Jump to content

Kur'an'ın Hamanları Birbirine Karıştırması

alpinçayırı

Recommended Posts

Tıpkı Muhammed'in Kur'an'da Meryemleri birbirine karıştırması gibi Kur'an, Mısır Firavunu'nun veziri Haman ile Ahameniş Şehinşahı'nın veziri Haman'ı birbirine karıştırmaktadır. Halbuki bu iki kişi; aynı adı taşıyan, farklı zamanlarda yaşamış farklı kişilerdir.  Mısırlı Haman, Musa ile; İranlı Haman, Ester ile mücadele etmektedir dolayısıyla Haman'ın düşmanları da birbirinden farklıdır. 

Tam tersine, bir tek Kuran'da Meryem ve Haman kelimeleri doğru bir şekilde kullanılmıştır ve bu mucizeler Kutsal Kuran'ın Allah'ın sözü olduğunun ispatlarını sunmaktadır:

http://emre1974tr.blogspot.com/2018/03/isa-peygamber-musa-ve-harun.html

https://www.kurandaceliskiolmaz.net/kuranda-haman-kimdir/

https://www.miracles-of-quran.com/haman.html

4 saat önce, Emre_1974tr yazdı:

Tam tersine, bir tek Kuran'da Meryem ve Haman kelimeleri doğru bir şekilde kullanılmıştır ve bu mucizeler Kutsal Kuran'ın Allah'ın sözü olduğunun ispatlarını sunmaktadır:

http://emre1974tr.blogspot.com/2018/03/isa-peygamber-musa-ve-harun.html

https://www.kurandaceliskiolmaz.net/kuranda-haman-kimdir/

https://www.miracles-of-quran.com/haman.html

Haman figürü Yahudi kaynaklarında pers kralının bir veziri olarak geçmektedir Esther figürü Yahudileri Haman'ın elinden kurtarmıştır Yahudiler bunun için Purim bayramını kutlamaktadır peki neden Yahudi kutsal kitabında veya kaynaklarında mısırdaki bir Haman hakkında bir bilgi veya belgeye rastlanmamaktadır mısırdan çıkış Yahudiler için önemli bir hadise olarak kabul edilmektedir(üstelik buna rağmen). Başka kaynaklara da bakılabilir bu konuyu değerlendiren pek de bir şey iddia etmek istemiyorum sadece objektif bakış açısına katkı sağlamak adına bazı soru işaretleri oluşturmak için yazıyorum.

https://www.answering-islam.org/authors/katz/haman/app_quran.html

Karman çorman ve bir ekip tarafından çok uzun bir süre zarfında yazılmış/uyrudulmuş olan bir kitabın içerikleri üzerine kafa yormak başlı başına bir zaman kaybı, çünkü baştan sona keyfilik, ilkellik, ayrımcılık ve ötekileştirmeden başka bir şey bulamazsınız orada. Konu bütünlüğü de aramaya kalkmayın, çünkü yok.

"Bana ve Muhammed´e inanmayanlar cehennemliktir" ve benzeri mesajları olan bir kitabın nesi iyi olacak, toplumsal barışı nasıl getirecek?

Resmen düşmanlık, kindarlık yayan bir kitap.

Havada uçan kelebeklere andolsun, amanda muciiiize diye ortada dolaşanlara "Eliifff, Laaaam, Miiiim" diyorum. Çünkü bu kelimeleri duyan müslümanların alayı bunun ne olduğu bilmez. Mucize delileri de bön bön bakar sadece.

Dinler dünyada karşılığı olan olgulardır dolayısıyla dinler üzerine kafa yormak kimileri için ihtiyaçtır. Doğrudan itibarsızlaştırma yoluyla zaman kaybı demek doğru olmayabilir. Kimi insanlar da hiç dinle ilgilenme ihtiyacı duymazlar. Doğrudan itibarsızlaştırmak yerine insanlar kendileri bir sonuca ulaşırsa bu çok daha sağlıklıdır. Mesela bir insan din hakkında daha çok entelektüel bilgiye sahip olmak için kendini geliştirip dil öğrenebilir ve erişeceği ve okuyabileceği kaynak miktarını artırabilir dolayısıyla kendini geliştirebilir. Kimilerinin de dine olan inançları gözlerini kör etmiştir onlar objektif olamazlar. Dini fanatizm çizgisindeki insanlar da allahtan muhammedden gayrısı yalan üzerine kafa yormak bile zaman kaybı diyebilir kaldı ki kendi dinleri üzerine bile kafa yormaktan çekinen çizgide müslümanlar da var. Olgun bir yaklaşım sunmak gerekir.

