Jump to content

Tanrı neden bizi umursasın?

Senera

Recommended Posts

Söz konusu tanrı olunca, muhteşem veya muazzam gibi güzellemeler dindarların dilinden hiç eksik olmuyor nedense. Tanrıyı bizzat görmüş ve tanımış gibi konuşuyorlar. Kimbilir belki de taptıkları tanrıyla beraber bir Selfie çektirmişlerdir. Bunlar tıpkı kendilerini peygamber ilân edenler gibi kesin torpillidir.

Ben sittin seneden beri tanrıyı, hatta tüm sülalesini, evime davet etmeme rağmen tık yok. Hadi uğramıyorsun, insan pardon tanrı dediğin nezaketen bir tane mesaj gönderir. O da yok. Ona tapmıyorum, biat etmiyorum, boyun eğmiyorum ve uğruna kurban kesmiyorum diye bana garezi var galiba. 

@kavak Teşekkürler beni fazla zorlamıyorsun eyvallah dayı..

Tam olarak ne çağırıyorsun? Ne çağırdığını biliyor musun?  Ben de bilmiyorum, bana gösterilmiş temel noktalardan yola çıkarak harbi zorlayıcı aklımı kemirip duran tek ve mutlak bir varlığı düşünmeye çalışıyorum. Kolay değil harbiden.. Din'in hatta semavi dinin ortak noktalarından yola çıkarak o tek varlığı kendi aklımca tasvir etmeye çalışıyorum. Kafamda şekillendirmemem de gerekiyor mesela, az önceki gibi bir yorumla temel bir adım attım. Çağırayım gelsin diye değil, ulaşmaya çalışıyorum o kadar.

Şu an, Hakikat yazdı:

@kavak Teşekkürler beni fazla zorlamıyorsun eyvallah dayı..

Tam olarak ne çağırıyorsun? Ne çağırdığını biliyor musun?  Ben de bilmiyorum, bana gösterilmiş temel noktalardan yola çıkarak harbi zorlayıcı aklımı kemirip duran tek ve mutlak bir varlığı düşünmeye çalışıyorum. Kolay değil harbiden.. Din'in hatta semavi dinin ortak noktalarından yola çıkarak o tek varlığı kendi aklımca tasvir etmeye çalışıyorum. Kafamda şekillendirmemem de gerekiyor mesela, az önceki gibi bir yorumla temel bir adım attım. Çağırayım gelsin diye değil, ulaşmaya çalışıyorum o kadar.

Senin dayın falan değilim bir kere. Sen aradan çekil, taptığın tanrını çâğır buraya.

Senin gibileri çok gördük, istediğin kadar ulaşmaya çalış ulaşamazsın. En kolayı onu çağırman. İsmini verdin,  "Allah" dedin. Yani Müslümansın. Evet, çâyım soğuyor. Gelmezse ayıp eder.

Şu an, kavak yazdı:

Senin dayın falan değilim bir kere. Sen aradan çekil, taptığın tanrını çâğır buraya.

Senin gibileri çok gördük, istediğin kadar ulaşmaya çalış ulaşamazsın. En kolayı onu çağırman. İsmini verdin,  "Allah" dedin. Yani Müslümansın. Evet, çâyım soğuyor. Gelmezse ayıp eder.

İyi hadi kolay gelsin sana o zaman şu andan itibaren aradan çekildim oradaki şahıs..

16 saat önce, kavak yazdı:

Kainat o kadar büyük ki hangi gezegenle uğraşsın azizim?  :D

Değil her hangi bir gezegenle onun uydusuyla bile uğraşamaz. 

O ancak homosapiens sapiensin saçına kafa yorsun. 

Saçlı yaratayim sonra o saç ile kafayı bozayim demiş bir tanrı otursun kendi bokuyla oynasın. Tanrı falan değil ondan krala soytarı olur ancak.

Oluyor zaten, kendini kral sanan yavsaklarin en büyük kozu oluyor. Bazıları ülke bile yönetiyor.

1 saat önce, Deadanddark yazdı:

Tanrı falan değil ondan krala soytarı olur ancak.

Güzel bir noktaya değindin. İnsanlar iki ayağı üzerinde yürümeye başladıklarından beri piyasaya sürülen tüm tanrılar gücü elinde bulunduranların kuklası olmuştur adeta. Günümüzdeki dindarların toz kondurmadıkları sözde peygamberlerinin alayı tanrıdan mesaj aldığını iddia ederek kitleleri etkilemeye ve onları yönetmeye kalkmıştır. Öyle ya; tanrının sevgili elçisi olduğuna inanılan birisinin ağzından çıkan her laf kutsal ilân edilir. Böyle bir durumda insanlara neredeyse her saçmalığı yaptırmak mümkün.  

İlginçtir; tanrı/tanrılar sadece bu peygamber sülalesiyle bağlantıya geçmiş, diğerleri avcunu yalamış. Onlardan kuru kuru inanmaları beklenmiş. Sadece bununla kalınmamış; tapınmaları, yalvarıp yakarmaları, ibadet etmeleri ve hatta her sene kurban katliyamı yapmaları istenmiş. Göya bu şekilde tanrının keyfi yerine gelecek. İnsanlar o kadar korkak ki, milyarlarcası her gün onun keyfinin yerine gelmesi için zamanını harcıyor.     

Madem peygamberlere kıyak/torpil geçilmiş, benim gibilerin nesi eksik?

Benimle de irtibata geçsin, hem de acilen. Yoksa çay yerine su bile vermem. Hangi tanrının gelmesi önemli değil, hangisi olursa olsun kabulüm. Piyasada binlerce tanrı var. Seç, beğen, al. Böyle bir durum var. Ben adaletli davranarak, hepsini çâğırıyorum. Bakalım hangisi gelecek! :D