kavak Konu tarihi: Aralık 28, 2024 Report Paylaş Konu tarihi: Aralık 28, 2024 Adalet Bakanlığı'nın onayının ardından DEM partili üyeleri Sırrı Süreyya Önder ve Pervin Buldan, PKK terör örgütünün elebaşı Abdullah'ı ziyaret etmek üzere İmralı Adası'na gitti. Kaynak: https://www.sozcu.com.tr/son-dakika-dem-partili-vekiller-imrali-da-p120397 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kavak Mesaj tarihi: Aralık 29, 2024 Yazar Report Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2024 Görüşmeden çıkan sonuca göre PKK terör örgütünün elebaşı A. Öcalan kendisine verilecek görevi yerine getirmeye hazır olduğunu ve TBMM´nin bunun için uygun bir yer olduğunu söylemiş. Tercümesi şu: "Beni TBMM´de konuşturursanız belki işinize yararım" demeye getirmiş. PKK´nın kendisini iplediğini zannetmiyorum ve Bahçelinin söylemlerinin aksine TBMM´de konuşmasına izin çıkacağını da beklemiyorum. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alpinçayırı Mesaj tarihi: Aralık 30, 2024 Report Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 30, 2024 DEM Parti(HDP/BDP) zaten PKK'nın siyasi uzantısıdır. Selo'nun ''başkan Apo'nun heykelini dikeceğiz'' diye bir videosu var internette. Devlet Bahçeli denilen sahte milliyetçi mankurt da İkinci (sözde) Çözüm Süreci için DEM Parti'yle ittifak yapmıştı. Megri Megrici AKP ve sarı muhalefet Y-CHP de siyasi döneklik konusunda MEXAP'tan geri kalmıyor. Bundan 17 yıl önce MHP'nin DEM Parti ile ittifak yapacağını söyleyenlere tekme tokat dalarlardı. Bunların kirli siyasetinden midem bulanıyor... İlgili linkler: 1) 2) 3) 4) 5) Link to comment Share on other sites More sharing options...
kavak Mesaj tarihi: Aralık 30, 2024 Yazar Report Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 30, 2024 DEM, meşru bir partidir ve bu ülkenin Kürt vatandaşları tarafından seçilmiştir ve onları temsil ediyor. Diğer partiler gibi aynı haklara sahiptir. Bu sorun çözülecekse partiler arası uzlaşı sağlanarak çözülür. Araya çomak sokan olmazsa Türkiye´de faaliyet gösteren PKK tasfiye edilecek gibi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alpinçayırı Mesaj tarihi: Aralık 30, 2024 Report Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 30, 2024 DEM Parti; meşru değil gayrimeşru bir partidir çünkü yukarıda belirttiğim üzere Selahattin Demirtaş denilen herif, ilgili videoda açıkça ''Başkan Apo'nun heykelini dikeceğiz'' diye sıkandal bir cümle sarf etmiştir. DEM Parti dışındaki diğer partilerde de Kürt kökenli insanlar ve Kürt olduğu halde PKK'ya karşı olanlar da var. Ben ise bir Türk olarak PKK'nın bitmesini istiyorum. Senin DEM parti dediğin parti, Seyit Rıza ve Şeyh Sait gibi Cumhuriyet düşmanı bölücü gericileri 'rahmetle' anmış bir parti. Buna ne diyeceksin peki? ''Cumhuriyet Bayramı'nda Apo'nun sesini duymak istiyorum'' diyen Figen Yüksekdağ ile Gülten Kışanak'ı ne yapacaksın peki? Ayrıca yakın zamanlarda PKK'yı bitiren tek lider, 1999'da Bülent Ecevit'tir. 1978'de kurulan PKK; ilk resmi eylemini 1984'te ANAP iktidarında yaptı ve Turgut Özal denilen neoliberal Nakşibendi de buna göz yumdu yani 12 Eylül 1980 Darbesi, PKK'nın meşrulaşmasını sağladı. Ben, bu konuda sana bir sır vereyim: MHP biterse PKK da kendiliğinden biter çünkü MHP'nin PKK'dan başka bildiği bir cümle yok ve MHP, sürekli kaos üzerinden politika yapıyor. İlgili linkler: 1) https://yurtgazetesi.com.tr/guncel/bahcelinin-ocalan-cikisinin-ardindan-gulten-kisanak-el-yukseltti-29-ekimde-o-h255598.html 2) Link to comment Share on other sites More sharing options...
