Jump to content

Bilginin Bir Sınırı Var Mıdır?


Mogolhan

Recommended Posts

Bilgi çağında teori deneyden daha önemli hale geldi. Deneysel yöntemin sınırlarından dolayı teorik araştırmaların önemi arttı. Görelilik teorisi, karadelik fiziği, holografik evren ve simetri fiziği araştırmalarında teorik yöntemler kullanılıyor. Herşeye rağmen teorik yöntemin de bir sınırı olabilir. Şu anda farkında olmasak da gelecekte bu gerçeğin farkına varacağız.

Link to comment
Share on other sites

Bilginin sınırı yoktur, çünkü olması için kainattaki tüm bilgilere sahip olmak gerek ve her bilgi seviyesi başka soruları beraberinde getirir, ki insanların tümünü  yanıtlayacağını zannetmiyorum. Sebebi basit. Akıllı bir hayvan türü olarak bombalı dolaşıyoruz. Kainatın tüm verilerini bilmek için yüzlerce ve belki de binlerce seneye ihtiyacımız olacak ancak insan nesli her an kendini yok edebilir. Böyle bir kapasitesi var.

Link to comment
Share on other sites

Bilginin bir sınıra sahip olup olmaması önemli bir konudur. Çünkü fani bilgi - kutsal bilgi ayrımı bu şekilde yapılabilir. Ayrıca genetik bilginin bir sınırı varsa insan türünün evrilmediği kanıt edilebilir. Bu durumda, insan genetiği genetik bilginin sınırıdır ve insan genetiğinin evrilerek daha ileri gitmesi mümkün değildir.

Link to comment
Share on other sites

Her canlı çevresi ile iletişim ve etkileşim halindedir. Yani canlılık varolduğu müddetçe evrimleşme devam edecektir. Bu husus sadece insan (nam-ı diğer farkındalığının farkında olan bir hayvan türü)  ile sınırlı değildir.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...