Jump to content

Kullanılmış Yatağa Kaç Para Ödersiniz


somebody

Recommended Posts

Komedyen Jim Gaffigan'ın bir sözü var; kullanılmış yatağımı satsam kimse para vermez ama otellerde yüzlerce kişinin yattığı yataklara gecelik servet ödüyorsunuz.

Üstelik o yatakların üzerinde işeyen , yemek yiyen , fantaziler yapan , tüküren , prezervatif bırakan , sarhoşken salya akıtan , çıplak yatan , terli terli yatan , kokan....kaç kişi yatıyor biliyor musunuz.

Peki o yatakların üzerinde 5mm kalınlığındaki şilte her müşteride değişiyor mu?

Sadece örtü takımı değişiyor o kadar.

Hele ki tuvalet banyo , UV ışıkla baksanız neler bulacaksınız

Neyse tatil yaparken bunları da düşünün.  Daha fazla canınızı sıkmayayım.

 

Her müşteriden sonra yatak değiştirmek mümkün değildir ama steril ortam için yatakların toplanıp formaldehit buharı ile özel bir sterilizasyon odasında on dakika bekletilmesi gerekir.

Yani her müşteriden sonra yatak ve yastıklar steril edilmek üzere hijyen kabinine alınmalıdır.

Link to comment
Share on other sites

Ona bakarsan, herhangi bir lokantaya da gitmemen gerek. Oradaki garsonların ellerini nereye soktuklarını, tabakların, çatal ve kaşıkların nasıl yıkandığını veya mutfağın ne halde olduğu görsen, evden çıkmazsın herhalde.

Link to comment
Share on other sites

22 dakika önce, kavak yazdı:

Ona bakarsan, herhangi bir lokantaya da gitmemen gerek. Oradaki garsonların ellerini nereye soktuklarını, tabakların, çatal ve kaşıkların nasıl yıkandığını veya mutfağın ne halde olduğu görsen, evden çıkmazsın herhalde.

Yatak ile yemek lokantası aynı şey değil.

Lokanta için de temiz olanı tercih ederim elbette. Ama yemek 100 derece ısıda kaynıyor , yemek takımları her kullanımda yıkanıyor.

Yatak öyle değil. Üzerinde saatler geçiriyorsun. Üstelik herhangi bir sterilizasyon uygulanmıyor bile. Ayrıca yatak konusu insamların mahremidir. Orada ne yaptığını denetleyemezsin.

Lokantada denetim çok daha kolaydır.

Otelde ayaklarıyla o yatağın her yerine değebilirler. Mantar , bakteri , deri döküntüsü , binlerce parazit her an yatağın üzerinde bulunmaktadır.

Lokantada yemeğe ayak sokan yok.

Link to comment
Share on other sites

8 dakika önce, somebody yazdı:

Yatak ile yemek lokantası aynı şey değil.

Lokanta için de temiz olanı tercih ederim elbette. Ama yemek 100 derece ısıda kaynıyor , yemek takımları her kullanımda yıkanıyor.

Yatak öyle değil. Üzerinde saatler geçiriyorsun. Üstelik herhangi bir sterilizasyon uygulanmıyor bile. Ayrıca yatak konusu insamların mahremidir. Orada ne yaptığını denetleyemezsin.

Lokantada denetim çok daha kolaydır.

Otelde ayaklarıyla o yatağın her yerine değebilirler. Mantar , bakteri , deri döküntüsü , binlerce parazit her an yatağın üzerinde bulunmaktadır.

Lokantada yemeğe ayak sokan yok.

Aynı şey değil ancak birçok benzer yönleri var. Öyle mutfaklar var ki, ben neredeyim dersin. O garsonlar veya ahçılar ayaklarını sokmuyor ancak sigara içeni var, burnuna elleyeni var. Yahu elini yıkamayan bile var. Yani var oğlu/kızı var.

Link to comment
Share on other sites

42 dakika önce, kavak yazdı:

Aynı şey değil ancak birçok benzer yönleri var. Öyle mutfaklar var ki, ben neredeyim dersin. O garsonlar veya ahçılar ayaklarını sokmuyor ancak sigara içeni var, burnuna elleyeni var. Yahu elini yıkamayan bile var. Yani var oğlu/kızı var.

Otel yatağı ile lokanta mutfagını karşılaştırmak doğru değil. Mutfakta yapmak zorunda oldukları kurallar var. Şikayet edersin gelir basarlar cezayı , yada kötü reklam ile müşteri kaybeder.

Ama otel yatakları hakkında hiçbir hijyen kuralı yok. Orada yatan kişi ayağını yıkadı mı, yatağa kaç kere öksürdü hapşırdı, salya akıttı, hasta mı değil mi, çıplak yattı mı, paraziti var mı?

Pis mutfak ile asla benzemez. Mutfak pis diyelim ki. Yemek pişerken 100 derecede dakikalarca kaynıyor , bu bile mikropları öldürüyor. Tabaklar çanaklar deterjan ve suyla yıkanıyor.

Ama otel yatağı bunca pisliğe rağmen ne kaynıyor ne de sterilize ediliyor , nede bununla ilgili bir talimat var.

 

Bunların hiçbirinin denetimi yok.

 

Link to comment
Share on other sites

20 dakika önce, somebody yazdı:

Otel yatağı ile lokanta mutfagını karşılaştırmak doğru değil. Mutfakta yapmak zorunda oldukları kurallar var. Şikayet edersin gelir basarlar cezayı , yada kötü reklam ile müşteri kaybeder.

Ama otel yatakları hakkında hiçbir hijyen kuralı yok. Orada yatan kişi ayağını yıkadı mı, yatağa kaç kere öksürdü hapşırdı, salya akıttı, hasta mı değil mi, çıplak yattı mı, paraziti var mı?

Pis mutfak ile asla benzemez. Mutfak pis diyelim ki. Yemek pişerken 100 derecede dakikalarca kaynıyor , bu bile mikropları öldürüyor. Tabaklar çanaklar deterjan ve suyla yıkanıyor.

Ama otel yatağı bunca pisliğe rağmen ne kaynıyor ne de sterilize ediliyor , nede bununla ilgili bir talimat var.

 

Bunların hiçbirinin denetimi yok.

 

Hotellerin yani turizm tesislerinin yapmaları şart olan yükümlülükler ve yönetmelikler elbette vardır. Bunların da lokantalardan bir farkı yok. Bunları da şikayet edersin, ki internet vasıtası ile bunları eleştirmek bile mümkün. Denetlemekten bahsediyorsun, sanki hoteller bundan muaf.

Link to comment
Share on other sites

1 dakika önce, kavak yazdı:

Hotellerin yani turizm tesislerinin yapmaları şart olan yükümlülükler ve yönetmelikler elbette vardır. Bunların da lokantalardan bir farkı yok. Bunları da şikayet edersin, ki internet vasıtası ile bunları eleştirmek bile mümkün. Denetlemekten bahsediyorsun, sanki hoteller bundan muaf.

Yatak yastık  hijyeni diye bir kural yok. Çarşaf değişiyorsa yeterli görülüyor.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...