jadi Konu tarihi: Haziran 28, 2011 Report Paylaş Konu tarihi: Haziran 28, 2011 Kemalistleri cok fazla rahatsiz eden bir kesim belirlenir. Bu belirlenirken goz onunde bulundurulan kriter: 1) Islamci, cahil, gerici olunmadigi halde kemalizm karsiti gorus bildirilmesi 2) Iktidarlarini tehdit etmeye baslayan veya secim sandiginda bir turlu maglup edilemeyen herhangi bir sivil orgut haline gelinmesi Bu kriterlere uygun kesim tespit edildikten sonra oncelikle *Sozkonusu olan kesimin benimsedigi felsefe ya da ideolojinin adi yada rahatsizlik yaratan sivil orgutlenme liderinin ismi alinir a)Bu kelime ilk hecesine kadar kisaltilir b)Kisaltilan hecenin sonuna -oş takisi eklenir Ornek: Liberaller: Ozgurluk, esitlik ve bireyden yana olanlar Demokratlar: Demokrasi yanlilari, her halukarda askeri darbelere, kapatma davalarina karsi olanlar Fethullah Gulen: Rahatsizlik verici boyutta guclenmis dini bir cemaatin lideri Bu cok gicik olunan seylere kemalist beyinlerin icat ettigi irritasyon amacli sozcukler: Liboş, Demoş, Fetoş Bu kelimeler ozellikle kemalist gazeteciler tarafindan fazlaca benimsenir, bol miktarda kullanilir. Peki buna sebep bilinc altinda yatan faktorler ne olabilir? Ne kadar onaylanabilir? Bunlari konusalim tartisalim istiyorum 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
haci Mesaj tarihi: Haziran 28, 2011 Report Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2011 Jadı...Sen etrafa bakınıyor ve her yerde Kemalist görüyorsun.Bu bir akıl hastalığı işareti olabilir. Durumun vahim.. Bazı terimleri ben uydurdum. Müslo benim icadım. Komü de bana ait.Liboşu da ben uydurdum sanıyordum. Benden önce uydurulmuş.. Gereğinde yeni terimler uydurabilirim. Senin dahil olduğun grup için de yeni bir terim bulmamız lazım. Üzerinde biraz düşünmeliyim. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jadi Mesaj tarihi: Haziran 28, 2011 Yazar Report Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2011 Aklima gelen -oşlama haricinde bir iki ornek 1) Emin Colasan'in Melih Gokcek icin habire i.Melih demesi 2) Kemalizmin bekcisi olan ordunun Bulent Ersoy'u vatandasliktan atmasi Link to comment Share on other sites More sharing options...
PearlyGates Mesaj tarihi: Haziran 28, 2011 Report Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2011 Uyan mamoş uyaaan.Allahını seven üzerine toprak atsın Link to comment Share on other sites More sharing options...
haci Mesaj tarihi: Haziran 28, 2011 Report Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2011 Uyan mamoş uyaaan.Allahını seven üzerine toprak atsın Şu anda Jadoş mamoş'dan daha uygun Jadı için.. İlerde çocuğu olursa Jadoş Mamoş diyebiliriz... Veya Mamoş Jadoş........ Link to comment Share on other sites More sharing options...
