Jump to content

Recommended Posts

Dindarlar arasında erkeklerin sünnet olması bir hayli yaygındır. Penis ucundaki penisi koruyan derinin kesilip atılmasına sünnet olmak deniyor.
 
Sünnet olmak dinler tarihinde Yahudilikten gelen bir adettir.
 
İslami gelenekte Muhammed’in sünnet olmadığı yani sünnetli doğduğu rivayet edilir.
 
Öyle ise sünnet olmak muhammedden önce de var olan bir davranıştır.
 

Üstelik adı üstünde sünnet , farz değil ama farz gibi bütün erkeklere bu yahudi geleneği dayatılmaltadır.


SÜNNET OLMANIN AMACI NEDİR
 
Sünnet olmanın sağlıkla ilgili hiçbir amacı yoktur. Tamamen dini inanışlara bağlı olarak cinsel zevki azaltmak ve erken boşalmayı sağlamaktır. Böylece ilişki süresi kısalacak ve eşinizle yatakta geçireceğiniz süre kuş kadar olacaktır.
 
Cinselliğin günah olarak algılandığı Ortadoğu dinlerinde cinsel zevki kısaltıp biran önce boşalmayı hedeflemek için penis ucundaki fazla deriyi keserler. Böylece penis ucu fazla hassaslaşır hemen uyarılarak cinsel ilişkiyi sonlandırır.
 
Bu durum erkeklerde erken boşalmaya sebep olur. Çoğunlukla böyle olmasına karşın istisanalar da vardır. Ama sünnetin mantığı zaten erken boşalmayı sağlamaktır.
 
Erkek egemen Arap toplumlarında herşey gibi cinsel ilişki de erkeğin zevkine göre planlanmıştır. Halbuki kadın ile erkeğin aynı anda doruğa ulaşması gerekir. Aksi halde kadının cinsel hayatı evli bile olsa bekarlık gibi geçer.
 
SADECE ERKEKLER Mİ SÜNNET OLUR
 
Afrika kabilelerinde kadınların da sünnet olduğu yerler vardır. Amaç yine  erkeğin sünnet edilmesi ile aynıdır. Cinsel zevki yok etmek.
 
Günümüzde lazer teknolojisi ile çocuklar daha bir aylıkken sünnet ettiriliyor. Bunun insan haklarına aykırı olduğu açıktır. Bir erkek büyüdüğü zaman buna kendi karar vermelidir. Çünkü tıbben hiçbir zararı olmayan bir dokunun kişinin rızası alınmadan kesilmesi yukarıda söylediğim gibi cinsel sorunlara yol açmaktadır.
 
Bebeklerin  sünnet edilmesinin tıbben ve hukuken yasaklanması gerektiğini düşünüyorum.
 
Erkek olmanın şartı gibi anlatılan sünnet olma durumunun tamamen bir çevre baskısı haline dönüşmesi de cabası. Aslında erkek olmakla da hiçbir alakası yoktur. Erkekliğe olumsuz katlkıları vardır.
 
İslami açıdan da hiçbir dayanağı bulunmamaktadır. Çünkü Muhammed kendisi sünnet olmamıştır.
 
Madem orada fazlalık deri parçası var. Allah niye yaratmış?
 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Giriş yap

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...