlere buradan sesleniyorum anne babalarinizi bu konularda dinlemeyin, kaybolan sizin gencliginiz olur , size bunu anne babanız geri veremez. İyi insan olmak için başkasına zarar vermemek ve karşıdakini dinlemek yeterlidir. Ötesi tamamen siyaset ve kölelik düzeni içinde beyin yikamadir.

Link to comment
Share on other sites

Yurdum memleketinde İhsan Şenocak zihniyetinde olanlar olduğu müddetçe, bu ilkel tarikat/cemaatler varlğını sürdürmeye maalesef devam edecekler. Anladığım kadarı ile bu yerlerde adam gibi denetleme falan da yok.

46 dakika önce, kavak yazdı:

Aklından zoru olan birisi daha dinsiz imansızlara saldırmaya yeltenmiş. Bu zat din bezirganlığının tipik bir örneğıni sergilemiş. İnsanlıktan nasibini almadığı nasıl da belli!

İhsan Şenocak: "Risale-i Nur, on binlerce genci ateizmden korudu. Enes, Risale-i Nur okuduğundan değil, ateistlerin masallarına kandığından elimizden kayıp gitti. Şimdi de ateistler büyük bir algı operasyonuyla önlerinde engel gördükleri Risaleye saldırıyor.Müslüman! Dinsizlerin yalanına kanma!"

https://twitter.com/ihsansenocak/status/1482335131625046017?s=21

 

Link to comment
Share on other sites

  • 7 ay sonra...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Giriş yap

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...