cigi Mesaj tarihi: Haziran 28, 2011 Report Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2011 Mustafa Kemal'i cok severim...ama ne Kemalistlik nede Kemalizim vardir bizde bunu bir türlü anlatamayiz e peki Kemalistim dersem ne olacak yani? Fetosla Mustafa Kemal'i karsilastirmaya kalksam beyin hücrelerim isyan ve iflas eder.Olur mu hic böyle bir sey? olmaz elbette... Bir tarafta ilkokul vaaz yükse lisans bölümünü bitirmis emperyalistlerin kucaklarinda orgazm olan capsiz karizmazis ne dedigini bilmeyen Mustafa Kemal'in devrimlerini kullanip sömüren bir dangalak. Diger tarafta ise dünyanin önünde saygi ile egildigi, sömürülen ülkelerin kendilerine idol sectigi hayatini ülkesine adamis idealist, süper bir deha koskoca Mustafa Kemal... Yahu adama seyiyle gülerler bu karsilastirmayi yapanlara... Liboslari, nonoslari, holoslari konusmaya dahi gerek yok...Onlar birer hoş hoş olduklari icin hoslanilacak deger verilecek insanlar degillerdir. Bakiniz "libos" basligi... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ateist Bakış Mesaj tarihi: Haziran 28, 2011 Report Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2011 Bence Jadi ilgi istiyor.O yüzden çoğu tartışmada beyaz ise ona siyah diyor. Bu durum akıl hastalığından ziyade yalnızlığın, ilgisizliğin ve sevgisizliğin doruk noktası. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jadi Mesaj tarihi: Haziran 28, 2011 Yazar Report Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2011 Şu anda Jadoş mamoş'dan daha uygun Jadı için.. İlerde çocuğu olursa Jadoş Mamoş diyebiliriz... Veya Mamoş Jadoş........Genel olarak erkekleri hedef alan bir saldiri sekli bu. Biz samimi oldugumuz kiz arkadaslarimizla hep nilos, sibos, gulos diye sesleniriz zaten. Cok sacma olmus, biraz daha yaraticilik please Link to comment Share on other sites More sharing options...
osarici Mesaj tarihi: Haziran 28, 2011 Report Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2011 "hatt-ı müdafaa yoktur, sath-ı müdafaa vardır...." Atatürk Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaşif Mesaj tarihi: Haziran 28, 2011 Report Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2011 Jadı'nın durumu çok vahim.Boş ver sen siyaseti takıl kafana göre.Siyaset senin aklına dokunuyor. Link to comment Share on other sites More sharing options...
everest Mesaj tarihi: Haziran 28, 2011 Report Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2011 Bence bu hatunun sallanacak bir tarafı yok . Ateist bakışın dediği gibi ilgi istiyor . Baksanıza konudan konuya atlıyor sırf aykırı tavrını belirtmek için . tühh be ben buna hatun dedim alınacak şimdi Link to comment Share on other sites More sharing options...
jadi Mesaj tarihi: Haziran 28, 2011 Yazar Report Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2011 Arkadaslar, libos derken kesin surette homofobik bir amac gudulmedigini mi savunmaya calisiyorsunuz? Yoksa sadece laf olsun diye mi konusuyorsunuz? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jadi Mesaj tarihi: Haziran 28, 2011 Yazar Report Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2011 Turkiye'de islenen homofobi kaynakli escinsel cinayetlerinden bahseden insan haklari raporu. Raporda dikkatimi ceken bir cinayet: Tarih: 19/10/2007 Yer: Ankara Manşet: 'Nonoş' dedi diye keserle öldürdü Kaynak: Sabah, Enis YILDIRIM - http://arsiv.sabah.com.tr/2007/10/19/haber,EA54DF72E32D4952A9B0A996EA5BB12A.html İnşaat işçisi Fatih Karaduman, keserle başına vurarak öldürdüğü iş arkadaşı Nazım Çalışkan'ın "nonoş" demesine sinirlendiğini söyledi.. Ankara'da inşaat işçisi Fatih Karaduman, aynı inşaatta kaldığı arkadaşı Nazım Çalışkan'ıkeserle öldürdü. Kıbrıs'ta inşaatlarda bir yıl süreyle çalışan Fatih Karaduman ve Nazım Çalışkan bir miktar para biriktirdikten sonra yeniden Türkiye'ye döndü. Ankara'da işaramaya başlayan iki arkadaş, Keçiören semtinde bir inşaatta kalmaya başladı. İki arkadaş arasında geçen hafta tartışma yaşandı. Fatih Karaduman (41), Nazım Çalışkan'ı(49) önce darp etti, sonra da inşatta kullandığı keserle başına vura vura öldürdü. BORÇLARINI ÖDEDİ Çalışkan'ın cebindeki 6 bin 450 YTL'yi alarak kaçan Fatih Karaduman, Çankırı'da yakalanarak Ankara'ya getirildi. Ankara Emniyet Müdürlüğü Cinayet Masası Dedektifleri tarafından sorgulanan zanlı, önce, hakkındaki suçlamaları kabul etmedi. Ancak görgü tanıkları, Karaduman'ı teşhis etti. Bunun üzerine Karaduman, "Bana nonoş diye hitap edince önce kendisini uyardım. Devam edince de keserle öldürdüm. Keseri de inşaattan uzak bir alana attım" dedi. Katil zanlısı, maktulün cebinden aldığı parayla da borçlarınıödediğini söyledi. Zanlı Karaduman sevk edildiği nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı. http://www.kaosgl.com/resim/InsanHaklari/LGBTT_IH_Raporu_2007.pdf Link to comment Share on other sites More sharing options...
