Jump to content

Recommended Posts

Müslümanlar Hoşgörüyü Hakediyor mu?  
 
400 yıllık reform süreci , sanayi ve elektronik devriminin hiçbir aşamasında bulunmamış bir inanç kitlesinden bahsediyoruz.

Tarikatlarda tekkelerde okullarda zikir sabır şükür öğrenip anlamsız sözler ezberlemekten başka bir icraatları olmamış. Cinlere , meleklere , şeytana inanmışlar ve hala daha aynı ritimde gidiyorlar.  


Böyle yaşamak suç değil. İnanca saygı var elbette. Asıl sorun şu ki , müslümanlar kendileri gibi olmayan herkesi düşman olarak görmekteler ve bu iddialarında da ısrarlılar. İşte burada tel kopuyor.  


Amazon Afrika muson ormanlarında yada Tibet yaylalarında bu şekilde yaşayan insanlar var. Kimseye karışmıyorlar hatta Amerika’nın ortasında Amişler var. Kimseye karışmadıkları sürece onlara da kimse karışmaz.  


Ama sen hem teknolojinin ve insanlığın ilerlemesinin önünde durup 5000 yıllık dogmaları savunacaksın hemde seni çalışarak geçen toplumlara düşmanlık yapıp onlara savaş açacaksın. Kendin gibi olmayanların mallarını canlarını helal göreceksin, hatta onlara pislik , kâfir , zalim , aşağışık , piç gibi iftiraları kutsal dediğin kitaba dayandıracaksın.  
Sonra da bana saygı duy diyeceksin.  
 
Eğer müslümanlar kendilerine karşı orantısız güç kullanıldığını iddia ediyorsa o zaman kendileri de orantısız gücü kışkırtıcı davranmamalıdır.  


Amazon ormanlarından tut da şehrin göbeğinde bile inancını yaşayabilirsin ancak tek bir şart var , önce sen saygılı olacaksın.

Sırf minietek giyiyor diye yada içki içiyor diye  doktora kâfir pislik gözüyle bakmayacaksın.  
Bunu dediğiniz takdirde orantısız gücün cevap hakkı doğar. O zaman da ağlamayın.


Güldür Güldür şov programları son bir kaç ayda çok politikleşti. Özellikle de bu akşamki programı tamamen yanlı bir şekilde tasarlanmış.  


Onlara söylüyorum kullandığınız tüm projeksiyon batı tarafından üretilmiştir.

İslam ülkelerini geri bırakan şey Batı’nın çok güçlü olması değil ki , İslam ülkelerini geri bırakan şey tekkeler tarikatlar ve halkın özgür düşünmesine ket vuran din baskısıdır. Asıl konu burası. Lütfen bir dahaki sefere bunun da mizahını yapınız.  


22. İnci Yy. Oldu hala daha oruç tutmayanlara saldırıp namaz kılmayanlar yüzünden deprem oldu diyen tarikatların elidesiniz. Hatırlatırım.

Özet olarak şöyle ki , sizin batıya bakış açınızın onda birini bile size yapmıyor onlar. Yani biraz ayrımcılık gördüyseniz önce kendinize bir bakın derim. İslam'ın batılılara bin yıldır bakış açısı hiç de masum değil. Buna karşı size iyi bile davranıyorlar.

Nankörlük yapmayın.
 
 

Link to comment
Share on other sites

1192019.jpg

21 yaşındaki İsra Garib, 22 Ağustos’ta Filistin Beytüllahim kentinde sebebi bilinmeyen bir şekilde öldürüldü.
İsra’nın eniştesi ve abisi, genç kızın kalp krizi sonucu hayatını kaybettiğini söylemişti. Daha sonra ifadeyi değiştirip, İsra’nın evin balkonundan düşerek öldüğünü iddia etmişti.
Eniştesi Mustafa Safi, gelen baskılar üzerine bir açıklama daha yapmış ve İsra’ya “cin musallat olduğunu” öne sürmüştü.
Filistinli kızın kendisiyle evlenmek isteyen bir gençle fotoğraf paylaştığı için abisi ve eniştesi tarafından darp edilerek öldürüldüğü bilgisi sonrası sosyal medyadan tepki yağdı. Ancak Filistinli makamlar, olayın soruşturulduğunu söyleyerek aile fertlerinden herhangi birini gözaltına almamıştı.

https://turkish.aawsat.com/home/article/1899231/erkek-arkadaşıyla-fotoğraf-paylaşan-filistinli-isra-ailesi-tarafından-darp

 

BUYURUN , ACIDIĞINIZ FİLİSTİNLİLER KENDİ ÇOCUKLARINA ACIMIYOR.

 

AŞIK OLMANIN SEVMENİN YASAK OLDUĞU BİR TOPLUM HOŞGÖRÜYÜ HAK ETMİYOR.

SENİ SEVİYORUM DEMENİN CEZASININ ÖLÜM OLDUĞU YERDE TECAVÜZÜ ÖVENLERİN İKTİDARINI MI KORUYACAKSINIZ

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

1 saat önce, Bayram Tatili yazdı:

GÜZEL BİR YAZI , YİNE FİLİSTİN YAŞAMINDAN CANLI ÖRNEKLER İÇERİYOR. İSRAİL FİLİSTİN SAVAŞINDA TARAF OLMADAN ÖNCE İNSAN HAKLARININ TARAFINI TUTMALIYIZ.

 

Filistinlilerin en büyük sorunu kendi yönetimleridir diye düşünüyorum. Bugün kendileri havuzlu villalarda yaşarken, evlatları özel okullarda (ve hatta Avrupa’daki özel okullarda) eğitim görürken, halkı çamurlu sokaklara, derme çatma evlere mahkûm edenlerdir. Allah, kitap diye propaganda yapıp ceplerine BM’den gelen yardım paralarını dolduranlardır. Yoksa İsrail’le barış masasına oturmamak için ne gibi bir gerekçe olabilir başka?

...........

Hala birileri çıkıp Filistin’in İsrail tarafından köleleştirildiğini söylüyor. Filistinli kadınlara İsrail makamları sahip çıkmadan evvel Filistinliler sahip çıkmalı. Bir kadın çocuğunun gözleri önünde öldürülüyor ama kimsenin umurunda olmuyor. Evet, kadına karşı şiddetin Arap’ı Yahudi’si olmaz, kendi adıma “Rasha’nın kaybıyla bir kişi eksiğiz” artık diye hissediyorum ama Filistinli bir kadını böylesine yalnız bırakmaya kimsenin de hakkı olmadığını düşünüyorum. Bugün Filistin halkı eziliyorsa işte bu yüzden. Çünkü kimseye sahip çıkmıyorlar.

https://www.politikyol.com/filistinin-yalniz-kadinlari/

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 hafta sonra...

Müslümanlar, hoşgörüyü asla hak etmiyorlar. Hoşgörü sadece insanlıktan anlayanadır. İnsanlıktan anlamayana insan gibi davranılmaz. Batı, Rönesans ve Reform'la birlikte Hıristiyanlık belasından kurtularak bilimde ve sanatta gelişti. Müslümanlar, reform yapmak bir yana, İslam dininin reform kabul etmez sert yapısı gereği her gün geriye gittiler. Şu an İslam dünyası, rezil bir durumdadır. 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 ay sonra...

Birini tehdit ettiğinde sana tepki verirse mağdur ediliyorum diye bağırmak moda oldu.

Küfür etmek , tehdit etmek benim dinimde var , saygı duy ulan.

Ortadoğu anlayışı bundan ibaret.

Bunu küresel sorun haline getirmeye çalışmak kara para aklamaktan farksızdır. Ortadoğu'da ezelden beri yaşanan pislikleri arındırıp aklamaktan başka bir işe yaramaz.

İki düşman sülale , 5000 yıldır dinleri emrediyor diye birbirlerini yok etmeye yemin etmişler. Birinin diğerini fazlaca öldürmesi ortada mağduriyet oluşturur mu?

Erkek arkadaşı var diyerek kendi kızını işkenceyle öldüren bir zihniyetten mağduriyet masumiyet sözleri çıkması inandırıcı değildir.

Bu savaşı bitirecek olanlar kendileridir, üçüncü taraflar değildir.

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 hafta sonra...

Tek tanrıcı dinler huzursuzluk nedenidir. Kimse birbirinin inacını sorgulamazken tek tanrıcının teki gelip sen niye cumaya gitmiyorsun diye tartışma çıkarabilir.

İnanca saygı diyerek bu tipleri insan yerine koymak en büyük zarardır. Bir kere insanın kendisine hakarettir.

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Giriş yap

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...