Jump to content

Hak din İslamdır.


Dummy2

Recommended Posts

İlk önce sakin ol. Başlığı ben uydurdum. İslamın hak din olduğunu düşünmüyorum. Sadece forumda eskiye göre az etkileşim var. Bende böyle bir çözüm buldum :) 

 

Asıl konu: Tanrının özelliklerini yarattığı şeyler üzerinden anlayabilir miyiz? Eğer Tanrı (varsa) özelliklere sahipse bunları değiştirip kendi dışına çıkamaz mı? Tanrının neden tek görevi insanlığı yaratmak? Görevinin olması düşük olduğu anlamına gelir mi? Tanrı gerçekten sonsuz güçte, her şeyi bilen mi olmalıdır? (Bu soruları ateist yada benzeri inanca sahip insanlara sormak ne kadar mantıksız olsa da beni en çok rahatsız eden sorular bunlar.)

Link to comment
Share on other sites

50 dakika önce, Dummy2 yazdı:

Asıl konu: Tanrının özelliklerini yarattığı şeyler üzerinden anlayabilir miyiz? Eğer Tanrı (varsa) özelliklere sahipse bunları değiştirip kendi dışına çıkamaz mı?

Evrende güçler ayrılığı vardır. Yani tek tanrıcı düşünceye aykırı bir evren var. Herşey  tek başına yeterli değil.

Ayrıca evrende araplaşma diye bir kural yok.

İşte bu düşünceyi kesmek için şeytan lafını uydurmuşlar ki şeytanın var olması da zaten allah putunun varlığı ile çelişir.

Link to comment
Share on other sites

Forumların sakinleşmesinin din bazlı konularla hiçbir alaka yok, çünkü 1990´li jenerasyondan itibaren 3 cümleyi doğru dürüst yazanların, kendini ifade edebilenlerin, toplumsal sorunlarla ilgilenenlerin ve hakkını arayanların nesli tükenmeye başladı. Bunun en güzel örneği 1 Mayıs´tır.  

Piyasadaki tanrılara atfedilen tüm  özelliklerin fikir anası ve babası bizleriz. Krallara, hükümdarlara yüklediğimiz özellikleri bir adım öteye götürmüşüz sadece. Kral güçlü olmalı. Demek ki tanrı daha güçlü olmalı, çünkü kralı da o yaratmış. Krala boyun eğilmeli, demek ki tanrıya tapılmalı. Bunlar bu şekilde çoğaltılabilir.

Tanrının özellikleri nasıl mı olmalı? Kendisi gelsin bir zahmet, hele bir boyunu posunu göstersin. Ona göre bir şeyler yazıp çizeriz elbette.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Giriş yap

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...