Oğuzhan Mesaj tarihi: Pazartesi saat 21:29 Report Mesaj tarihi: Pazartesi saat 21:29 4 minutes ago, Saturn said: @Oğuzhan Senin inandığın filan yok. Kendini kandırmaya çalışıyorsun. Muhtemelen hayatında hiç aşırı dinci görmedin. Ben sana şöyle söyleyeyim, onlar senin de benim de kafamızı keserler. Yukarıda paylaşılan İslam forumuna biraz bak. Hoşgörülü tiplere benziyorlar mı? Bu adamlar dinden çıkanın bile öldürülmesini savunuyorlar. Şu görsel Afganistan'dan. Aslında şu kırbaçlı görsel bile din tartışmasını direk bitirmeli. Hocam kusura bakma ama bakış açın yanlış. Bir din var ve bu dinin özü var. Dinin ne zaman tamamlandığı belli. Yıllar sonra birilerinin bu din adına dinin emirlerine ters iş yapmaları dine dahil değildir ki. Bir insanın feraset sahibi olması lazım, bu uygulamaların islama ters olduğu net birşey. İslam her insanın hesabını ahirete bırakıyor. Ki peygamber de böyle aşırı gruplar hakkında birçok uyarıda bulunmuş. Kuran’da da farklı inanca sahip insanlara nasıl davranılacağıyla ilgili çok net emirler var. Özetle dinde zorlama yoktur deniyor. Bana bu adamı ya da bu tarz şeyleri referans göstermen çok anlamsız geldi.
Recommended Posts