Murat148 Konu tarihi: 14 Haziran Report Paylaş Konu tarihi: 14 Haziran Lidyalılar Mısırlılar ve Babilliler gerçekten önemli uygarlıklardı lidyalılar antik anadolu halklarının sonuncusu iken mısırlılar köklü ve derin bir kültüre sahiptir Babil ise sümerlerin varisi sayılır yani persler uygarlıklar kendilerine hiçbirşey yapmazken durduk yere istila etti yani hadi lidyayı ele geçirdin Babil’i de ele geçirdin mısırı niye ele geçiresin ki kendilerine en yakın halk olan medler bile sadece birkaç ülkeyi işgal edip daha fazla fethetmedi ama kendileri ne kadar devlet varsa hepsini yok etmeye çalıştı ben hem Lidya’nın hem Babil’in hemde Antik Mısır’ın düştüğü bu duruma çok üzülüyorum antik uygarlıklara çok fazla ilgi duyuyorum ve perslerin bu işgali beni derinden üzdü peki sizin fikirleriniz neler? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Valery Legasov Mesaj tarihi: 14 Haziran Report Paylaş Mesaj tarihi: 14 Haziran Savaşlar, fetihler ve seferler olmasaydı, imparatorluklar gelirlerini nasıl sağlardı? O dönemlerde en büyük gelir kaynaklarından biri ganimet, yani düşmandan elde edilen altın, değerli eşyalar ve benzeri mallardı. Muhammed bile Mekke'den Medine'ye kovulunca ilk iş olarak Mekke kervanlarına yönelik baskınlar düzenlemiş, kervan soygunculuğu yapmıştır. Osmanlı'da Yeniçeriler, uzun süre düzenli seferlere çıkılmadığında isyan çıkarırlardı. Savaş dönemlerinde ganimet, maaş artışı ve terfi gibi beklentilerle tatmin edilen Yeniçeriler, barış zamanlarında bu imkânlardan mahrum kaldıklarında huzursuzluk gösterir ve ayaklanmalar başlatırlardı. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kavak Mesaj tarihi: 15 Haziran Report Paylaş Mesaj tarihi: 15 Haziran Neden Perslerin işgali oluyormuş...muş? Diğerlerinki can da Perslerin uygarlığı patlıcan mı? Savaşmak, başka diyarları fethetmek o devirlerde her imparatorluğunun kitabında var olan bir eylemdi. Her büyük imparatorluk, çevresindeki bölgeleri savaşlarla elde etmiştir. Yayılmacılık, toprak kazanmak, köle edinmek vs... Bunlara günümüzde burun kıvıranlar ve tarafgir davrananlar romantik bir hayal dünyasında yaşıyor olmalılar. Bu kafada olanlar acaba İstanbul´un fethini de istila olarak görüyorlar mı acaba? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Singularity Mesaj tarihi: 15 Haziran Report Paylaş Mesaj tarihi: 15 Haziran Bunların hiç birine üzülmem ama Tartaria'nın Ruslar tarafından yıkılmasına üzülürüm. Tartaria medeniyet olarak neredeyse günümüz dünyası kadar gelişmiş bir uygarlık olmuşken at üstünde gelen Rus süvarileri onları yok etti. İnandırıcı mı? Değil. Ama maalesef bu konuda yeterli kaynak yok. Kur'an bile bu olayın öncesinde kaldığı için yalanı da okuyup bu yalansa o zaman doğdu şu olabilir diyebileceğimiz kötü bir örnek de yok elimizde. Eski haritalara baktığınız zaman Persler nerdeyse medeniyetin ilk zamanlarından beridir var. Hatta bir dönem Amerika'nın kuzeyine kadar değiyor, yani teeeee kızılderililerden bile önce. Bu yüzden ben İran'ın İsrail gibi yeni yetme bir ülke tarafından yıkılabileceği, ya da parçalanabileceği senaryoları komik buluyorum. Gerçekten komik. Adem yoktu İran vardı, Lidya Frigya Mısır ne ayak? Bunlar ayak takımı, çoluk