Jump to content

Müslümanın Katliam Yapması Meşru mudur?


somebody

Recommended Posts

Başka bir konuda tanrıların kutsal kitaplarinda toplu katliamlar yaptıkları ve bunları ballandıra ballandıra anlattıklarından bahsetmiştim. Tabiki inananlarin da bir o kadar zevk aldıkları bir konu bu.

 

 

Peki İsrail tanrısının Filistin'e katliam yapması lanetleniyor ama Arabistan'ın yemen ve Etiyopya da yaptığı soykırım ve ambargo niye gündeme gelmiyor. Özellikle de Türkiye'deki Arap aşığı oluşumlarin bunu gizlemesine ne diyeceğiz. Üstelik bir de bizden yardım topluyorlar. Hem kendileri öldürüyor hem de yardım istiyorlar. Ey Tezgaha konan Müslüman uyuma!!

Emin olun filistin konusu da böyle. İsrail'e encok destek verenler siyasal İslamcilar ile arabistandir. Hala daha ticaretleri devam etmektedir. İsrail kuruluş tarihine bakın en büyük desteği Araplardan görmüştür.

 

Hadi şimdi gidin huzur içinde hac ve umre yapın.

Daha da kötüsü sol medyanın da bu konuda insanlara pek bilgi verdigi de yok. 

 

Arabistan'ın halen daha devam ettirdiği yemen ve Etiyopya katliamları ile ilgili haberler için yeterli kaynak bağlantıları aşağıdadır. Yaklaşık yirmi yıldır ambargo ve katliam yapmaktadır. Bu nednele insanlar açlıktan ve hastalıktan ölüyor Yemen'de.

 

https://tr.euronews.com/2023/08/21/hrw-suudi-sinir-birliklerinin-actigi-ates-sonucu-yuzlerce-etiyopyali-gocmen-olduruldu

 

https://www.aa.com.tr/tr/dunya/new-york-timestan-yemende-katliami-durdurun-cagrisi/1242143

 

https://www.bbc.com/turkce/articles/cq5dw117el2o

Link to comment
Share on other sites

  • somebody başlığı Müslümanın Katliam Yapması Meşru mudur? olarak değiştirdi

Arapların yemen ve Etiyopya katliamı hiç gündeme getirilmiyor dünya basınında da yeteri kadar yankı uyandirmiyor.

Burada sorun şu , Araplar parasını verip öldürüyorlar. Bu yüzden dünya basını ve devlet seviyesinde bile gündeme getirmiyorlar.

Araplar Avrupa'dan silah elbise mülk araba almasalar , petrol kaynaklarını onların dev şirketlerine kullandirtmasalar

Işte o zaman araplara demokratik bir müdahale gelecektir.

Başından beri anlatmak istediğim şudur.

Tanrı manri hikaye, bu dünyanın gecer kuralı para ve güçtür. Hatta bilgi bile para getirmiyorsa boş iş olarak adlandırılır.

Ateistler de ekonomik alanda yogunlasmalidir.

Link to comment
Share on other sites

Güzel mevzulara değiniyorsun. Bu önemli mevzularda herkes tartışamıyor. Böyle başlıklar açtığın için teşekkür ederim ancak vasat esmer çoğunluğu kötülemek yerine salt Müslümanları hedef alman haksızca olur çünkü az da olsa bu önemli mevzularda bilinçli hareket eden Müslümanlar/teistler de varlar. Ben agnostiğim ve artık salt ideolojik ya da teolojik maskelerle düşünülüp her şeyin bu motivasyonlarla kritize edilmesine karşıyım. Vasat esmer çoğunluk, zenciler ve kendilerinden daha açık tenlilere zulmediyor. Bunu anlayın ve görün istiyorum.

Bu normal dağılım eğrisi ve "swarm behaviour" başlığını koyduğum bir mevzudur ve sorarsan daha detaylı anlatırım. 

Link to comment
Share on other sites

Sivil halkı hedef alan hiçbir saldırı veya baskı meşru değildir. Adına terörizm derler ki bu noktada dünyada yakası temiz olan ülke/halk yok gibidir. Ayrıca Müslüman katliyam yapmaz/yapamaz diye bir kural da yok, çünkü bal gibi yaptı ve hâlâ yapıyor. Bunun en son örneğini Hamas ve Hizbullah teröristleri oluşturuyor. İsrail sınırını geçerek gözlerini kırpmadan önlerine gelen sivil insanları çoluk çocuk genç yaşlı demeden katlettiler ve bir kısmını kalkan olarak kullanma amacıyla rehin aldılar.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Giriş yap

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...