1 saat önce, Kaz yazdı:

Dinler dünyada karşılığı olan olgulardır dolayısıyla dinler üzerine kafa yormak kimileri için ihtiyaçtır. Doğrudan itibarsızlaştırma yoluyla zaman kaybı demek doğru olmayabilir. Kimi insanlar da hiç dinle ilgilenme ihtiyacı duymazlar. Doğrudan itibarsızlaştırmak yerine insanlar kendileri bir sonuca ulaşırsa bu çok daha sağlıklıdır. Mesela bir insan din hakkında daha çok entelektüel bilgiye sahip olmak için kendini geliştirip dil öğrenebilir ve erişeceği ve okuyabileceği kaynak miktarını artırabilir dolayısıyla kendini geliştirebilir. Kimilerinin de dine olan inançları gözlerini kör etmiştir onlar objektif olamazlar. Dini fanatizm çizgisindeki insanlar da allahtan muhammedden gayrısı yalan üzerine kafa yormak bile zaman kaybı diyebilir kaldı ki kendi dinleri üzerine bile kafa yormaktan çekinen çizgide müslümanlar da var. Olgun bir yaklaşım sunmak gerekir.

İtibarsızlaştırma yok. İnanmıyorsan buyur, bu kitabı kendin oku. En az 50 kere Arapça anlamadan okudum ve sonraları en az 10 kere anladığım dillerde okudum. Beş para etmez, içerikleride de insanlığa yaramaz. Sırf inanmadığımızdan ötürü bizim gibileri yakmaya yeltenen bir zihniyetten bahsediyoruz. Çünkü bu kitabı yazanlar/yazdıranların kendinden olmayanlara zerre kadar saygısı yoktur. Bana saygısı olmayana benden saygı beklemeyin.

Ne demek olgun yaklaşım sunmak? Olgunluğun ne olduğunu senden öğrenecek değilim. Artı: merak etme, bir önceki iletimde dalga falan geçmedim. Neyse onu dile getirdim. Bu kitap insan onurunu hiçe sayıyor. Sen bunları görmek istemiyor olabilirsin. Sorun değil.

Hasılı evet; zaman kaybı.

51 dakika önce, kavak yazdı:

İtibarsızlaştırma yok. İnanmıyorsan buyur, bu kitabı kendin oku. En az 50 kere Arapça anlamadan okudum ve sonraları en az 10 kere anladığım dillerde okudum. Beş para etmez, içerikleride de insanlığa yaramaz. Sırf inanmadığımızdan ötürü bizim gibileri yakmaya yeltenen bir zihniyetten bahsediyoruz. Çünkü bu kitabı yazanlar/yazdıranların kendinden olmayanlara zerre kadar saygısı yoktur. Bana saygısı olmayana benden saygı beklemeyin.

Ne demek olgun yaklaşım sunmak? Olgunluğun ne olduğunu senden öğrenecek değilim. Artı: merak etme, bir önceki iletimde dalga falan geçmedim. Neyse onu dile getirdim. Bu kitap insan onurunu hiçe sayıyor. Sen bunları görmek istemiyor olabilirsin. Sorun değil.

Hasılı evet; zaman kaybı.

Kafa yormak boş iş denildiği takdirde onlara ortamı bırakalım istedikleri gibi kafalarına göre insanları manipüle etsinler (onlar da cahil ne yaptıklarını bilmiyorlar) hiç araştırmaya gerek yok ben bunu anlıyorum. Bu işlerle ilgilenen insanlar da boş insanlar o zaman. Ben söz konusu kitap hakkında olumlu görüşlere sahip biri değilim ki gerçeği görmekle problemim olsun. Bir şey yazmasam da olurmuş. Kimse kimseyle uyuşmak zorunda değil. Diyaloğa da gerek yok ben kavga etme uslubunu benimsiyorum diyen birine benim ekstra diyecek bir sözüm bulunmuyor. Diyalog kurarken öncelenmesi gereken diyaloğu derhal sonlarndırmak için zıtlık çıkarmak ve tahrik üslubu metod olarak benimsenebilir. Ben bununla ilgilenmiyorum. Karşıdaki kişinin direk kutsalını aşağılayacak cümleler fanatizmi azıtır böyle bir önceleme olgun yaşlaşım olmuyor yoksa sen kuran şöyle iğrençtir böyle iğrençtir diyebilirsin.

5 dakika önce, Maddeci yazdı:

Din dedikleri masallar topluluğu son derece zararlı kuruntulardır. Bence hiç okumamak ve kestirip atmak en iyisidir. 

Ne yazık ki okuduk. Keşke okumasaydık, ama oldu artık. 

Olmasaydı nasıl bir gerçeklik hüküm sürerdi bilmiyorum ancak keşke insanlar cami yerine kütüphane, laboratuvar gibi bilim icra edilecek imkanlar tesis etseydi ve ibadet yerine bilim icra etseydi ama ne yazık ki böyle değil. Hem çok ürüyorlar hem de insanların beyinlerini yıkıyorlar ne yaptıklarını da bilmiyorlar ve çoğunlukla gerici olma özelliği gösteriyorlar.

1 saat önce, Kaz yazdı:

Kafa yormak boş iş denildiği takdirde onlara ortamı bırakalım istedikleri gibi kafalarına göre insanları manipüle etsinler (onlar da cahil ne yaptıklarını bilmiyorlar) hiç araştırmaya gerek yok ben bunu anlıyorum. Bu işlerle ilgilenen insanlar da boş insanlar o zaman. Ben söz konusu kitap hakkında olumlu görüşlere sahip biri değilim ki gerçeği görmekle problemim olsun. Bir şey yazmasam da olurmuş. Kimse kimseyle uyuşmak zorunda değil. Diyaloğa da gerek yok ben kavga etme uslubunu benimsiyorum diyen birine benim ekstra diyecek bir sözüm bulunmuyor. Diyalog kurarken öncelenmesi gereken diyaloğu derhal sonlarndırmak için zıtlık çıkarmak ve tahrik üslubu metod olarak benimsenebilir. Ben bununla ilgilenmiyorum. Karşıdaki kişinin direk kutsalını aşağılayacak cümleler fanatizmi azıtır böyle bir önceleme olgun yaşlaşım olmuyor yoksa sen kuran şöyle iğrençtir böyle iğrençtir diyebilirsin.

Kendi kendine gelin güveyi olmuşsun. Kitap hakkında fikrimi söyledim diye, itibar lafını ortaya attın. Bitmedi benim olgun birisi olmadığımı imâ ettin. Kavgacı varsa, o da muhtemelen sensin kusura bakma.

Toparlayayım: Ben benim açımdan kitabın ne olduğunu dile getiriyorum.  Başkaları ne yapar beni ilgilendirmiyor. Sen benim olgun hareket etmediğimden dem vuruyorsun. Kaldı ki bu bir fikir değil, kişisel saldırı mahiyetinde. Ben senin aksine kitap hakkında fikrimi söyledim. Beğenmek zorunda değilsin.

Diyaloğ mu? Bu kitap diyalog aramıyor. Hiç aramadı. Kitabın verdiği mesaj net şu: Benim yolumdan  gitmek zorundasınız, yoksa ayvayı yersiniz. Hal böyle iken, diyalog falan hikaye. Karşıdaki kişinin dini, bana yaşam hakkı tanımıyor. Bu kadar net.

1 saat önce, Maddeci yazdı:

Din dedikleri masallar topluluğu son derece zararlı kuruntulardır. Bence hiç okumamak ve kestirip atmak en iyisidir. 

Ne yazık ki okuduk. Keşke okumasaydık, ama oldu artık. 

İsteyen tıksırıncaya kadar okusun. Ben insanlar okumasın demiyorum, zaman kaybı diyorum. Çünkü bu kitaba harcanan zaman daha güzel şeyler için kullanılabilir.

Bu dinin temel hedefi İslamiyeti tüm dünyaya yaymaktır. Bütün dinlerden üstün olmak isteniyor. Tek doğru kendileri, diğerleri önemsiz. Her şeye gücü yeten bir tanrı resmen tarafgirlik yapıyor. Yani kısa tercümesi şu: Herkesin hayat alanına ve yaşam tarzına karışmaya niyetleri var.

Bunu anlamayan ve anlamak istemeyen, fırsat varken gitsin çorba içsin.

Tevbe, 33: "Puta tapanlar hoşlanmasa da, dinini bütün dinlerden üstün kılmak üzere, Peygamberini doğru yol ve hak dinle gönderen Allah'tır."

Kur´an içeriklerine ve hükümlerine göre bir yönetimin olduğu yerde bireysel haklar neredeyse hiç yoktur, demokrasi ise hiç yoktur. Kılık kıyafetten tutun, hayatınızın her alanına karışıyorlar. Bu kitabı ve içeriklerini eleştirme hakkınız yoktur.

Hal böyle iken dinler arası diyaloğ falan filan... Bunlar hikaye.

Hayatınıza o kadar karışıyorlar ki, mesela İran´da ahlak bekçileri sokaklarda dolaşıyor. İnsanların kılık kıyafetine burunlarını sokuyorlar. Mesela Afganistan´da kadınların sokakta konuşmaları bile yasaklandı. Efendim erkekler kadınların sesinden tahrik oluyormuş..muş.

Suudi Arabistan´da kadınlar düne kadar kendileri araba ve bisiklet kullanamıyordu. Mesela Gazze Şeridinde Hamas gücü ele geçirdiğinden beri seçimler yapılmadı.

Bu zihniyette olanlarla mı diyaloğ kurulacak?