Jump to content

Zamanda Yolculuk Mümkün mü?

TheUniverse

Recommended Posts

@somebody

Sana iltifat olur diye düşündüm. 

Evet, bu benim için bir kompliman olurdu!

Bin kez ispatlanmış bir şeyi burada birkez daha anlatmaya çalışmak zaman kaybıdır. 

Kanıt yok, değil mi?

Işığın olmadığını düşünüyorsan olmadığını sen ispatla. 

Tercüme edeyim: Eğer allahın var olmadığını düşünüyorsan, o zaman bunu kanıtla.

Burada ileri zekalı olduğunu kanıtladın!

Not: Yokluğun varlığı ispatlanamaz!

17 dakika önce, Kahin yazdı:

Tercüme edeyim: Eğer allahın var olmadığını düşünüyorsan, o zaman bunu kanıtla.

Burada ileri zekalı olduğunu kanıtladın!

Not: Yokluğun varlığı ispatlanamaz!

Bu çok kolay birşey.

Kitabında iddia ettiği hiçbirşeyi yapmadı ve umursamıyor bile.

Hadi şimdi sıra sende. Işık üzerine yapılmış binlerce deney ve yüzlerce formül var. Ve fiziken şimdiki dünyada kullanılıyor.

Sen bunların zıddını iddia ediyorsan ispat etmek zorundasın .

Boş yapma devam et.

Gülmek istediğim zaman sana sorarım.

@somebody

Işık üzerine yapılmış binlerce deney ve yüzlerce formül var.

Matematiksel formüller mi?

Matematik sadece bir dildir, saymakla ilgilidir ve saymak bir insan faaliyetidir. Yani matematik doğal bir olgu değildir. Matematik doğayı tanımlamak için kullanılır, ancak bu tanım doğanın değil, dilin bir parçasıdır ve bu nedenle matematik zihinsel bir üründür!

Var olmayan bir şey hakkında nasıl matematiksel bir formül oluşturabilirsin? Bana "allahın" Matematiksel formülünü gösterirmisin?

Ve, bir gölge ile de deney yapabilirsin, ancak bir gölge var değildir, tıpkı gecenin var olmadığı gibi. Geceleri, gezegenimizin "gölgesindeyiz".

İleri zekalı olduğun için:

Bana postayla 50 gram ışık, 75 gram hız, 100 gram zaman, 75 gram gölge ve 100 gram gece gönderebilir misin?

1 saat önce, Kahin yazdı:

İleri zekalı olduğun için:

Bana postayla 50 gram ışık, 75 gram hız, 100 gram zaman, 75 gram gölge ve 100 gram gece gönderebilir misin?

Tüm dünyada elektrik bulunduğundan günümüze kadar harcanan elektron enerjisi 10 kg dır.

Ek olarak tavşan diye bir hayvan da yoktur. Onlar aslında minyatür gergedanlardır. Tüm dünya yanlış biliyor. Bu bilgiyi de diğer forumlarda paylaşırsan insanlığa büyük katkı sağlarsın.

@somebody

Tüm dünyada elektrik bulunduğundan günümüze kadar harcanan elektron enerjisi 10 kg dır.

Konudan kaçma girişimleri yetersiz kabul edilir!

Konumuz ışık, hız ve zamandır!

Ek olarak tavşan diye bir hayvan da yoktur. Onlar aslında minyatür gergedanlardır. 

İyi misin? Senin için endişelenmeme gerek var mı?

Tüm dünya yanlış biliyor. 

İstisnalar hariç, evet!

İnsanların çoğu sadece inanma yeteneğine sahiptir, mantığa değil, sadece otoriteye ve duygulara açıktır!

17 saat önce, kavak yazdı:

Zamanın ne olduğunu ve ne anlama geldiğini henüz tam olarak bilmiyoruz ancak zamanda yolculuk kulağa hoş geliyor. Mesela insanların evrimleşmesinin aşamasını veya dünyaya yayılmalarını canlı canlı izlemek isterdim açıkçası.

Unutmuşum, şimdi aklıma geldi. Bundan 20 sene evvel bir kanalizasyon deliğine anahtarlarımı düşürmüştüm.  Kendime bir hayli kızmıştım ve küfürü basmıştım. Oraya bir gün öncesinden gidip o deliği tıkamak isterdim. :)

• Haha 1

Gerçeklere ve nesnel argümanlara karşı söyleyecek bir şeyi olmayanlar, bunları ortaya koyanlara "dokunurlar". Bu dünyanın en eski numarasıdır. Ve bu, kişinin egosunun ne kadar yüksek olduğunu merak etmeme neden olan bir seviyede gerçekleşiyor. Acaba Ego halının kenarı kadar yüksek mi?

@somebody

Işığı tartabilirmisin diyen sen değilmiydin. Ne dediğini bilmiyorsun. 

Lütfen kelime oyunu yapma!

Sana iyi niyetli bir tavsiye: devam etme, hiç şansın yok! Tüm fen fakültelerini ve profesörlerini bu foruma getirsen bile, yüzde 0.000000000000001 bile şansın olmaz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Çünkü zihinsel bir ürün mutlak bir kesinlikle ne maddi, ne sayılabilir, ne ölçülebilir, ne bölünebilir, ne esneyebilir, ne de hareket edebilir ve gerçeklik üzerinde hiçbir etkisi olamaz!

Benim bilgim doğaya dayanır. Bu yüzden

Sözlerim yıldızlar gibidir, asla batmazlar!

16 saat önce, Kahin yazdı:

Sözlerim yıldızlar gibidir, asla batmazlar!

Batiyorlar, sen uyudugun için farketmiyorsun.

Coğrafi konumuna göre batarlar. Güneşte bir yıldızdır bu arada.

15 saat önce, somebody yazdı:

Yıldız diye birşey yok😆

Hayret nasıl bunu hiç söylememiş.

Evrenin kabuğunda açılmış deliklerden evrene dışarıdan gelen disko ışıkları onlar.

• Haha 1

• moderator başlığı Zamanda Yolculuk Mümkün mü? olarak değiştirdi

@hegel

Zamanda yolculuk olabilir bence...

"Dilimde kabarcıklar çıktı."

Bu yüzden farklı şekilde açıklamaya çalışacağım:

Evrenin başlangıcı ve sonu yoktur. Ucu bucağı, yanları yoktur. Sonsuz boyutta sonsuzluktur, evren. Başlangıçı ve sonu olmayan bir şeyin zamanı (özelliği) olamaz. Bu mümkün değildir!

Aksini düşünme girişimi bile seni "Yaratıcı "ya götürecektir!

Sadece maddenin (örneğin gezegenler, güneş, taşlar, toprak, canlılar vb.) "zamanı" vardır. Çünkü madde sonsuz değildir, başlangıçı ve sonu vardır.

Başlangıcı ve sonu olan her şey sayılabilir ve zaman da saymaktan başka bir şey değildir. Örneğin birisi 20 yaşında olduğunu söylüyorsa, bu genç dünyaya geldiğinden beri gezegenimizle birlikte güneşin etrafını 20 kez dolaşmış ve bunu saymış demektir!

Not: Maddenin hammaddesi de madde parçacıklarıdır (protonlar ve elektronlar). Evren de proton ve elektronlardan oluşur. Başka bir deyişle: Evren protonlar ve elektronlardır!

• Thanks 1

Aklıma gelmişken şunu da eklemek isterim:

Mümkün olan ve her insanın halihazırda gerçekleştirdiği tek "zaman yolculuğu" yaşamdır, yani yaşamın kendisi "zaman içinde" bir yolculuktur.

Yaşamın yolu benim hedefim ve yolumun beni nereye götüreceğini bilmiyorum. Ama yolun sonunda ne olacağını biliyorum!

Yaşam tek yönlü bir yoldur = doğum (başlangıç) - - - > ölüm (son).

Yaşam yolculuğu tahmini olarak saatte 1 milyon kilometre hızla gerçekleşir.

Yaşam kavramıyla ilgili başka bir şeye dikkatinizi çekmek istiyorum: Yaşam terimi "yaş "tan gelmektedir. Bu da bizi saymaya götürür. Zaman, tek yönlü bir yolu (yaşamı) saymaktan başka bir şey ifade etmez!

Zaman = Konsept
Sayı = Konsept

Umarım şimdi anlıyorsunuzdur!

6 dakika önce, Kahin yazdı:

Zaman = Konsept
Sayı = Konsept

Umarım şimdi anlıyorsunuzdur!

Anlamıyos, zaman yoktur.

Bir bakterinin zamanını ölçebilirmisin?

Yada bir kaya parçasının zaman ölçüsünü bilebilirmisin?

Anlamıyos!!!!!

Binlerce yıl bozulmadan kalan bir altın kütlesinin zamanını gösteremezsin.

Zaman senin zihninde olan bir şey.

Anlamıyos işte!!!!!

@somebody

Bir bakterinin zamanını ölçebilirmisin?

Bir bakteriyi eğer başından sonuna kadar (maddenin var olma zamanını) gözlemlersen ve en önemlisi zamanın varsa, bu elbette mümkün!

Yada bir kaya parçasının zaman ölçüsünü bilebilirmisin?