çocuk takımı. Dünyada yerleşik medeniyetler var tamam mı, bunlar teeee Ademden önce bile vardı. Yine var. Kimdir bunlar? Türkler - Mu kıtası, Moğollar,vs Çin Ruslar Hintler / Kızılderililer İran / Pers İngiliz/Alman (Avrupa) Afrikalılar Gerisi bunlardan türemiştir. Lidya Frigya Mısır Sümer filan bunlar spam devlet. Olsa da.olur olmasa da. Arap yada İsrail diye bir şey yok zaten bunlar Allah'ın uydurması, ara ırk, spam ırk. Allah olmasa İsrail'in adını bilen olmazdı. Allah derken Muhammed anlamında. 😁 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kavak Mesaj tarihi: 18 Haziran Report Paylaş Mesaj tarihi: 18 Haziran On 15.06.2025 at 20:11, Singularity yazdı: Bunların hiç birine üzülmem ama Tartaria'nın Ruslar tarafından yıkılmasına üzülürüm. Tartaria medeniyet olarak neredeyse günümüz dünyası kadar gelişmiş bir uygarlık olmuşken at üstünde gelen Rus süvarileri onları yok etti. İnandırıcı mı? Değil. Ama maalesef bu konuda yeterli kaynak yok. Kur'an bile bu olayın öncesinde kaldığı için yalanı da okuyup bu yalansa o zaman doğdu şu olabilir diyebileceğimiz kötü bir örnek de yok elimizde. Eski haritalara baktığınız zaman Persler nerdeyse medeniyetin ilk zamanlarından beridir var. Hatta bir dönem Amerika'nın kuzeyine kadar değiyor, yani teeeee kızılderililerden bile önce. Bu yüzden ben İran'ın İsrail gibi yeni yetme bir ülke tarafından yıkılabileceği, ya da parçalanabileceği senaryoları komik buluyorum. Gerçekten komik. Adem yoktu İran vardı, Lidya Frigya Mısır ne ayak? Bunlar ayak takımı, çoluk çocuk takımı. Dünyada yerleşik medeniyetler var tamam mı, bunlar teeee Ademden önce bile vardı. Yine var. Kimdir bunlar? Türkler - Mu kıtası, Moğollar,vs Çin Ruslar Hintler / Kızılderililer İran / Pers İngiliz/Alman (Avrupa) Afrikalılar Gerisi bunlardan türemiştir. Lidya Frigya Mısır Sümer filan bunlar spam devlet. Olsa da.olur olmasa da. Arap yada İsrail diye bir şey yok zaten bunlar Allah'ın uydurması, ara ırk, spam ırk. Allah olmasa İsrail'in adını bilen olmazdı. Allah derken Muhammed anlamında. 😁 Ne içtin sen böyle? Kımız içtiysen, hiç tavsiye etmem. Denemiştim, hiç beğenmedim. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Singularity Mesaj tarihi: 18 Haziran Report Paylaş Mesaj tarihi: 18 Haziran On 15.06.2025 at 21:11, Singularity yazdı: Kavak adamdır. 4 dakika önce, kavak yazdı: Ne içtin sen böyle? Kımız içtiysen, hiç tavsiye etmem. Denemiştim, hiç beğenmedim. İstersen ne içtiysem sana da yolluyim. Belli ki ayık kafayla okuduğunu anlamıyorsun. 😁 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kavak Mesaj tarihi: 18 Haziran Report Paylaş Mesaj tarihi: 18 Haziran 1 dakika önce, Singularity yazdı: İstersen ne içtiysem sana da yolluyim. Belli ki ayık kafayla okuduğunu anlamıyorsun. 😁 Uzaktayım; gelene kadar kımızvari olma ihtimali yüksek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Singularity Mesaj tarihi: 18 Haziran Report Paylaş Mesaj tarihi: 18 Haziran 32 dakika önce, kavak yazdı: Uzaktayım; gelene kadar kımızvari olma ihtimali yüksek. Gel de bi cin çarpmışa dön. Melek, Allah, şeytan, peygamber olmayabilir ama cin kesin var. Yemin de ederim ispat da. 😆 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts