Jump to content

Kara delikler var mı?


Predictor

Recommended Posts

Terim her şeyi söylüyor, kara delikler yoktur: Kara (konsept) delikler (konsept)!

10 Nisan 2019'da 'sansasyonel bir resim' Kara Delik' sunuldu.

Ama önce, görüntüde kara delik yok; sadece olması gereken yerde bir alan var, veya alan olabilir. Yani bu aslında bir kara deliğin görüntüsü değil, olabileceği alan.

Bu bakımdan bir kara deliğin sözde 'görüntüsü' hatta 'fotoğrafı' bir kara deliğin tespiti bile değildir. Ve bunun bir kara deliğin resmi olduğu iddiası sahtedir, yani yoktur. Bu resimle dünyadan gizlenen tam da budur (yani onların yokluğudur).

Bu nedenle, prensip olarak, kara deliklerin olmadığını ve görelilik teorilerini yıkımdan korumak için kara deliklerin yokluğunu gizlemeye büyük ilgi vardır.

İkincisi, dünya çapında bir sansasyon olarak sahnelenen bir 'fotoğraf' fikri, kara delikler, görecelikçiler tarafından bir sahnelemeyi ölümcül bir şekilde hatırlatıyor.

Yüz yıl önce:

O zamanlar, dünya çapında bir sansasyon olarak da sahnelenen bir medya kampanyasında, sonuçlarına (bugün sahte olduğu ortaya çıkan) dayanan göreli ışık sapması, ilk olarak 1919 Güneş Tutulması Keşif Gezisi tarafından onaylandı ve görelilik teorilerinin mucidi sonra dünya çapında en büyük fizikçiye sahnelenen benzersiz bir medya aldatmacasıyla tüm zamanların en büyük dahisi oldu.

Sahnelenen bir kara delik 'fotoğrafın' sunumu, 1919'dakine benzer bir yutturmacayı tetiklemeye çalıştı, Einstein'ın teorilerini sansasyonel olarak doğrulama amacıyla.

 

 

Koşullar

Değerli forum üyeler, tema benim temam. Sorularınızı veya cevaplarınızı cevaplamak için aşağıdaki koşullara sahibim:

Matematiksel halüsinasyonları ve bazı profesörler/doktorlar şunu ya da bunu dedi, kabul etmiyorum. Ya bilim insanını buraya, bu siteye getirirsiniz ya da en azından o bilimcinin bulgularıyla uğraşmızsınızdır! Diğer (ölmüş/ölmemiş) bilim adamların/kadınların bilimsel bulgularını kopyalamak serbest, bunu size bırakıyorum. Bilimsel olmayan çalışmaları kabul etmiyorum!

Onların bilimsel çalışmalarını burada kısa ve öz bir şekilde basit kelimelerle açıklamanız yeterli.

Linkleri, resimleri veya hızlı resimleri (videoları) kabul etmiyorum, yani bağlantılara tıklamıyorum!

Predictor, sen aptalsın, saçma sapan konuşuyorsun, tımarhaneden kaçtın, halüsinasyon görüyorsun ve benzeri sözleri kabul ediyorum. Ama bunun neden böyle olduğunu yazmalısınız!

Konuyla ilgili duygu dolu da yazabilirsiniz, ancak yalnızca duygularınız gerçekçi kaldığı sürece.

Bel hizasının altına inen kelimeleri kabul etmiyorum, bunlar zaten bu web sitesinin kuralları!

Konunun kapsamı dışında yazmamanızı veya cevap vermemenizi rica ediyorum. Konu dışı yazmak istiyorsanız, lütfen yeni bir konu açın, oraya geleceğim ve size hatanızın ve kurgunuzun nerede olduğunu göstereceğim, SÖZ. Bu konudaki sözüm, mümkün olan zamanım dahilinde!

Konum kara delikler! Bu konu hakkında yazmak isteyen herkes objektif bir tartışmaya davetlidir.

 

Predictor

 

Link to comment
Share on other sites

4 saat önce, Predictor yazdı:

Ama önce, görüntüde kara delik yok; sadece olması gereken yerde bir alan var, veya alan olabilir. Yani bu aslında bir kara deliğin görüntüsü değil, olabileceği alan.

Zaten öyle karadeliğin kendisi görünmez.

Çevresinde karadeliğe düşen cisimlerin yaydığı ışıkları görürüz sadece. 

Cisimler olay ufkunu(ışık hızına ulaştığı yarıçapı  shwarzchild yarıçapı da diyorlar) geçince görünmez olurlar.

Neden resim videoları kabul etmiyorsun anlamıyorum. 

Kelimeler ile her şey anlatılmaz.

Link to comment
Share on other sites

@pigeon

 

Çevresinde karadeliğe düşen cisimlerin yaydığı ışıkları görürüz sadece. 

 

Kim, ne zaman, nerede ve nasıl cisimlerin yaydığı ışıkları görmüştür?

Böyle bir şey yok, böyle bir şeyi görünür kılmak mümkün değil. Böyle bir teknoloji yok ve asla olmayacak! Böyle bir şeyi 'görünür' kılmak için güneşin enerjisi bile yetmez.

 

Neden resim videoları kabul etmiyorsun anlamıyorum.

 

Çünkü kara deliklerle ilgili videolar animasyondur!

Link to comment
Share on other sites

1 dakika önce, Predictor yazdı:

@pigeon

 

Çevresinde karadeliğe düşen cisimlerin yaydığı ışıkları görürüz sadece. 

 

Kim, ne zaman, nerede ve nasıl cisimlerin yaydığı ışıkları görmüştür?

Böyle bir şey yok, böyle bir şeyi görünür kılmak mümkün değil. Böyle bir teknoloji yok ve asla olmayacak! Böyle bir şeyi 'görünür' kılmak için güneşin enerjisi bile yetmez.

Karadeliğin kendisi demiyoruz karadeliğin etrafında dönen düşen dev kütleli yıldızların ışığı onlar.

İçine giren zaten görünmez.

1 dakika önce, Predictor yazdı:

 

Neden resim videoları kabul etmiyorsun anlamıyorum.

 

Çünkü kara deliklerle ilgili videolar animasyondur!

Hepsi animasyon değil.

Çevresinde dönen düşen cisimler olmayınca görünmeyen çok karadelik var. Onlar arkaplandaki yıldızların ışığını büküyorlar. 

Link to comment
Share on other sites

@pigeon

 

İnterferometreler hakkında bilgim yok ...

 

İnterferometre ve resimler farklı şeylerdir!

Bir interferometre ile kara delikleri tespit etmeyi ilk okuduğumda, beynimdeki tüm 'alarm zilleri' çaldı. 'Işık hızında', kabaca biz insanların kullanabileceği tüm teknolojileri düşünmeye başladım, ve Kanada'daki bir sincabın osuruğunu (molekülünü) bulunduğum konumdan tespit etmenin bir teknikle mümkün olup olmadığını kendime sordum?

Biraz düşündükten sonra bunun imkansız olduğu sonucuna vardım!

Bir avukat arkadaşımla votka masasında otururken ve havadan sudan sohbet ettiğimizde, kara delikler, interferometreler konusu açıldı. Arkadaşım bana bir interferometrenin nasıl çalıştığını ve onunla kara delikleri tespit etmenin mümkün olduğunu teknik terimlerle açıkladı (bilime çok meraklıdır ve çoğu avukat beyin akrobasisinde mükemmeldir!). Beynim dönmeye başladı. Bunun imkansız olduğunu bilgimle ona açıklamaya çalıştım. Bu benim için yeterli değil, bana daha fazlasını anlatmalısın dedi. Anlaşıldı, bana daha fazla zaman ver ve interferometre ile ayrıntılı olarak ilgileneceğim ve bunun neden mümkün olmadığını açıklayacağım. Konu şimdilik bitmişti.

Ertesi gün, votkanın etkisi geçtikten sonra kendi kendime sordum, seni aptal, böyle saçmalıklarla uğraşmaktan başka yapacak işin yok mu?

İnternette interferometreleri ilk araştırma fırsatı bulduğumda, bir bilim adamının yazdığı bir makale gözüme çarptı. Düşündüm ki, oh, ne şans, saçmalıklarla uğraşmak zorunda değilim!

Bu yazıyı arkadaşıma gönderdim ve topu (argümanlarını) iade ettikten sonra, bu top bugüne kadar geri gelmedi!

Bu yazıyı kısaca buraya tercüme edeceğim:

 

Görelilik teorisi ve Ana Yasa'nın devlet tarafından ihlali: kanıt 5

2003 yılından bu yana, GOM Görelilik Teorisi projesi, özel görelilik teorisinin eleştirisiyle - tüm ülkelerde ve tüm dillerde - ortaya çıkmış tüm yayınların eksiksiz bir uluslararası dokümantasyonunu oluşturma hedefini kendisine belirledi. Yazarların her gün tutarlı bir şekilde katkıda bulunduğu kritik bir makale sunuyoruz.

Projenin 2003 yılından bu yana bir diğer önemli görevi de, Ana Kanunun 5. maddesinin 'Akademik Özgürlük'ün eğitim ve öğretim alanındaki 5. maddesinin 3. fıkrasının ciddi şekilde ihlal edildiğini resmi konuşmalarla devlete bildirmek ve bu ihlallerin ortadan kaldırılmasını istemektir. diğer şeyler -Makale:

Görelilik teorisi skandalı: Devlet, Ana Yasa'yı büyük ölçüde ihlal ediyor. Ne yazık ki, 10 yıllık çabalarımızın dengesi ayıklayıcıdır: Sorumlu kamu otoritelerinin hiçbiri sorumluluklarıyla yüzleşmemiştir - özellikle 2009'dan itibaren G.O. Mueller araştırma grubunun dokümantasyonunun 9. bölümünde analiz edilen bir gerçek. Hukukun üstünlüğü ile yönetilen bir devlette, yürürlükteki yasaların devlet tarafından ihlal edilmesinin cezasız kalması kabul edilemez. Resmi konuşmalarla çabalarımızın başarısızlığa uğramasından sonra, geriye sadece yasal yol kalır: Bilimsel skandal Görelilik teorisi: Tek çözüm yasal yoldur.

Kamu hukuku, her bir vatandaşa, bu kompleksteki bazı bireysel davalarda başlattığımız ve gerekirse Avrupa Adalet Divanı'na götüreceğimiz devlet tarafından suistimallere karşı yasal işlem başlatmaları için yasal yollar tanır: Milyar euroluk CERN nötrino deneyinin yanıltıcı resmi yorumu, dolandırıcılık vakası Hafele-Keating deneyi ve halk eğitim sistemindeki eleştirmenleri itibarsızlaştırmak. Eleştirmen Reinhard Rohmer'in Baden-Württemberg Eyalet Bakanlığı'na girişimini de memnuniyetle karşılıyoruz.

Devlet tarafından yasadışı davranış iddialarımızın kanıtı olarak, aşağıda G.O. Mueller'in belgelerinden 5 numaralı kanıta atıfta bulunuyoruz ve herhangi bir okuyucunun kanıtları daha fazla bilgi veya kişisel deneyimle desteklemeye katkıda bulunabileceği takdirde minnettar olacağız ve işbirliği için şimdiden teşekkür ederiz:

Kanıt 5: Eleştirmenlerin deney verilerine erişiminin reddedilmesi

Projemiz, ancak eleştirel yayınların yeniden değerlendirilmesi yoluyla, istenmeyen teorik eleştirilere karşı savunmak için özel bir önlem türünü ortaya çıkarabildi: 'başarı raporlaması' amacıyla verilerin manipülasyonunu gizli tutmak için deney verilerinin basit bir şekilde reddedilmesi.

Akademik fizikte, sonuçları teorinin temsilcileri tarafından teorinin büyük onayları olarak açıkça ilan edilen ve alkışlanan ayrıntılı deneylerle ilgilidir. Eleştirmenler orijinal deney verilerini istediklerinde, vaatler, teslim edilmeme, mazeretler, teselliler ve nihayet yalnızca yayınlanan verilerin teslimi ile reddedilirler.

Çarpıcı bir örnek, Hafele / Keating'in ünlü atom saati taşımacılığı tarafından sağlanmıştır (rapor 1972).O zamandan beri, akademik 'bilim' tarafından, özel görelilik teorisinin muzaffer bir teyidi olarak kutlandı. İrlandalı eleştirmen A. G. Kelly, 2000 yılına kadar, kaynağını iyi nedenlerle söyleyemediği bu deneyin orijinal verilerini elde etmeyi başaramadı: kaynak koruması.

Kelly, gerçek verileri, resmi sevinç raporundan çok farklı görünen bir makalede (www.cartesio-episteme.net/H&KPaper.htm) paylaştı. Kelly'nin örneklerinden biri: Portatif sezyum saatlerin oranı genellikle belirli bir sabit sapma gösterir ve bu da aniden daha büyük sıçramalar yapabilir. 4 saatten birinin (Clock 447) sürüklenmesi 26 nanosaniyeden (saatte) 266 nanosaniyeye sıçradı – Hafele / Keating bu saat için rapor verirken: no significant changes in rate were found for clocks 408 and 447“. Kelly: “This barefaced manipulation of the data was outrageous.”

('408 ve 447 numaralı saatler için hızda önemli bir değişiklik bulunamadı'. Kelly: 'Verilerin bu çıplak yüzlü manipülasyonu çok çirkindi.')

Eğer önemli gerçek verileri otuz yıl boyunca kasada gizlemek mümkünse, o zaman icat edilen neşeli mesaj otuz yıldır sosyal etkisini göstermiştir ve artık internette örgütsel olarak dışlanmış bir eleştiri ile ulaşılamaz. Bastırmaya ve susturmaya başvurmuş bir akademik 'bilim'in temsilcileri zaten Kelly'ye tepki göstermeyecektir.

Önemli sonuçların -Michelson/Morley 1881'den D. C. Miller'ın 1927'ye kadar yaptığı interferometre deneyleri- yanı sıra 1919'daki güneş tutulması gözlemleriyle ilgili eşit derecede ciddi kanıtlar, bilim sosyologları Harry Collins ve Trevor Pinch tarafından iki baskı halinde yayınlandı. 1993'ten beri ve ayrıca Almanca çevirisi yayınlandı (Golem: Herkesin bilim hakkında bilmesi gerekenler. Cambridge 1993. 164 S.). Collins/Pinch'in gizli tutulan verilere başvurması bile gerekmiyordu, yalnızca yayınlanan verilerdeki bariz manipülasyonları kanıtlamaları gerekiyordu.

– çevirinin sonu –

Olmayan kara delikleri tespit edemeyen interferometre hakkında daha fazla kanıt var. Ama bugün artık interferometrenin ayrıntılarıyla uğraşmak istemiyorum, çünkü her şey saçma. Bunu o zaman yaptım ve tespitcilerin sadece halüsinasyon gördüğü sonucuna vardım.

Ayrıca kara deliklerin olmadığını ben kanıtlamak zorunda değilim, bunu iddia edenler kanıtlamak zorunda!

Link to comment
Share on other sites

On 06.07.2023 at 14:46, Predictor yazdı:

Ama önce, görüntüde kara delik yok; sadece olması gereken yerde bir alan var, veya alan olabilir. Yani bu aslında bir kara deliğin görüntüsü değil, olabileceği alan.

Peki ya yıldızlar orada birşey varmış gibi davranıyorsa. Oraya birşey koymalisin. Sence orada ne var?

Şöyle anlatayım,

Yıldızlar genellikle ikili sistemler halindedir. Birbirleri etrafında dans ederler. 

Peki bir yıldız yalnız görülür iken neden çiftmiş gibi davranır.

Samanyolunun merkezindeki iri yıldızlar neden böyle garip davranır sence.

Sana cevap yazıyoruz ama sen bizi göremiyorsun. Boşlukta, orada birşey seninle konuşuyor ama sen onu göremiyorsun. Orada birşey olmalı.

Link to comment
Share on other sites

Peki ya yıldızlar orada birşey varmış gibi davranıyorsa. Oraya birşey koymalisin. Sence orada ne var? 