kavak Mesaj tarihi: Aralık 30, 2024 Yazar Report Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 30, 2024 @alpinçayırı, yazılanları okumuyorsun. Hoşuna gitsin gitmesin; DEM partiyi seçen milyonlarca Kürt vatandaşı var ve kendilerini temsil eden partiyi seçiyorlar. Sen de seni temsil ettiğini düşündüğün partiyi seçiyorsun. Kürtler aynı hakka sahipler. Bu nedenle bu parti meşrudur, haklı olarak TBMM´ye girmiştir. S. D. ve diğerlerinin söylediklerinin hiçbir ehemmiyeti yok. Anayasaya göre TBMM´deki tüm seçilmiş partiler meşrudur, çünkü halk tarafından seçilmişlerdir. Bana onun bunun ne söylediklerini getirmen saçmalık, çünkü meşruluğun ne olduğunu bilmediğin belli. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alpinçayırı Mesaj tarihi: Aralık 31, 2024 Report Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 31, 2024 @kavak Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın 66. Maddesi'ne göre Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne etnik kökeni fark etmeksizin vatandaşlık yoluyla bağlı olan herkes Türk'tür yani burada etnik milliyetçilik değil, kültürel milliyetçilik vardır. Atatürk'ün ''Ne Mutlu Türk'üm Diyene'' adlı ünlü sözü de bunu işaret eder. TC Anayasası, 66. Madde: "Türk Devleti'ne vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes Türk'tür." Sana göre DEM Parti meşruysa(!) o zaman HÜDA-PAR da meşru(!). Al birini vur ötekine neticede her ikisi de aynıdır özünde.. Ayrıca AKP; bir Amerikan pırojesidir, bu gerçeği bütün tanınmış kişiler söyledi. Daha bunun 10 Aralıkçılar Terör Örgütü'nün şekillendirdiği Y-CHP'si de var. Farkındaysan ben, iddialarımda sana en tarafsız haber sitelerinden linkler attım. Ak-İT gibi havuz medyasının zırvalıklarını mı atsaydım? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kavak Mesaj tarihi: Aralık 31, 2024 Yazar Report Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 31, 2024 @alpinçayırı, herkes Türk değildir ki, herkesi kendin gibi belleme. Türkiye´deki etnik azınlıklar kendilerini Türk olarak görmek zorunda değiller. Görmüyorlar zaten; bu nedenle PKK hortladı. Evet; HÜDA-PAR´da meşru bir parti. Mevcut Anayasaya göre ortada yanlış bir şey yok. Bunları hazmedemiyorsan, senin sorunun. Gerisi hikaye. O alıntı yaptığın yerler sana göre bağımsız, bana göre çöp. Yazdıklarımı okumadan yazma bana lütfen. Ak-IT ne bre, nerede onları savunmuşum? Sen ağzını bozmadan yazamaz mısın? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kavak Mesaj tarihi: Aralık 31, 2024 Yazar Report Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 31, 2024 Bahçeli yapılan görüşmeden memnun görünüyor ancak yeni bir çözüm sürecinin olmadığını/başlamadığını ve PKK terör örgütünün ivedilikle tasfiye edilmesini tekrarladı. Bunun için sözlü demeçlerin yerine somut eylemlerin oluşmasını dile getirdi. Yani terörist Apo´nun PKK´ya çağrı yapmasını bekliyor. PKK mevcut yönetiminin bu tür gelişmeleri kaale alacağını zannetmiyorum, yani terörist elebaşının eskisi gibi herhangi bir yaptırım gücü yok. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alpinçayırı Mesaj tarihi: yesterday at 08:27 Report Paylaş Mesaj tarihi: yesterday at 08:27 Bahçeli istediği kadar kıvırsın, Öcalan zaten PKK'nın elebaşı olduğu için İkinci (Sözde) Çözüm Süreci yolda.. Ya bu Devlet Bahçeli, 28 yılda MHP'yi sinsice kemirdi bitirdi. Terörle müzakere değil mücadele edilir. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kavak Mesaj tarihi: yesterday at 11:07 Yazar Report Paylaş Mesaj tarihi: yesterday at 11:07 Serinkanlı düşününce Bahçeli´nin son girişimi mantıklı, çünkü 40 seneden beri terör bitirilemedi. En azından Türkiye ´deki PKK örgütünü etkisiz hale getiren kişi önümüzdeki seçimleri banko kazanacaktır. Yani şimdilerde Bahçeli´ye veryansın edenler, o zaman onu kuşkusuz kahraman ilân edecekler. Teröristlerle elbette müzakere edilir ve yerine göre antlaşmalar sağlanır. Mesela İngiltere´deki RAF terörü müzakere sonucu bitti, keza İsrail onca askeri başarısına rağmen, rehineleri kurtarmak için Hamas ile müzekare ediyor. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts