Jump to content

Kur´an piyasadaki sahte İncillerin hatalarını düzeltir

Emre_1974tr

Recommended Posts

• 1 ay sonra...

Sahte Tevrat'a göre Nuh, eşi, üç oğlu ve üç gelini ile birlikte eksiksiz bir aile olarak gemiye binmiş ve Tufan'dan kurtulmuştur. Bu anlatım, kurtuluşun adeta bir soy ve kan bağı meselesi olduğu izlenimini verir.

Yaratılış 7:7: "Nuh, oğulları, karısı, gelinleri Tufan'dan kurtulmak için gemiye bindiler."

• Kutsal Kuran'ın Düzeltmesi: Kuran, bu olayın ardındaki derin teolojik gerçeği ortaya koyar. Kurtuluş, soy bağıyla değil, iman ve teslimiyetle mümkündür. Nuh'un oğlu, inkâr ettiği için babasıyla birlikte gemiye binmeyi reddetmiş ve boğulanlardan olmuştur. Aynı şekilde Nuh'un ve Lut'un eşlerinin de "ihanet ettikleri" için helak oldukları belirtilir.

Hûd Suresi, 42-43. Ayetler: "(Gemi) onları dağlar gibi dalgalar arasında götürürken Nuh, bir kenarda duran oğluna, 'Yavrucuğum, bizimle beraber bin, kâfirlerle beraber olma!' diye seslendi. O, 'Beni sudan koruyacak bir dağa sığınacağım' dedi. Nuh, 'Bugün Allah’ın rahmet ettikleri hariç, O’nun azabından korunacak hiç kimse yoktur' dedi. Aralarına dalga girdi ve o da boğulanlardan oldu." Tahrim Suresi, 10. Ayet: "Allah, inkâr edenlere Nuh'un karısıyla Lût'un karısını örnek gösterdi. Bu ikisi, kullarımızdan iki salih kişinin nikâhları altındaydı; fakat onlara ihanet ettiler. Kocaları, Allah’tan gelen hiçbir şeye karşı onlara fayda vermedi ve onlara, 'Haydi, ateşe girenlerle beraber siz de girin!' denildi."

Kuran, "peygamber soyundan gelmenin" kurtuluş için bir garanti olmadığını, imanın kişisel bir tercih ve sorumluluk olduğunu vurgulayarak Yahudilik ve Hristiyanlık'taki "seçilmiş soy" ve "vaftizle kurtuluş" gibi kan bağına veya ritüele dayalı kurtuluş anlayışlarını temelden düzeltir.

@Emre_1974tr, kaytarma!

İsa´nın babası kim?

Bir soru daha...

Tufanda katliyama uğrayanların hepsi mi inkârcıydı, yani iman edenlerin hepsi mi gemiye binerek kurtuldu?

Artı; inanmamak veyahut inkâr etmek neden öldürülme/boğulma sebebi oluyormuş?

Senin kafan güzel galiba, çünkü inancını savunmak için insanların düşünce özgürlüğünü ve sınav iddianızı görmezden geliyorsun.

Gemiye girerek kurtulan canlının ve insanın sayısını şimdilik sormuyorum, da, bunu kullanma hakkımı saklı tutuyorum elbette. Sen şimdiden geminin ebatlarını bulmaya çalış.

18 saat önce, Emre_1974tr yazdı:

Nuh Tufanı'ndan pek çok kişi ve araç kurtuldu elbet.

Kaç kişi kurtuldu ve kaç kişi inanmadığı için boğuldu?

Boğulan yetişkinlerin de çocukları vardı muhtemelen. Onlara n´oldu?

Adamsan ve göya çok bilgiliysen rakam verirsin. 

Geminin büyüklüğü ne kadardı ve gemiye kaç kişi ve hayvan sığabiliyordu?

Bilmiyorsan, "Bilmiyorum" demelisin. 

Araç neyin nesi?

İnsanlar, hayvanlar ve araçlar, öyle mi? 

Şimdi bana geminin büyüklüğünün Titanik kadar olduğunu iddia etmezsin herhalde. :D

Sen şu rakamları hele bir ver; o zaman geminin ne kadar büyük olması gerektiğini hesaplarız. Ha bu arada kurtulan imanlılar(!) ne kadar süre gemide kalmışlar?

Öyle ya bunların yemesi, içmesi ve sıçması var. Hayvanların poku çok olur, ki köyde doğdum. Kokudan burnunuzun direği yıkılır, böyle bir şeydir. Yani vardır bir bildiğim.  :D

Bu arada İsa´nın babasının ismini de senden bekliyoruz. Zor bir soru değil aslında. Anasının adını ha bire söyleyenler, babasına gelince sus pus oluyorlar. Dindarlar diyarında kocaman bir sessizlik başlıyor.

Evet; babası kimmiş?

Her zamanki gibi kaçmak yok ve kaçamak yanıt vermek yok.

• Haha 1