Türkçü Mesaj tarihi: Haziran 28, 2011 Report Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2011 Sizinle dalga geçen biri,sizi tanıyan ve önemseyen biridir Bu jadıyada kemalizm çok batmış anlaşılan kinini her yerde kusuyor böyle. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nihilist Mesaj tarihi: Haziran 28, 2011 Report Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2011 Bizim komşuda semoş dedi diye komşusunu öldürdü.Adı semra.Vay efendim semoş demişsin gay demek istiyormuş. Jadı sen bizimle dalgamı geçiyorsun ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jadi Mesaj tarihi: Haziran 28, 2011 Yazar Report Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2011 Biseylere itiraz ediyorsunuz ama bunun ne oldugunu belirtmediginiz icin bir anlam ifade etmiyor Libos, Fetos gibi kelimelerin hicbir homofobik irritasyon amaci gutmedigini mi idda ediyorsunuz? Kemalistlerin bu sozcukleri uretmekten ve kullanmaktan cok fazla zevk aldiklari yanlis mi? Ya da, ornek olarak verdigim kesimlere karsi, homofobik rahatsizlik verme amaci guden kelimeler kullanmak yanlis degil mi? Itiraz ettiginiz hangisi? Link to comment Share on other sites More sharing options...
everest Mesaj tarihi: Haziran 28, 2011 Report Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2011 Yahu ben geçen adını bilmediğim bir kediyi "minnoş" diye çağırdım . Peşime takılmasın şimdi bu ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jadi Mesaj tarihi: Haziran 28, 2011 Yazar Report Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2011 Yahu ben geçen adını bilmediğim bir kediyi "minnoş" diye çağırdım . Peşime takılmasın şimdi bu ? Libos, Fetos derken homofobik bir kasit yok yani Ilaveten, minnos daha ziyade yavru yada citi piti kedilere soylenir, kazulet gibi kediye takilacak bir isim degil sanki, yine efemine oluyor bu durumda Link to comment Share on other sites More sharing options...
haci Mesaj tarihi: Haziran 28, 2011 Report Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2011 Biseylere itiraz ediyorsunuz ama bunun ne oldugunu belirtmediginiz icin bir anlam ifade etmiyor Libos, Fetos gibi kelimelerin hicbir homofobik irritasyon amaci gutmedigini mi idda ediyorsunuz? Kemalistlerin bu sozcukleri uretmekten ve kullanmaktan cok fazla zevk aldiklari yanlis mi? Ya da, ornek olarak verdigim kesimlere karsi, homofobik rahatsizlik verme amaci guden kelimeler kullanmak yanlis degil mi? Itiraz ettiginiz hangisi? Senin yalnız Kemalist takıntın olduğunu sanıyordum.Homoseksüel takıntın da varmış... İçini dök Jadı.. Bedavadan psikanaliz tedavisi görüyorsun. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jadi Mesaj tarihi: Haziran 28, 2011 Yazar Report Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2011 Götoş, topoş, yumoş, nonoş------------bunlarin hepsi argo escinsellere yonelik kullanilan kelimelerden Kadinlar, kendi aralarinda isimlerini ayni sekilde kisaltarak konusabilirler. Bu samimiyet ve o anda neseli olundugu anlamina gelir. Burada escinsellige atif yoktur Link to comment Share on other sites More sharing options...
jadi Mesaj tarihi: Haziran 28, 2011 Yazar Report Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2011 Homoseksüel takıntın da varmış... biraz acarmisiniz? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
haci Mesaj tarihi: Haziran 28, 2011 Report Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2011 Götoş, topoş, yumoş, nonoş------------bunlarin hepsi argo escinsellere yonelik kullanilan kelimelerden Kadinlar, kendi aralarinda isimlerini ayni sekilde kisaltarak konusabilirler. Bu samimiyet ve o anda neseli olundugu anlamina gelir. Burada escinsellige atif yokturPeki homofobik olmak yalnız Kemalist'lere has bir özellik midir?Kadınlar da homofobik olabilirler mi? Dinciler homofobik olabilirler mi? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jadi Mesaj tarihi: Haziran 28, 2011 Yazar Report Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2011 Peki homofobik olmak yalnız Kemalist'lere has bir özellik midir?Kadınlar da homofobik olabilirler mi? Dinciler homofobik olabilirler mi?Elbette olurlar, Size yardimci olmak icin ornegin, postal yalayicilar, ibne fasistler ..vs Bircok degisik kesim bu tip soylemleri uretir ve sarfeder. Konu basliginda bunu sadece kemalistler yapar, yada butun kemalistler istisnasiz bunu yapar diye bir ifade yok. Ama cok fazlaca yaygin, ve tuhaf bir haz alinarak yapilan bisey bu. bu arada: "Homofobinin günlük hayata yansımalarına en temel örneklerden biri de kullanılan dildir. Birçok dilde homofobik argo sözcükler ve hakaretler mevcuttur. Türkçede sıklıkla homofobik şekilde kullanılan "ibne" sözcüğü, TDK sözlüğüne göre "edilgin eşcinsel erkek" anlamına gelmektedir ve kökeni "kız çocuk" anlamına gelen Arapça (ubne) kelimesidir. Gündelik kullanımda "ibne" kelimesi, eşcinsel olmasa bile birisini aşağılamak için de sıkça kullanılmaktadır. Türkçede bazı diğer homofobik sözcükler top, oğlancı ve kulampara'dır. Homofobi sadece psikolojik bir kavram değildir. Her 48 saatte bir eşcinsel bir kişinin homofobiyle bağlantılı şiddete maruz kalarak öldürüldüğü tahmin edilmektedir. Uluslararası Af Örgütü'ne göre yaklaşık 70 ülkede eşcinsellere yönelik fiziksel ve psikolojik şiddet uygulanmaktadır. Nefret söylemi temelini önyargılar, yabancı korkusu/düşmanlığı, tarafgirlik, ayrımcılık, cinsiyetçilikten alır. Kültürel değer ve kimlikler, grup özellikleri gibi unsurlar nefret söyleminin kullanılmasını etkiler. Nefret dili yükseldikçe ötekileştirilen bu tür azınlık ve yabancı algılanan bireylere karşı eylemliliklerde artar. Pek çok nefret cinayeti de bu nedenle işlenmektedir. Homofobi de özünde bir nefret söylemidir ve bireye karşı bir eylemliliğe dönüştüğü noktada bir insanlık suçudur. Bu açıdan eşcinsellerin yaşadığı ayrımcılık ve ötekileştirme ile mücadele, insan haklarının gelişimi açısından ayrı bir öneme sahiptir." http://bianet.org/biamag/toplumsal-cinsiyet/131011-onurlu-bir-haftada-homofobi-ile-yuzlesmek 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
