Jump to content

Allah Müslümanlara Niye Yardım Etmiyor


somebody

Recommended Posts


Allah müslümanlara niye yardım etmiyor.

Kutsal dedikleri kitapta ve ardısıra yazılan bütün din kitaplarında mucizeler kerametler havalarda uçuyor. Peki ama allah bu müslümanlara neden yardım etmiyor?

Nasıl yani diye soracak olursanız örnek vereyim.  Onbinlerce yıldan beri Ortadoğu’da petrol yatakları deniz gibi yerin altında durup duruyor.  O kadar da peygamber göndermiş , üfürükçüler göndermiş ama o petrolün orada olduğunu kendi kullarından niye gizlemiş? 

Ta ki en sonunda allaha inanmayan ve  çoğunluğu Ateist olan kişiler tarafından bulunmasını irade buyurmuş sizin yüce allahınız. 

Bu petrol sayesinde sonsuz bir enerji kaynağı elde etmişler dahası yüzbinlerce çeşit ürün üretmişler. Para , bilgi ve teknik alanda çok çok gelişmişler.  Neden müslümanlara allahları bunu söylememiş?  Çok merak ediyorum. 

Bunun dışında çöldeki kum anormal bir cam üretim hammeddesidir. Ama hiçbir elçi böyle bir mucize göstermemiş. Burunlarının dibinde olan iki devasa kaynaktan hala daha yararlanıyorlar.

Çok ilginç değil mi?

 

 

Link to comment
Share on other sites

Son zamanlarda yardım etmemesinin mantıklı bir açıklaması var. Eskiden kainatın merkezi dünya idi, bu nedenle mâlum tanrı tüm dikkatini buraya yöneltmişti. Elçiler tayin ediyor ve yan çizenleri ilk şikayette haşlıyordu, boğuyordu veya yakıyordu. Hem de topluca helak yöntemi ile, çünkü tek tek cezalandırmaktan daha kolaydı. Geriye hiçbir iz kalmıyordu. Bu durumda kimi kime şikayet edecen?!

Da, sonraları bir şeyler oldu. Dünya gözden düştü; kainatın merkezi değildi artık, güneşin etrafında dönen sıradan bir gezegendi. Dünya gibi milyarlarca gezegen vardı kainatta. Yani dünyanın ayrıcalığı bitmişti. Hal böyle iken bir tanrı tek başına milyarlarca gezegenin hangi birine yetişecek, dii mi?

Hasılı tanrı(lar) dut yemiş bülbüle döndü. Ne gelen vaaaar ne görüneeeen ne de helak edeeeen. Geçen sene Anadolu´da deprem oldu, 150-200 bin insan hayatını kaybetti. Kimi zındıklar bu olayın bir helak olduğunu iddia ediyor. Onlar halt etmiş. 

 

Link to comment
Share on other sites

Hadi diyelim ki eskiden tanrılar meşhurdu , dünya evrenin merkeziydi , ama niye petrolu bulmalarına yardım etmedi. Üstelik tek parmağı ile ayı ikiye yarmş, uçan eşeğe binip uzaya çıkmış ve hatta cinleri köle yapıp kullanan süper güçlerle donattığı insanları göndermiş. Ama üzerinde tepindikleri petrol denizini onbinlerce yıl saklamış onlardan.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Dinlerin bilimle teknolojiyle işi olmaz, ondandır. Petrolü bulmak sorun değil, onu işleyebilmek asıl sorun. Petrol deyip geçme, çünkü onu kullanılabilir hale getirebilmek için uygun teknolijiye sahip olmak gerek. Yani öyle kuyudan çekip doğrudan arabanın deposuya doldurursan, araba nalları diker. O petrol ki kullanılmadığı bir alan yok gibi.

Hasılı Muhammed istediği kadar ayı yarsın, onun mürritleri bu kafayla anca yaya kalır. :)

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

İbrahim süresi 32-33 ve 34 numaralı ayetlerde insanlara verdiği nimetlerden söz eder ve övünür. Kendini masum ve çok iyi kalpli gösteren tanrı 34 numaralı ayette insanoğlu nankör ve zalimdir der.

Halbuki istediği tek şey bilinmekte öyle değil mi! Öyle der ya yumos müsloşlar.

Zalım ve nankör olmaları kimin suçu acaba?

Üstelik tanrıyı zaten önceden bilen şeytan bu konuda uyarısını yapmıştı.

Tanrıyı bilen birileri zaten vardı insandan önce.

Verdiği nimetlere gelince, hep bildik şeyler. Gözle görülen.

Su, tahta, demir, rüzgar, gemiler, bitkiler hayvanlar falan işte.

Yer altında gizli olanı nereden bilsin tanrı. Bilseydi bir ayette onun için inerdi muhakkak. Çünkü petrol çok önemli bir konu.

Petrol ve kömürü yaratarak iyi mi yaptı yoksa kötü mü o ayrı bir konu ayrıca.

 

Link to comment
Share on other sites

1 saat önce, kavak yazdı:

@Deadanddark

Evet; insanların bilmediği hiçbir şeyi müjde olarak iletmemiş bu tanrı. O zaman nerede kaldı, bu tanrının tanrılığı? :)

Doğrudur, hep bilindik şeyleri ben yaptım oldu demiş garip tanrı. Şimdi kimbilir nerede neler yapıyor. Artık kendisi bilindiğine göre yeni maceralara yelken açmış olabilir. Bilinmek isteyen tanrı sırra kadem basıp kaçmış. Halbuki bilinmişken bulunmuş, hatta ellenmis, okşanmış olmayı da isteyebilirdi.

Tanrı müslümanlara yardım konusuna dönecek olursam , bence bazılarına ediyor. Öyle ediyorki bazen kantarin topuzunu kaçırıyor.

Bakınız Filistin'in ölü liderinin kızı. Dolar milyarderi kendisi. Fransa'da bir sokak komple kendisinin diyorlar.

Sonra premier ligin ünlü takımlarını satın alanlar var. Ronaldo'yu transfer edenler var. 

İnfuancer dedikleri karakteri bozuk tipleri yüksek ücretlerle yatağında hoplatanlar var. 

O kadar çok zenginler ki bokuna elmas koyup aratanlar var. Allah verdikçe onlara veriyor, bunlarda o verdikleriyle ne fantaziler yaşıyor.

Allah razı olsun. Amin.

Müsloşlari ikiye ayırmak lazım. Paranın hamina koyanlar ve bir boktan haberi olmayanlar.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Giriş yap

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...