 

Hiçliğin içinde olamaz, öyle değil mi? Tabii ki mekan var!

Sen neyin içindesin, hiçliğin içinde misin? Senin organizmanın bir hacmi var, değil mi? Ve organizmanın hacme (mekana) ihtiyacı var mı? Yoksa matematiksel bir sıfır noktada mısın?

 

Gerisi saçmalık, sadece bana bu konuda bilimsel çalışma getirirsen cevaplayacağım!

Link to comment
Share on other sites

16 dakika önce, Predictor yazdı:

@kavak

 

Komiksin, en üstte ne yazdım?

Gercekten, 10 Nisan 2019'da 'sansasyonel bir resim' Kara Delik' sunuldu.

 

Bağlantılara tıklamıyorum, bunu daha kaç kez söylemem gerekiyor?

Komik olabilirim, sorun deĝil. Halbuki o baglantıda gayet detaylı bir şekilde açıklama yapılmıştı. 

Galiba soranda suç. Neyse.

Link to comment
Share on other sites

@kavak

Komik olabilirim, sorun deĝil. Halbuki o baglantıda gayet detaylı bir şekilde açıklama yapılmıştı.  

 

Beni anlamadın, değil mi?

Komikliğin: 2019'da Spektrum dergisinde de çıkan kara deliklerle ilgili haberi okumasaydım, '2019'da sansasyonel bir resim Kara Delik sunuldu' diye yazmazdım!

 

Link to comment
Share on other sites

1 saat önce, Predictor yazdı:
Peki ya yıldızlar orada birşey varmış gibi davranıyorsa. Oraya birşey koymalisin. Sence orada ne var? 

 

Hiçliğin içinde olamaz, öyle değil mi? Tabii ki mekan var!

Sen neyin içindesin, hiçliğin içinde misin? Senin organizmanın bir hacmi var, değil mi? Ve organizmanın hacme (mekana) ihtiyacı var mı? Yoksa matematiksel bir sıfır noktada mısın?

 

Gerisi saçmalık, sadece bana bu konuda bilimsel çalışma getirirsen cevaplayacağım!

Bahsettiğim şeyi anlamamışsın.

Sende bir gariplik var ama dur bakalım belki bulacağım.

Link to comment
Share on other sites

@Deadanddark

Sende bir gariplik var ama dur bakalım belki bulacağım. 

 

Gariplik sende. Yukarıda yazdıklarımı okusaydın, cevabımı anlardın.

Diğer şeylerin yanı sıra, yukarıda yazdıklarımı 'anlaşılır bir dille' sana söyleyim:

Kara deliklerle ilgili halüsinasyonları görenler, sadece 4 piksel resim gördüklerini söylüyorlar. 4 pikselde ne görebilirsin?

Kim, ne zaman, nerede ve nasıl cisimlerin yaydığı ışıkları görmüştür? Böyle bir şey yok, böyle bir şeyi görünür kılmak mümkün değil. Böyle bir teknoloji yok ve asla olmayacak!

Bunları yukarıda yazmama rağmen, bana şu şekilde geliyorsun:

ikili sistemler halinde yıldızların dansı, Galaksimizin merkezindeki iri yıldızlar neden böyle garip davranır sence.

Sonra sizi görmediğimi yazıyorsun.

Pardon, ama kara deliklerle ilgili halüsinasyonlara ihtiyacım yok.

Kara deliklerin var olduğunu siz kanıtlamak zorundasınız. Bana kara deliklerle ilgili bilimsel çalışmaları göster, görmek istiyorum?

 

Bilimsel çalışmanın dışında, artık bu konuda cevap vermeyeceğim!

Link to comment
Share on other sites

8 saat önce, Predictor yazdı:

Beni anlamadın, değil mi?

Komikliğin: 2019'da Spektrum dergisinde de çıkan kara deliklerle ilgili haberi okumasaydım, '2019'da sansasyonel bir resim Kara Delik sunuldu' diye yazmazdım!

 

Anlamadıĝımı nereden çıkardın?

Hem küçümseyici ve alayvari yazılar yazılmasını istemiyorsun ancak kendin bundan bolca faydalanıyorsun ve sürekli yazmayacaĝım demene raĝmen ha bire laf sokmaya çalışıyorsun. Evet; sana ve senin gibilere soranda kabahat var aslında. Basitçe ve hiçbir art niyet olmadan bir şey sorduk, burnumuzdan getirdin!

 

Link to comment
Share on other sites

14 dakika önce, pigeon yazdı:

27000 ışık yılı uzaktaki karadeliğin görüntüsü plutondan bile küçük çıkar.

Göreceğin sadece tek bir nokta.  :)

 

olsun, sonuçta gözüken bişey var.ışığın hareketi orda kara bir şey olduğunu söylüyor.ha bu karadelik olmaz da uzay canavari olur, galaksi yutan uzay gemisi olur veya tanrı de 🤣 sonuçta orda kara bişi var.adının ne önemi var ki.

Link to comment
Share on other sites

  • 7 ay sonra...

Bugün internette bilim kurgu sitelerinde gezinirken şu haber gözüme çarptı, haberin başlığı:

"İki kara delik o kadar sert çarpıştı ki uzay-zaman sürekliliğini bozdular"

Uzayzaman ne anlama geldiğini bilmeyenler için: "Uzayzaman, uzay ile zamanı "uzay-zaman sürekliliği" adı verilen yapıda birleştiren matematik modeli."

Matematiksel modeller sadece boş matematiksel sayı oyunlarıdır!

Daha fazla okumama gerek yoktu, çünkü mesajın geri kalanının saçmalıklarla dolu olduğunu zaten biliyordum, ama ruh halime iyi gelecek bir şey yapmak için biraz gülmek istedim, bu yüzden okumaya devam ettim:

"Araştırmacılar daha önce insanlar tarafından hiç gözlemlenmemiş bir şeyi gözlemlemeyi başardılar: iki kara deliğin çarpışması o kadar şiddetliydi ki, uzaya hayal bile edilemeyecek miktarda enerji salındı."

Sadece kavramlardan var olan kara delik enerji mi saldı? Ne zamandan beri bir kavram enerji açığa çıkarabiliyor?

"Kara deliklerin çarpışması Dünya'dan yaklaşık yedi milyar ışık yılı uzaklıkta meydana geldi. İki büyük gök cismi birleşerek yeni bir kara delik oluşturdu. Açığa çıkan enerji o kadar büyüktü ki evrende bir kargaşaya neden oldu."

Vay be! Bir kez daha birlikte okuyalım: "...yaklaşık yedi milyar ışık yılı uzakta meydana geldi."

Anladınız mı? Olay yaklaşık 6,6 oktilyon kilometre uzakta gerçekleşti! Ve bu bilim kurgucuları bunu ve kargaşayı gözlemleyebiliyorlar!

Mesafeyle ilgili püf noktası şudur: hiçbir bilimci veya bilim meraklısı bu iddiayı yanlışlayamaz çünkü bunu doğrulayacak bir teknoloji yoktur!

Bu iddialar, yaratıcı vardır iddiasından ayırt edilemez. Aradaki tek fark, yaratıcıya inananların sadece işitsel iddialarda bulunmasıdır, bu bilim kurgu bilimcileri ise var olmayan kavramları kanıtlamak için ek olarak teknoloji ve matematiksel formüller kullanmaktadır.

 

Kim maddede ararsa maddi bilgiyi bulur, kim ruhani dünyada ararsa ruhani bilgiyi bulur!

Predictor

Link to comment
Share on other sites

Bilim kurgu sitelerinde her habere inanmaman gerektiğini bilmiyor musun.

Karadelikler ne olduğu şimdilik sır. İleride yavaş yavaş aydınlanır. Ben biliyorum ama söylemem.

 

Kara delikler birçok fizik formülünü geçersiz kılacak. Ama kullanılmaya devam edecek. Fizik kanunları demiyorum , fizik formüllerini geçersiz kılacak diyorum. Ben çok şey biliyorum ama söylemem... Hah hah haaa.. sansasyonel haber yaptım. Tıpkı bilim kurgu sitelerindeki gibi.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Giriş yap

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...