Jump to content

Nuh'un 950 yıl yaşaması yalanı


alpinçayırı

Recommended Posts

Semavi dinlerde önemli bir peygamber olan Nuh'un(Noah) 950 yıl yaşaması yalanıdır. Bir kere hiçbir insan evladı, 950 yıl gibi çok uzun bir süre yaşamaz. Dinlere göre Hz. Nuh, 950 yıl yaşadıysa(!) Ay Takvimi'ne göredir çünkü Ay takvimi, Güneş Takvimi'ne göre çok daha hatalı ve güvenilmez sonuçlar verir. Güneş takvimi ise Ay takvimi'ne göre çok daha güvenilir ve sağlıklı sonuçlar verir. Nuh, Ay takvimi'ne göre 950 yıl yaşadıysa Güneş takvimi'ne göre 95 yıl yaşamıştır. Ay takvimi kullanarak yüzyıllar boyunca gerçekleri iyi gizlemişler ama artık İnternet sayesinde gizlenen bütün gerçekler açığa çıkıyor: Nuh, gerçekte Güneş takvimi'ne göre 95 yıl yaşamıştır. Eskilerin masalları işte...

Link to comment
Share on other sites

Aşağıda önerdiğim kitap bu gibi yalan ve palavraların roma paganizminden aşırıldığını söylüyor ve neden böyle palavralara gerek duyulduğunu da güzel açıklıyor.

Örneğin Eyüp Sultan türbesi eskiden bir pagan ayazması yani kutsal suyu imiş. Suyun kutsal olduğu yalanı insanların orayı yurt edinmesi için uydurulmuş. Sonra benzer yalanları ardından gelen devletler de kendi yerleşimcilerini orada tutmak için sallamışlar.

Araplar da böyle başlamışlar işe. O çöl ortamında zaten sürgün gitmişler. Halkı orada tutabilmek için büyük olasılıkla içlerinde birlikte gelen birkaç ajan provakatör tarafından orada tutunmaları için kutsallık yalanları söylenmiş.

Bütün peygamberlerin ortadoğudan çıkmasının nedeni de bu yalanlar olmuş. Çünkü sürgün yeri olarak kullanılan o bölgede afedersiniz kimse durmaz.

Zaten daha eski Anadolu yerleşimlerinin ilk önce tapınak yapmalarının nedenini de böyle açıklıyorlar. Doğru düzgün ev yok ama ilk iş seferberlikle bir tapınak inşa etmişler.

Anadolu kentlerinin neredeyse hepsi bir tanrıya adanmıştır. Kentler adlarını bile tanrılardan almışlardır. Gelecek nesiller oradan gitmesinler sahip çıksınlar diyerek de kutsallar söylenmiştir.

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Giriş yap

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...