Jump to content

Recommended Posts

Konu tarihi:

Yobaz, militan ve pozitif bir ateistim, bütün diğer ateistler gibi sürekli durmaksızın çarpılıyorum. Richard Dawkins bile benim kadar çarpılmamıştır. 

Ben ateist oldum siz olmayın. 

Mesaj tarihi:

Resmen saçmalamış ve sandalyede yamuk otururken çok bilmişlik taslıyor. Böyleleri piyasada çok yaygındır; her konuya maydanoz olurlar, her konuda uzman kesilirler, papuç kadar dilleri vardır. Biraz araştırdım, Prof. ünvanı bile varmış, ama sosyal medyada boy göstermeye bir hayli bayılıyor.

Kısacası; ego/ilgi manyağı birisi işte. Yine de Prof. ünvanını nasıl aldığını/hakettiğini merak etmiyor değilim. :D 

• Haha 1
Mesaj tarihi:

Hayat acısıyla tatlısıyla yaşanır daha anlamlı olur. Kendimizi olağanüstü seylerlerle kandırmaya hiç gerek yok. Tam tersi, gerçeği bilirsek daha sağlam durur daha güçlü karşılık veririz hayata. 

• Thanks 1
Mesaj tarihi:
12 saat önce, kavak yazdı:

Kısacası; ego/ilgi manyağı birisi işte.

Empati yapamıyormuş. Çoğu zaman ne dediğini de farkında değil gibi. Yarın öbür gün çıkıp kendini mehdi/mesih ilan edebilir. Antipsikotik tedavisine başlamalı. :D 

Yeni bir Hasan Mezarcı vakası yaşanabilir. 

Mesaj tarihi:
10 saat önce, Saturn yazdı:

Empati yapamıyormuş. Çoğu zaman ne dediğini de farkında değil gibi. 

YouTube yayınlarından nefret eden birisiyim aslında. Yine de merak edip onun bir programını izleyeyim dedim. Resmen zaman kaybıydı, yarıda kestim.

Kendini beğenmiş, egosu tavan yapmış, terbiyesiz ve ağzı bozuk bir ukalanın teki. Eğer bunlar Türkiye´de Prof. olabiliyorsa, yazık bu ülkeye.

Bu tiplerin yüzbinlerce takipçisi var, iyi mi!

Bazı insanlar boş beleş gevezelik yapanlardan hoşlanıyor galiba.

• 1 ay sonra...
Mesaj tarihi:
4 saat önce, Saturn yazdı:

Elon Musk'ın Eğitim Geçmişi

• Elon Musk, lisesini Güney Afrika'da halka açık, öğrenim ücreti alan bir İngilizce orta lisesi olan Pretoria Erkek Lisesi'nde tamamladı.
  • Musk, Güney Afrika'nın zorunlu askerlik hizmetinden kaçınmak ve Amerika Birleşik Devletleri'ne göçünü kolaylaştırmak için Kanada pasaportu başvurusunda bulundu ve başvurusunun işleme alınmasını beklerken Güney Afrika'daki Pretoria Üniversitesi'nde beş ay eğitim gördü.
  • Haziran 1989'da Kanada'ya taşındı ve bir çiftlikte ve kereste fabrikasında çalışmak da dahil olmak üzere çeşitli ufak tefek işler üstlendi.
  • Lisans derecesini Pennsylvania Üniversitesi'nden Fizik alanında, Lisans derecesini ise üniversitenin Wharton Okulu'ndan ekonomi alanında tamamladı. 1995 yılında. 1997 yılına kadar üniversiteden diplomasını alamadı.
  • Üniversite yıllarında Silikon Vadisi'nde iki staj yaptı - biri enerji depolama için elektrolitik süper kapasitörleri araştıran enerji depolama girişimi Pinnacle Araştırma Enstitüsü'nde ve diğeri Palo Alto merkezli girişim Rocket Science Games'te.
  • 1995 yılında Musk, Stanford Üniversitesi'nin Malzeme Bilimi alanında yüksek lisans programına kabul edildi, ancak kaydolmamayı seçti. Ayrıca Netscape Communications Corporation'a iş başvurusunda bulundu ancak yanıt alamadı.

https://www.ndtv.com/education/all-about-elon-musks-educational-background-and-his-journey-to-top-8863564

Girişimcilik kısmını saymasak bile Oytuncu geçer zeka konusunda. :)

Doktorluk bölümü ile fizik bölümü arasındaki farkları yapay zekaya sordum.

Alıntı

Doktor ve Fizik Bölümleri Arasındaki Farklar

Doktor ve fizik bölümleri, eğitim içerikleri, mesleki uygulamaları ve gerekli yeterlilikler açısından birbirinden oldukça farklıdır.

Doktor Bölümü

• Tanım: Tıp eğitimi alarak, insan sağlığı ile ilgili tanı koyma, tedavi yapma ve sağlık hizmeti sunma yeteneklerini geliştiren bir alandır.
  • Eğitim Süreci:
    • Temel tıp bilgileri (anatomi, fizyoloji, biyokimya) üzerine yoğunlaşma.
    • Pratik uygulamalar için klinik stajlar.
    • Hastalarla etkileşim ve iletişim becerileri.
  • Zeka ve Hafıza:
    • Hafıza Ön Planda: Doktorluk, büyük miktarda bilgi hatırlamayı gerektirir (örneğin, hastalıklar, tedavi yöntemleri ve ilaçlar).
    • Zeka da önemli, ama genel olarak bilgiye dayalı karar alma süreçleri ön plandadır.

Fizik Bölümü

• Tanım: Doğa olaylarını, madde ve enerjiyi inceleyen bir bilim dalıdır. Matematiksel modeller ve deneysel yöntemler kullanarak teoriler geliştirir.
  • Eğitim Süreci:
    • Temel fizik prensipleri, matematik ve üst düzey fiziksel teoriler üzerine eğitim.
    • Deneysel çalışmalar ve araştırmalar yapma.
    • Soyut düşünme ve problem çözme becerilerinin geliştirilmesi.
  • Zeka ve Hafıza:
    • Zeka Ön Planda: Fizik, analitik düşünme, soyut kavramları anlama ve karmaşık problemleri çözme yeteneğini vurgular.
    • Hafıza da önemlidir, ancak esnek düşünme ve yeni durumlarla başa çıkabilme becerileri daha belirgindir.

Karşılaştırma

Özellik Doktor Bölümü Fizik Bölümü
Eğitimin Teması İnsan sağlığı ve tedavi Doğa olayları ve madde
Eğitim Süresi Genellikle 6-7 yıl Genellikle 4 yıl
Ana Beceriler Hafıza, klinik uygulama Zihinsel esneklik, analitik düşünme
Zeka & Hafıza Vurgusu Hafıza ön planda Zeka ön planda

Sonuç olarak, doktorluk eğitimi, bilgiye dayalı hafızayı ve uygulamayı ön planda tutarken, fizik eğitimi daha çok analitik düşünme ve problem çözme yeteneklerini geliştirmeye odaklanır. Her iki alan, farklı becerileri ve yetenekleri gerektirdiği için birbirlerinden bağımsız olarak önem taşırlar.