Binlerce yıl bozulmadan kalan bir altın kütlesinin zamanını gösteremezsin.

Eğer başlangıcı bilmiyorsan, sonu da bir işe yaramaz, neyi sayacaksın? Sadece spekülasyon olur!

Anlamıyos işte!!!!! 

Sen ileri zekalısın, nedeni bu!

2 saat önce, Kahin yazdı:

Eğer başlangıcı bilmiyorsan, sonu da bir işe yaramaz, neyi sayacaksın? Sadece spekülasyon olur!

Nereden biliyorsun, yoksa uydurdun mu?

Herşeyi kendi uydurduğun İmkansız bir iddiaya bağlayınca çözmüş sayılmazsın.

Bugünün salı olmadığını ve saatin 1:55 olmadığını ve yılın 5646 olmadığını ispat edemezsin ama bundan yararlanıyorsun

Bu kainatın tüm sırlarını biliyor muyuz? Hayır.

Bilimin hedefi bu durumu bir şekilde "Evet" yapmak olmalı, ki heyecan artsın. Kısayı ve ortayı teget geçtim, uzun vadede bile tüm sırları çözeceğimizi zannetmiyorum. Belki uzunu uzun uzun,....,uzun vadede olabilir diyecem de, demiyorum. Neme gerek? :)

20 dakika önce, kavak yazdı:

Bu kainatın tüm sırlarını biliyor muyuz? Hayır.

Bilimin hedefi bu durumu bir şekilde "Evet" yapmak olmalı, ki heyecan artsın. Kısayı ve ortayı teget geçtim, uzun vadede bile tüm sırları çözeceğimizi zannetmiyorum. Belki uzunu uzun uzun,....,uzun vadede olabilir diyecem de, demiyorum. Neme gerek? :)

Bence bilimin amacı sırları çözmek olmamlı ben daha çok yararcı açıdan bakıyorum. Bilimin amacı doğadan olabildiğince yararlanmak olmalı.

2 dakika önce, somebody yazdı:

Yaşamı kolaylaştırıcı olmalı. Zaten insanların cennet hayali de bu yönde.

O zaman robotik teknolojine ağırlık verilmeli, ki insanların sevmediği ve ağır işleri bunlar üstlensin mesela. Cennet diyarında da millet yan gelip yatacakmış. :D

• Thanks 1

On 26.06.2024 at 20:12, hegel yazdı:

Zamanda yolculuk olabilir bence, ama bunun için evrendeki solucan delikleri yada kara deliklerin fiziki yapılarının bilinmesi lazım.

Bedeni dondurup yıllar sonra çözmekte zamanda yolculuktur.

Hani alcor denilen firma yapıyor, insanları donduruyor ve gelecekte bir gün hayata döndürmek mümkün olursa diye yapıyorlar ya işte öyle. Bilim kurgu filmlerinde de bu tema kullanılır. İnsanlar uzun mesafe yolculuklarında bir tüpün içine yatarlar ve bütün vücut fonksiyonları durur, uyku benzeri bir moda girerler. Solucan deliklerinden daha çok akla yatıyor.

Solucan delikleri hiç güvenli değildir. 

Evren kağıt gibi düz olmadığı için solucan deliği uzay dokusunu her yönden büzerek merkeze odaklar. Deliğe girdiğinde nereden çıkacağını kestiremezsin. 

Diyelim ki dünya ile alfa centauri sistemi arasında kalan uzay dokusunu solucan deliği ile kisalttik. Ne yapmış olduk,

İki sistem arasında ne varsa daha dar bir alana sıkıştırdık. Asteroitler, Plüton benzeri cüce gezegenler, gaz ve toz bulutları merkezde yoğunlaştı. Yani yolculuk esnasında büyük bir hızla carpisabilecegimiz bir kütle var önümüzde......

Sıkıntılı bir durum, hiç sağlıklı bir yolculuk sunmuyor bize solucan delikleri.

• Thanks 1

mümkün değildir.çünki ; bizi oluşturan maddelerin geçmişte bir rolü vardır.geçmişte, boktaki atom şu an beynimizde.veya eskiden bir ağaçtaydi.bizi oluştiran atomlar.o yüzden geçmişe gidemeyiz.

Geleceğe de gidilmez ama gelecek olasiliksal olarak simüle edilebilini.parçaciklarin yeri, zamani, ve hareketini bilince olasiliksal olarak hesap edebiliriz.maddesel olarak geleceğe bir kişinin gitmesi demek herkesin gitmesi demek olurdu.o yüzden imkansiz.olasiliksal olarak mümkün olsada kimse tüm parcaciklarin ne yapacağini bilemez.