haci Mesaj tarihi: Haziran 28, 2011 Report Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2011 Elbette olurlar, Size yardimci olmak icin ornegin, postal yalayicilar, ibne fasistler ..vs Bircok degisik kesim bu tip soylemleri uretir ve sarfeder. Konu basliginda bunu sadece kemalistler yapar, yada butun kemalistler istisnasiz bunu yapar diye bir ifade yok. Ama cok fazlaca yaygin, ve tuhaf bir haz alinarak yapilan bisey bu. bu arada: "Homofobinin günlük hayata yansımalarına en temel örneklerden biri de kullanılan dildir. Birçok dilde homofobik argo sözcükler ve hakaretler mevcuttur. Türkçede sıklıkla homofobik şekilde kullanılan "ibne" sözcüğü, TDK sözlüğüne göre "edilgin eşcinsel erkek" anlamına gelmektedir ve kökeni "kız çocuk" anlamına gelen Arapça (ubne) kelimesidir. Gündelik kullanımda "ibne" kelimesi, eşcinsel olmasa bile birisini aşağılamak için de sıkça kullanılmaktadır. Türkçede bazı diğer homofobik sözcükler top, oğlancı ve kulampara'dır.Homofobi sadece psikolojik bir kavram değildir. Her 48 saatte bir eşcinsel bir kişinin homofobiyle bağlantılı şiddete maruz kalarak öldürüldüğü tahmin edilmektedir. Uluslararası Af Örgütü'ne göre yaklaşık 70 ülkede eşcinsellere yönelik fiziksel ve psikolojik şiddet uygulanmaktadır.Nefret söylemi temelini önyargılar, yabancı korkusu/düşmanlığı, tarafgirlik, ayrımcılık, cinsiyetçilikten alır. Kültürel değer ve kimlikler, grup özellikleri gibi unsurlar nefret söyleminin kullanılmasını etkiler. Nefret dili yükseldikçe ötekileştirilen bu tür azınlık ve yabancı algılanan bireylere karşı eylemliliklerde artar. Pek çok nefret cinayeti de bu nedenle işlenmektedir. Homofobi de özünde bir nefret söylemidir ve bireye karşı bir eylemliliğe dönüştüğü noktada bir insanlık suçudur. Bu açıdan eşcinsellerin yaşadığı ayrımcılık ve ötekileştirme ile mücadele, insan haklarının gelişimi açısından ayrı bir öneme sahiptir."O zaman şunu soralım sana.. Homofobiklerin ne kadarı Kemalist, ne kadarı dinci? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nihilist Mesaj tarihi: Haziran 28, 2011 Report Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2011 Mesela fetoş kelimesini bir tek kemalistler mi kullanır ? Hayır.Sosyalistler vs de kullanabilir.Diğer kelimeleride öyle. Ayrıca bunu bi tek kemalistler kullanıyor , kemalistler şöyle kötü böyle kötü tü kakalar demenin anlamı ne ? Kemalistler diye ortak bi beyanname mi var?Kemalistler beyannamesi işte biz liboş diye bi terim ürettik tüm kemalistler bunu kullanacak nokta.Yok böyle birşey. Ayrıca adamların haz aldıklarını nerden biliyorsun ?Hazmetremi takıyorsun adamlara Senin yaptığın nedir biliyormusun?Kemalistleri genelleyip onları kötülemeye çalışmak , onları küçük düşürme çabası .Nedir bu kemalist fobin?Şöylede diyebilirdin bazıları liboş falan diye kelimeler kullanıyor.Sen direkt duvara tosladın , kollektif bilince atıfta bulundun. Kollektif bilince genelleme yapmanın çok tehlikeli olduğunu bilmiyormusun sen? Ayrıca kelimenin kökeninide çıkarmamışsın bana. Bu kelimeleri x şahıs türetti y şahıs türetti diyebilirsinde.Kemalistler türetti nasıl diyorsun ?Sanki kemalistler gidip imza atmış böyle bi terimin altına. Kafayı yedin dikkat çekmek için napıcagını şaşırdın. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts