Jump to content

İngiltere Filistinlilere Yardımları Durdurma Kararı Aldı


somebody

Recommended Posts

663c5490-bd2a-11ee-ace0-c35c1b4f6d82.jpg

https://www.bbc.com/turkce/articles/cyxd32dqkgdo

İngiltere, BM’nin Filistin kurumundan Hamas saldırısına yardım eden çalışanları olduğu gerekçesiyle maddi desteğini çekti

-----------------

Merhametten maraz doğar demişler. İngiltere güzel bir iş yapmıştır. İngiliz halkının saygınlığını zedeliyor gerekçesiyle Filistinli mültecilere yardımları kesmiştir.

Çünkü bir örneği var , adı Türkiye.  Merhamet ede ede acınacak hale geldik. İngiltere aptal değil , duyguları ile hareket etmiyor. Mantıklı olanı yaptılar.

Mağdur edebiyatında bir yere kadar demiş.

Neden senin ülkende bir türlü savaş bitmiyor ve neden ben seni hep desteklemek zorundayım demişler.

Filistin kendi halkına gerçekten bir yardım etmek istiyorsa önce savaşı bitirsin ateşkes yapsın. Çünkü bu savaşı ilk olarak Filistin başlattı.

Ayrıca geçmişte Filistin'in mücahidi diye tanıtılan Yaser arafatın Filistin'e yardım paralarını nasıl çaldığını dünya biliyor sağır sultan duydu da Türkler duyamadı.

Yaser Arafat çaldığı paraları kızı Zehra Arafat üzerinden  nasıl yurtdışına kaçırıp milyar dolarlık servet biriktirdi herkes biliyor.

Aynısını ülkedeki tarikatlar ve siyasiler de yapıyorlar. Baştaki adam aile fertleri üzerinden para kaçırmıyor mu?

Artık ideolojik duygusal saplantılı düşünce tarzını bırakıp , İngilizler gibi mantılı ve gerçekçi düşünmeye başlayın.

Ha İngiltere çok mu iyi , hayır tabiki onlar kendi halkının  çıkarlarını düşünüyor. Ama bizeki ve müslüman geçinen ülkelerdeki yöneticiler halkın değil ailesinin çıkarını düşünüyor.

Link to comment
Share on other sites

Türkiye´deki PKK terörünün bitmemesinin sebebinin birisi yerel halkın bir kısmının bu örgüte desteğini sürdürmesinden kaynaklanıyor. Böyle olmasayadı, 40-50 seneden beri bu sorun sürmezdi. Başka sebepleri de var elbette ancak en önemli kısmının bu olduğunu düşünüyorum.

FIlistin´in durumu da pek farklı değil. Bilhassa Gaza Şeridindeki halk, sebebi ne olursa olsun, Hamas teröristlerine kucak açıyor ve onları koruyor. Yani işin içinde halkın kendisi olunca, her şey Arap saçına dönüyor. Hal böyle olunca, kabak, ilk etapta sivillerin başına patlıyor. 

Bu sorun nasıl çözülür?

Ben tek çıkar yol görüyorum. BM´deki 5 daimi üye hep birlikte yumruğunu masaya vurmalı ve bu gidişata son vermeli, çünkü sadece bunların bunu yapmaya gücü var. Da, bu da olmayacak duaya "Amin" demeye benziyor.

Link to comment
Share on other sites

13 dakika önce, kavak yazdı:

Ben tek çıkar yol görüyorum. BM´deki 5 daimi üye hep birlikte yumruğunu masaya vurmalı ve bu gidişata son vermeli, çünkü sadece bunların bunu yapmaya gücü var. Da, bu da olmayacak duaya "Amin" demeye benziyor.

BM niye böyle birşey yapsın ki, müslüman cahilleri boş durmaz ona da bir kulp bulup savaş açarlar.

Bir kere savaşmayı allahları emretmiş , hem Yahudilere hem müslümanlara ikisine de Allah savaşın demiş. O zaman bize de allahın emrine destek olmak düşer. Bak Amerika müsliman ve israile bol bol silah satıyor allahın emrine uyuyor.

Müslümanlarda zırva bitmez. Şeriatçı filistinden kaçıp Avrupa'ya sığınıyor. Sonra orada bize cağmi yaptırmıyolla diye yine kuduruyor yine düşmanlık üretmeye başlıyor. Sonra Avrupa izin veriyor bu kez de ezan okutmuyolla diye anırıyor.

Sonra çarşaf , sonra oruç , sonra sokak ortasında mini etekli şortlu kızları dövmeye kadar gider bu iş. O zaman ne bok yemeye şeriattan kaçtınız değil mi?

Aşağılık kompleksi bunlarda her pisliği kabul etmelerine sebep oluyor.

Bu nedenle müslüman cahillerine çok da yüz vermeye gelmez.

Merhametten maraz doğarmış.

Çok güzel bir söz. Allahın merhamet ettiği insanlara bak , kavga dövüş , tecavüz hırsızlık cehalet ...marazın sonu yok

Link to comment
Share on other sites

32 dakika önce, Bayram Tatili yazdı:

BM niye böyle birşey yapsın ki, müslüman cahilleri boş durmaz ona da bir kulp bulup savaş açarlar.

Böyle bir durumda ne FIlistinliler, ne İran veya ne de Müslüman dünyası karşı koyar. Çünkü o beş daimi üyenin de çıkarları söz konusu olan. Onlar ortak bir karar alırsa, Müslüman dünyası sesini çıkaramaz. Da, dediğim gibi çok küçük bir olasılık bu, çünkü silah sanayisini de çok yakından ilgilendiren bir durum bu.  Bunlar dünyanın en büyük ve en çok silah üreten ve satan ülkelerı aynı zamanda.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Giriş yap

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...