Jump to content

Din nedir


FIRTINA REİS

Recommended Posts

Buna capcanlı bir örnek vermek gerekirse günmüzde AKP ve tarikatların dinciliği iyilikten kaynaklanmıyor. Tamamen İngilizlerin  bağımsız Türkiye Cumhuriyetinin temellerini atan Atatürke olan düşmanlığıdır. Bu düşmanlık tabiki açıkça " biz TC ye ve Atatürk'e karşıyız" şeklinde ortaya çıkacak değil. Türkiye'deki din algısının kontrollü bir şekilde yönlendirilmesi ile ortaya çıkıyor. Dinlerdeki kâfir ve şeytan, deccal algısını bir tarafa yönlendirerek düşmanlık ve fitne yaratma aracı şeklinde oluyor.

 

Tüm merhamet dinleri bir karıncayı incitmemekten bahsederken kâfir dediklerini gayet rahat öldürmeye teşebbüs ediyorlar. Bütün dinler böyle İslam özel değil yani.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 hafta sonra...

Siz kimse zorla iş vermiyor

Size kimse zorla para vermiyor

Sizi kimse iyileştirmek için zorla hastaneye götürmüyor

Size kimse zorla ev vermiyor..vs..vs..

 

AMA SİZİ ZORLA DİNDAR YAPMAYA ÇALIŞOYORLAR!!!!!!!!

 

Çünkü din insanın doğal ihtiyacı bile değil. Bu yüzden tek başına bir insan dindar olamaz. Köle olamaz. Bu yüzden sizi bizi çocuk yaşta din ile programlayıp köleliğe biat etmeye hazır hale getirmel için zorluyorlar.

Benzer şekilde  eğitim de zorla beyin yıkama faaliyeti olarak bize dayatılıyor. Özgür düşünmemizi istemiyorlar. İllaki onların kuralları ve onların ikonları ile düşünmemizi istiyorlar.

Link to comment
Share on other sites

On 12.05.2022 at 10:25, Kafir İmam yazdı:

Dini kötü yapan şey tartışılamamasıdır.

Aynı fikirdeyim, çünkü dindarlar kendi dinlerinin tartışılmasını istemiyorlar. Tutturmuşlar "Aman da dinime hakaret ediyorlar, saygı duymuyorlar" minvalinde bir saçmalık. Halbuki saygı duyulacak bir şey varsa, o da bireylerin özelinde kalması gereken inançtır.  İnsanların hayat tarzına karışan, onlara nasıl yaşanması gerektiĝini dikte eden, tamamen teslimiyet bekleyen, tarafgirlik yapan, düşmanlık yaratan ve eleştirilere hiç tahammülü olmayan dinlere neden saygı duyulsun ki?

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 hafta sonra...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Giriş yap

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...