Jump to content

Recommended Posts

İnternette her yerde karşınıza çıkan bir yazının ne anlama geldiğini bilmeden onaylıyoruz.

Açık rıza Metni özetle şunu diyor , senden aldığımız bilgileri saklama paylaşma yetkisini bize vereceksin.

Üstelik bu bir dayatma olarak karşımıza çıkıyor. Bu bilgileri vermeyi onaylamazsa hizmetten yararlanamazsın diye uyarıyor.

Ucubeler diyarında hiçbir hukukçu da bunun hak gaspı olduğunu dile getirmiyor. Çünkü açık rıza Metni karşılıklı olursa hukuki olabilir. Senden bilgilerini isteyen kişi yada kuruluş sana da kendi bilgilerini açmak zorundadır.

Üstelik ucubelikler ülkesinde bazı belediye gibi resmi kurumlar da bu işi yapıyorlar. Sözde bize yardımcı olmak için bu bilgileri saklayacaklarını söylüyorlar.

Link to comment
Share on other sites

Onay metnine gelen kadar zaten tüm bilgilerimizi öyle yada böyle ifşa etmiş oluyoruz. İnternete girdiğimiz an, hatta telefonumuzu açtığımız an tüm kimliğimiz ve konumumuz belli. İstediğiniz kadar kamufle edin, nihayetinde bir yerlerde kayıtlı. Bu onay metni tüm bu olan bitene "He, hepsi kabulümüz" demekten başka bir şey değil.

George Orwell´in 1948´de yayınlanan ve "1984" adında bir kitabı var. Günümüzdeki gidişat, oradaki her şeyi izleyen ve bilen "Big Brother" şahsiyetine çok benziyor. Bu kitabı okumanızı tavsiye ederim.

Big Brother watching you! 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Giriş yap

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...