Kovulmuş Üye Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2022 Report Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2022 On 07.08.2021 at 16:05, TAO yazdı: Bunların yiyecek masrafı yok. Amacım kendi kendine yeten ortam oluşturmak. Bu ortama kendimide katarsam o zaman bayram edeceğim.:) Nasıl yapacaksın , onları da sen mi yiyeceksin. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
TAO Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2022 Yazar Report Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2022 5 saat önce, Kafir İmam yazdı: Nasıl yapacaksın , onları da sen mi yiyeceksin. https://tr.wikipedia.org/wiki/Biyosfer_2 Bu deney başarısız oldu. Marsa veya aya yerleşince dünyadan bağımsız ekosistem oluşturmak zorundasın. Kaplan zürafa yerine insanı koyacaksın. https://en.wikipedia.org/wiki/BIOS-3 Bu deneyde ise solurken ürettiğimiz karbondioksiti oksijene çevirmek için yosun kullanıyorlar. Gıda üretimi yok burada. https://forum.dusuncedunyasi.net/profile/71-biosphere/ bu nickde bana ait.Şifremi unuttuğum için kullanamıyorum. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TAO Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2022 Yazar Report Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2022 5 saat önce, Kafir İmam yazdı: Nasıl yapacaksın , onları da sen mi yiyeceksin. Burada su piresi yerine karides kullanılmış. karides yosunları yiyor. karidesin dışkılarını ölü yosunları karidesleri bakteriler parçalayıp inorganik maddeye dönüştürüyor. yosunlarda güneş ışığı yardımı ile bu inorganik maddeler ile çoğalıyorlar. yalnız fazla veya az güneş ışığı verirsen sistem çöker. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kovulmuş Üye Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2022 Report Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2022 5 saat önce, TAO yazdı: Burada su piresi yerine karides kullanılmış. karides yosunları yiyor. karidesin dışkılarını ölü yosunları karidesleri bakteriler parçalayıp inorganik maddeye dönüştürüyor. yosunlarda güneş ışığı yardımı ile bu inorganik maddeler ile çoğalıyorlar. yalnız fazla veya az güneş ışığı verirsen sistem çöker. Anladım. İnsanın kendi türünü koruma çabası takdir edilesi bir olay. Dünyadaki ekosistemin oluşum aşamasına ışıktan bağımsız oksijen üreten bir bakteri varsa onunla da deneyebilirsin. Umarım başarılı olursun. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TAO Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2022 Yazar Report Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2022 Fotoğraf makinem yıldızları çekmiyor diye sinir oluyordum. program kullanmak gerekiyormuş. Fotoğraf makinemin uzun pozlama süresi yok. En fazla 15 saniye iso değeride düşük 80. Bu çektiğim resmin düzenlenmemiş hali. Bu da aynı resmin shotwell programı yardımı ile düzenlediğim hali. Ortada ki beyaz büyük olan yıldız kutup yıldızı. Diğerlerinin adlarını bilmiyorum. https://stellarium-web.org/ Bu programla aynı yere bakıyorum farklı görünüyor. @Sputnik 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bruce Wayne Mesaj tarihi: Ocak 7, 2023 Report Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2023 Video oyunları oynamak ve film,dizi,belgesel felan izlemek benim hobilerimdir. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gun Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2023 Report Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2023 Bugün yeni çektim. Canon PowerShot SX510HS Astronomi için uygun değil ama güzel çekiyor. 30 kat büyütüyor. 10 sene önce almıştım. O zamanlar asgari ücret ile alınabiliyordu . Şimdi alamam. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kavak Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2023 Report Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2023 @pigeon, hâlâ düzgünce çalışıyorsa, demek ki kaliteli imiş. Günümüzdeki elektronik cihazlar için aynısını söylemek pek mümkün deĝil. Son 10-15 senede bilhassa elektronik piyasasında kalite erozyona uĝramış vaziyette. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gun Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2023 Report Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2023 7 dakika önce, kavak yazdı: @pigeon, demek hâlâ düzgünce çalışıyor. Demek ki kaliteli imiş. Günümüzdeki elektronik cihazlar için aynısını söylemek pek mümkün deĝil. Son 10-15 senede bilhassa elektronik piyasasında kalite erozyona uĝramış vaziyette. @Cougar Sende paylaş kameran gelince. Korona sonrası başlayan chip sıkıntısı hala devam ediyor galiba. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kavak Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2023 Report Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2023 Şu an, pigeon yazdı: @Cougar Sende paylaş kameran gelince. Onunki emanet. Emanete hiyanet olmaaaaz. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
gun Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2023 Report Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2023 Bunu da yeni çektim. Haberlerde süper ay diyorlar. Ama Süper aya benzemiyor. Bildiğin ay işte. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kavak Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2023 Report Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2023 @pigeon, gayet berrak çıkmış. Yani becerikli sayılırsın ancak tüm mesele ayın diĝer taraflarını çekebilmek. Ayın hep aynı yüzünü görmekten bıktık. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gun Mesaj tarihi: Eylül 1, 2023 Report Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2023 16 saat önce, kavak yazdı: @pigeon, gayet berrak çıkmış. Yani becerikli sayılırsın ancak tüm mesele ayın diĝer taraflarını çekebilmek. Ayın hep aynı yüzünü görmekten bıktık. Arkasında uzaylıların üssü varmış. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
gun Mesaj tarihi: Eylül 2, 2023 Report Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2023 Dolunay olunca kraterler belli olmuyor. Yandan güneş ışığı vurunca gölge çizgisi yakınlarında daha belirgin oluyor. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kavak Mesaj tarihi: Eylül 3, 2023 Report Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2023 @pigeon, böyle ay gibi uzak nesneleri düzgün/pürüzsüz çekmek için aygıtını nasıl sabitliyorsun? Herhangi bir yere yaslanmak lazım veya aygıtın kendisini sabitlemek gerek. Dipnot: Kameraları sabitlemek için kullanılan bir ekipman var. Ona tripod diyorlar, iyi mi? Bilhassa teknik kelimeleri Türkçe´ye doĝru dürüst tercüme etmiyorlar. Sürekli yabancı dillerden esinleniyorlar. Bu durum hiç hoşuma gitmiyor. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gun Mesaj tarihi: Eylül 3, 2023 Report Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2023 3 saat önce, kavak yazdı: @pigeon, böyle ay gibi uzak nesneleri düzgün/pürüzsüz çekmek için aygıtını nasıl sabitliyorsun? Herhangi bir yere yaslanmak lazım veya aygıtın kendisini sabitlemek gerek. Dipnot: Kameraları sabitlemek için kullanılan bir ekipman var. Ona tripod diyorlar, iyi mi? Bilhassa teknik kelimeleri Türkçe´ye doĝru dürüst tercüme etmiyorlar. Sürekli yabancı dillerden esinleniyorlar. Bu durum hiç hoşuma gitmiyor. Duvara yaslanarak çektim. Ben Tripoda üçayak diyorum. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kavak Mesaj tarihi: Eylül 3, 2023 Report Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2023 2 saat önce, pigeon yazdı: Duvara yaslanarak çektim. Ben Tripoda üçayak diyorum. Üç ayak fena deĝil aslında. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deadanddark Mesaj tarihi: Eylül 13, 2023 Report Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2023 On 02.09.2023 at 10:51, pigeon yazdı: Dolunay olunca kraterler belli olmuyor. Yandan güneş ışığı vurunca gölge çizgisi yakınlarında daha belirgin oluyor. Aslında oluyor. Beyaz lekeler birer krater. Beyazın parlaklığı kraterin tazeliğini de belli ediyor. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gun Mesaj tarihi: Aralık 28, 2023 Report Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2023 Radyodan indirdiğim hava durumu haritası faksı. Bu radyo normal cep radyosu. Sözde daha gelişmiş radyo almıştım Uydunlardan resim indirecektim. Çalışmadığı gibi hemen bozuldu. Neyse hevesimi almış oldum. Resimde kayma oldu nedense. Bol parazitte var. https://weatherfax.com/ddh3-ddk6-hamburg/ Gemilere hava durumu haritası yayınını 7880 khzden yayın yapan yer burası. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gun Mesaj tarihi: Aralık 28, 2023 Report Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2023 hata Link to comment Share on other sites More sharing options...
gun Mesaj tarihi: 31 Temmuz Report Paylaş Mesaj tarihi: 31 Temmuz Nilüfer çiçeğim uzun süredir açmıyordu bu sene açtı. Resmini çekerken arıda kondu üzerine. forumda resim kotam dolmuş. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts