Jump to content

Harici bir enerji kaynağına ihtiyaç duymayan mekanik propülsiyonlu uçan araç projesi ve temel propülsiyon motorunun teorisi


Aang

Recommended Posts

@pigeon Konuyu "Free Enerji/Energy" başlığında söz verdiğim şekilde açıyorum ve konuyla ilgisiz kişilerin saldırgan nitelikli yazıları olursa lütfen bunlara sen müdahale et ki ben de konuya odaklanabileyim. Çünkü bu tür teorilere insanlar varsayılan olarak saldırıyorlar ve onlara öğretilenlerle çelişen pek çok bilgi kafalarını karıştırıyor. Bunların hepsinin cevabını vereceğim ancak lütfen aklın ile sakince oku ve bir itirazın varsa muhtemelen yanlış anladığını kabul et ve eksik bilgi içeren yerleri benim eksikliğim sanma!

Öncelikle bu konularda pek çok tartışmaya katıldım ve free energy konusunda ve diğer bazı sınır bilim konularındaki projelerin çok fazla mucidi olmasına karşın hepsinin sahtekarlıkla suçlanıyor olmaları ve ne anlattıklarının dinlenilmeden termodinamik fetva vb. modern bilimsel ilkelerle fiziksel açıklamaların dikkate alınmadan itibarsızlaştırıldığı bu alanda "gerçekten işe yarar somut icatlar var mı?" gibi bir soruya büyük bir özveri ve disiplinle yaklaşarak araştırmalarımı sürdürdüm.

 

Yaklaşık 15 yıllık mücadelemin sonucunda kendi projelerimi gerçekleştirebilecek bazı çok önemli bilgiler edindim ve bazı teoriler oluşturdum.

Üzerine odaklandığım konulardan biri merkezkaç kuvvetlerinin iş yapabilme potansiyeli idi. Zira herhangi bir sistemde klasik yer değiştirmelerin hesaplanarak simetrik her modeldeki herhangi bir döner düzeneğin kuvvetler açısından dengede olduğu bir gerçekliğe karşın merkezkaç kuvvetlerinin bu dengeyi bozabileceğini anlamam çok zor oldu.

Tartışmalardan birinde bir fizikçi Termodinamik yasalarının daha anlaşılabilir olması için şu teoriyi öğren dedi ve öğrenmek için çabaladım.

Noether teoremi - Emmy Noether

Bütün korunum yasaları sadece simetrilerde geçerliliklerini koruyabiliyorlardı zira asimetrik bir modelin fiziksel incelemesini yapmış biri gerçekten de asimetrik bir modelin momentum korunumu, enerji korunumu, termodinamik yasalara uyumsuzluğu vb. tüm gerçekleri anlayabilir ancak bunun için sabır gerekiyor. Lütfen sabırlı olun ve bunu size açıklayayım. Noether elbette uzaydaki simetrilerden bahsediyor ve yazının sonunda sizlere sıcaklığın bile aslında asimetrik bir skalada işlediği ile ilgili somut deneyler ve gözlemler göstereceğim fakat bu konu dışı tartışmaları sonraya bırakalım.

Emmy Noether teoromi beni bu alanda daha şüpheci yaptı ve buna odaklandım. Mevcut yapılmış sergilenmiş perpetuum mobile cihazların en iddialısı ve gözlemlendiği ve kayıt altına alındığının iddia edildiği proje Orffyreus'un tekerleğidir ve acaba gerçekten Bessler, namı diğer Orffyreus sahtekarın biri miydi yoksa yaptığı tekerlekte Newton'un 3. hareket yasasıyla ilgili anlaşılmayı bekleyen ve bazı detaylar mı vardı?

(Buradan itibaren yazdıklarım ana konu değil ve bu konu sadece anlaşılmasını kolaylaştırabilecek bazı açıklamalar içeriyor, Lütfen ana konuyu açıklayacağım ikinci bir parantezli açıklamaya kadar sabırlı olun ve sadece okuyun, izleyin)

Şimdi tekerleğin gerçekten çalışıp çalışmadığı ile ilgili herhangi bir iddiam yok sadece merkezkaç kuvvetleri bilmecesini aydınlatmak adına şunu sorarak devam etmek istiyorum. Çünkü burada bir bileşenden bahsedeceğim ve bu bileşenin tipolojisi üzerine tartışmak istiyorum.

Şimdi sakince şu videoyu izleyin ve bu tekerlek elbette bu haliyle çalışamaz ancak videodaki maketin sol tarafında bulunan ağırlıklar tekerleği engel ve sürtünme oluşturup hızla durdursunlar diye mi var? O ağılıkların işlevi nedir ve acaba bu sistemde bazı eksik bileşenler mi var? Zira o bileşen neyse tamamlandığında fiziksel ilkelerle açıklanabilecek kuvvetler oluşması mümkün mü? Tüm sorulara yanıt aramadan önce modern fizikte merkezkaç kuvvetlerinin sahte kuvvetler olduğunun iddia ediliyor oluşu için Veljko Milkovic isimli bu şahısın deneyleri dikkate değerdir ve sadece merkezkaç kuvvetlerinin pseudo kuvvetler olmadıklarını anlamak için paylaşmayı gerekli görüyorum ancak tek kanıtın bu olmadığını da hatırlatarak videonun anlatıma sadece biraz zenginlik ve görsellik katmasına sebep olmasını umuyorum. Bana  Milkovici'i eleştiren herhangi bir ileti yazmayın, Zira Bessler de eleştirilerinize dahil olmasın çünkü sizlere daha somut kanıtlar da sunacağım.

Videonun potansiyel enerjinin kinetik enerjiye dönüşmesini anlatan bir amaçla hazırlandığını biliyorum ancak basit sarkaç hareketin bir miktar ileri yönlü kinetik enerjiye dönüşüyor olması basit sarkacın tüm potansiyelinin aslında sürtünme ile yitirdiği tezine karşın az bir miktar da kalıcı kinetik enerjiye dönüşüyor olmasını 1G koşullarında fark etmek ve anlamak gerçekten zor ve lütfen sabırlı olun.


Şimdi ise Bessler ile ilgili sorduğum soruyu hatırlayın!

"Şimdi sakince şu videoyu izleyin ve bu tekerlek elbette bu haliyle çalışamaz ancak videodaki maketin sol tarafında bulunan ağırlıklar tekerleği engel ve sürtünme oluşturup hızla durdursunlar diye mi var? O ağırlıkların işlevi nedir ve acaba bu sistemde bazı eksik bileşenler mi var? Zira o bileşen neyse tamamlandığında fiziksel ilkelerle açıklanabilecek kinetiğin oluşumuna sebep merkezkaç kuvvetleri gibi fazladan kuvvetler oluşması mümkün mü?"

Biliyorum merkezkaç kuvvetlerinin iş yapamayacağını ön görmeye meyillisiniz ancak gerçekten öyle mi? Tüm tipolojileri incelediniz mi?


Buradaki sistemin çalışmasına sebep eksik olan ana bileşenin two stage mekanik bir osilatör olması bazı şeyleri sizin anlamanız açısından değiştirebilir mi? Sabırlı olamaya devam edin ve sadece biraz düşünün.

Videodaki sarkaçlar ve sarkaçların bir üst kolla birbirlerine bağlı olup tekerleğin de bu sarkaçların bir teraziyi andıran şekilde hareket ediyor olamalarını kolaylaştıracak şekilde 8 çizerek dönüyor oluşu tekerleğin dönüşüne engel tek sebebin sürtünme olduğu dikkate alındığında terazi hareketinden kaynaklı ekstra kuvvetlerin de sol taraftaki ağırlıkları kaldırarak belirli bir yükseklikten serbest düşmesine sebep mandallarla tekerleği çeviren bir kola düşüyor olmaları tekerleğin belirli bir torkla ve kuvvetle dönmesine sebep olmasına rağmen daha fazla hızlanamayacak kadar da sürtünmenin limit bir hız oluşturuyor olması tekerleğin 26 devir dakikada dönmesine sebeptir.

Hikayeyi bu linkten daha detaylı öğrenebilirsiniz.

https://zamanmakinasi.webnode.com.tr/news/bir-devri-daim-makinesi-hikayesi/

Bu konuda yanıldığımı düşünmeye meyillisiniz ve benim yanıldığımı iddia etmeyin, buna gerek yok çünkü proje bu değil ve tartışmaya açtığım konu bu değil! Bu sadece biraz zihin açmak için bir fizik ve düşünce egzersiziydi.

Tekerlek ana konumuz değil ve sadece bu projeyi anlamak ve yapmak için bana ilham olmuştur ve şimdi bahsettiğim uçan araç projesinin yapımındaki en önemli bileşeni açıklayacağım.

 

oscillator-animation.gif


Two stage mekanik oscillatorleri anladıysak şimdi multi stage oscillatorler konusuna geçelim ve örneği şöyle bir mekanik oscillatorun neler yapabileceğini tartışalım. Şimdi bir video paylaşacağım ve videoda sistemin bir pepetuum mobil olduğunu iddia etmesi beni bağlamıyor benim hedefim sadece bu oscillatoru incelemektir ve lütfen buna izin verin.

Bunu açıklamak ne kadar zor, empati kurabiliyor musunuz? Şu an her yerden atlanacak türlü bahanelerle konu saçma sapan yerlere getirilerek dağıtılabilir ve anlaşılması daha güçleşir ancak sadece izin verin inceleyelim yahu sadece inceleyelim, iddia yok varsa da birlikte fark edelim. Bunu istiyorum.

(Artık projenin ana bileşenini anlamak için hazır olun ve bu konudan itibaren yorumlarınız benim için önemlidir. İddia yok sadece incele ve daha iyi anlamaya çalış. Sadece iddialara duyarlı ve tepkili olmanıza karşı neler yapabileceğimi gerçekten bilmiyorum ve bu sizin düşünmenize engel olmasın. İddia yok ve sadece multi stage bir oscillatoru inceliyoruz)

Şimdi merkezkaç kuvveti formülünü hatırlayalım ve formülün detaylarını tekrar anımsayalım.

F centrifugal = m * ω * ω * r

                      = m * V * V / r

                      = m * V * ω

                      = M * ω

F centrifugal => merkezkaç kuvveti
m => kütle
ω => açısal hız
V => çizgisel hız
r => yarıçap
M => momentum

açısal hızın karesiyle doğru orantılı bir kuvvetin olduğunu anlamak açısından önemli bu formülü biraz inceledikten sonra videodaki düzeneğin sağ taraftaki engel yokken basitçe elle çevrildiğinde yaklaşık 15 saniye kadar bir süreyle dönüp sonra durduğunu ancak sağ taraftaki engel olduğunda daha fazla sürtünmeye rağmen düzeneğin neredeyse 5 dakika kadar hareketini sürdürebildiğini görmek için bu düzeneği yapmanız gerekir. Çünkü anlamanız ve sorgulamanız gereken konu bu ve bu neden kaynaklanıyor?

Acaba engelden kurtulan bobların ivemeleri dolayısıyla oluşan değişken kuvvetler açısal hızda bir tork direncine sebep oluyor olabilir mi? Ayrıca merkezkaç kuvvetlerindeki dengesizliğin propulsiyona sebep olması mümkün mü? Zira bir önceki videoda basit sarkaç hareketi buna sebep oluyorsa burada da r konusunda bir manipülasyon var ve "bu durum bir tür propulsiona sebep olur mu?" gibi bir soruya birlikte cevap arayalım ve hatta gerekirse bunu yapıp basit bir motorla test ederek bir havuzda deneyelim.

Henüz teoriyi açıklamak için çok erken ve konuya ısınmak içi hazırladığım bu ön ileti sadece biraz ufkunuzu genişletsin ve birlikte sorgulayarak buradan bir şey çıkarabilecek miyiz birlikte bakalım istedim.
 


 

Link to comment
Share on other sites

Alıntı

johann ernst elias bessler veya orffyreus as he preferred to be called, created a series  of wheels he claimed were driven by the position, arrangement and motion  of their own hidden internal weights

johann ernst elias bessler veya orffyreus  olarak anılmayı tercih ettiği gibi, kendi gizli iç ağırlıklarının konumu, düzeni ve hareketi tarafından yönlendirildiğini iddia ettiği bir dizi tekerlek yarattı.

Adı geçen kişilere  karşı yazı  yazma demişsin ama neye karşı yazı yazacağım.

Videonun sonunda böyle bir yazı var. Google translate ile çevirdim.

Son videoda da böyle bir gizli düzenek olabilir. Çünkü alt tabla çok kalın. 

Birde hemen durduruyor videoda 5 dakika çalıştığını görmedik.

Link to comment
Share on other sites

S.ktir git, sana bir şey mi anlatılır. Sen okuduğunu anlıyor musun ki, embesil, mal, şizo seni

Ya da ne anladığını yaz bakalım, ne anladığını anlayayım. Anladığının bir özetini yaz.

Ya da neyle ilgili yazacaksan yaz ancak sadece sorulara cevap verecek şekilde yaz.

 

"Şimdi sakince şu videoyu izleyin ve bu tekerlek elbette bu haliyle çalışamaz ancak videodaki maketin sol tarafında bulunan ağırlıklar tekerleği engel ve sürtünme oluşturup hızla durdursunlar diye mi var?"

 

Ayrıca Bessler Wheel'de volanın içerisinde bir şey aramana gerek yok, o sadece volan ve bu konuda sanki tüm gizem güya volanın içindeymiş gibi manipülasyon yapılıyor. Şu paylaştığım hikayeyi okumadığın ayan beyan ortada..

 

Benim yazdıklarımı okuyan en azından parlak zekaya sahip biri Bessler Wheel'in çalıştığını anlar ve bunun sebebini özümser.

https://zamanmakinasi.webnode.com.tr/news/bir-devri-daim-makinesi-hikayesi/

 

 

Link to comment
Share on other sites

1 saat önce, John-Ahmet yazdı:

Benim yazdıklarımı okuyan en azından parlak zekaya sahip biri Bessler Wheel'in çalıştığını anlar ve bunun sebebini özümser.

https://zamanmakinasi.webnode.com.tr/news/bir-devri-daim-makinesi-hikayesi/

 

O sayfayı defalarca attın.

Orada bir bilgi yok. Hikaye var. Aldatmaca var.

Detaylı araştırma yapan biride yok.

İçini göstermedende parçalamış. :)

Link to comment
Share on other sites

2 saat önce, pigeon yazdı:

O sayfayı defalarca attın.

Orada bir bilgi yok. Hikaye var. Aldatmaca var.

Okuduysan iyi ki zaten nasıl çalışabildiğinin detaylarını ben anlattım. Ne yazdım, anladın mı? Bahsetmeye yüreğin yetiyor mu?

 

2 saat önce, pigeon yazdı:

Detaylı araştırma yapan biride yok.

Ben varım, sor ve öğren ancak ana konu bu değil, bunu anlamaya ve mertlik göstermeye yüreğin yeterse kalan projeyi yaptığında peygamberliğini ilan edebilirsin.
 

2 saat önce, pigeon yazdı:

İçini göstermedende parçalamış. :)

İçini görmene gerek yok ve bu proje merkezkaç kuvvetlerinin iş yaparak bir aracı harici bir kaynak olmadan nasıl uçurabileceğini anlayabilmen için 1G koşullarındaki gücü tahayyül edebilmek için geçici bir düşünce egzersiziydi.

Sana daha fazla yazmaya tahammül bile edilemez, güya benden çok daha iyi biliyormuşsun da yüksek tevazulu yazılarınla bu mesajı alttan alta bana veriyormuşsun gibi ve haklı bir davayı kazanmıçsına sırıtma bana 😕 Senin bir halt bildiğin yok, öğrenmeye de niyetin yok gibi, varsa bileyim.

Kaldı ki asıl konu olan multi stage oscillatorler için örnek mekanizmanın videosunu izledin. Videodan sistemin ne olduğunu ve neye benzediğini anlamak dışında bir şeye ihtiyacın yok. Sana ne olduğunun adını ve merkezkaç kuvvetlerinin formülünü yazıyorum ve senden bu tipolojideki bir sistemin dinamiğini analiz ederek sorduğum soruları cevaplamanı bekliyorum.

https://youtu.be/mA7xFjvaWY4


Karşılığında öbek öbek zırvalıyorsun.

Arkadaşlar bu ancak bekçi köpeği olabilir, yukarıda dikkatli okuduysanız ben ona bu görevi verdim ve aranızda fizik bildiğini iddia eden birileri varsa beri gelsin!

 

 

Link to comment
Share on other sites

24 dakika önce, John-Ahmet yazdı:

Okuduysan iyi ki zaten nasıl çalışabildiğinin detaylarını ben anlattım. Ne yazdım, anladın mı? Bahsetmeye yüreğin yetiyor mu?

 

Ben varım, sor ve öğren ancak ana konu bu değil bunu anlamaya ve mertlik göstermeye yüreğin yeterse kalan projeyi yaptığında peygamberliğini ilan edebilirsin.
 

İçini görmene gerek yok ve bu proje merkezkaç kuvvetlerinin iş yaparak bir aracı harici bir kaynak olmadan nasıl uçurabileceğini anlayabilmen için 1G koşullarındaki gücü tahayyül edebilmek için geçici bir düşünce egzersiziydi.

Sana daha fazla yazmaya tahammül bile edilemez, güya benden çok daha iyi biliyormuşsun da yüksek tevazulu yazılarınla bu mesajı alttan alta bana veriyormuşsun gibi ve haklı bir davayı kazanmıçsına sırıtma bana 😕 Senin bir halt bildiğin yok, öğrenmeye de niyetin yok gibi, varsa bileyim.

Kaldı ki asıl konu olan multi stage oscillatorler için örnek mekanizmanın videosunu izledin. Videodan sistemin ne olduğunu ve neye benzediğini anlamak dışında bir şeye ihtiyacın yok. Sana ne olduğunun adını ve merkezkaç kuvvetlerinin formülünü yazıyorum ve senden bu tipolojideki bir sistemin dinamiğini analiz ederek sorduğum soruları cevaplamanı bekliyorum.

https://youtu.be/mA7xFjvaWY4


Karşılığında öbek öbek zırvalıyorsun.

Arkadaşlar bu ancak bekçi köpeği olabilir, yukarıda dikkatli okuduysanız ben ona bu görevi verdim ve aranızda fizik bildiğini iddia eden birileri varsa beri gelsin!

 

 

Sen bilgi vermiyorsun hakaret ediyorsun.

Hakaretlerin bana değil sana zarar verir. Dervişin zikri neyse fikri odur diyorlar ya.

Senin zikrinde hakaret ve kufur. 

O videoda hile var. Alt tablayı seffaf yapsın mesela. :)

Ne gerek var öyle kalın tablaya.

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

4 dakika önce, pigeon yazdı:

Sen bilgi vermiyorsun hakaret ediyorsun.

Sen neyi görmek istiyorsan onu görüyorsun.

Yazdığım şu bilgiler şu ana dek okuduğun bütün kutsal kitaplar dahil tüm metinlerden çok daha ulvî bir amaç içeren bilgiler içeriyor. Okudun ve anladın mı?

Besler Wheel ile ilgili olarak; https://youtu.be/rnKjv9hnepE

Soru:

Şimdi sakince şu videoyu izleyin ve bu tekerlek elbette bu haliyle çalışamaz ancak videodaki maketin sol tarafında bulunan ağırlıklar tekerleği engel ve sürtünme oluşturup hızla durdursunlar diye mi var?

Cevap: Buradaki sistemin çalışmasına sebep eksik olan ana bileşenin two stage mekanik bir osilatör olması bazı şeyleri sizin anlamanız açısından değiştirebilir mi? Sabırlı olamaya devam edin ve sadece biraz düşünün.

Videodaki sarkaçlar ve sarkaçların bir üst kolla birbirlerine bağlı olup tekerleğin de bu sarkaçların bir teraziyi andıran şekilde hareket ediyor olamalarını kolaylaştıracak şekilde 8 çizerek dönüyor oluşu tekerleğin dönüşüne engel tek sebebin sürtünme olduğu dikkate alındığında terazi hareketinden kaynaklı ekstra kuvvetlerin de sol taraftaki ağırlıkları kaldırarak belirli bir yükseklikten serbest düşmesine sebep mandallarla tekerleği çeviren bir kola düşüyor olmaları tekerleğin belirli bir torkla ve kuvvetle dönmesine sebep olmasına rağmen daha fazla hızlanamayacak kadar da sürtünmenin limit bir hız oluşturuyor olması tekerleğin 26 devir dakikada dönmesine sebeptir.

Hikayeyi bu linkten daha detaylı öğrenebilirsiniz.

https://zamanmakinasi.webnode.com.tr/news/bir-devri-daim-makinesi-hikayesi/

 

8 dakika önce, pigeon yazdı:

O videoda hile var. Alt tablayı seffaf yapsın mesela. :)

Ne gerek var öyle kalın tablaya.

Ben o videonun bir perpetuum mobile sistem olduğunu iddia etmedim ve bunu da özellikle belirttim. Sen tablayı falan unut! Multi stage osilatör denildiğinde ne anlıyorsun bana biraz dinamiğinden bahsedebilir misin?

https://youtu.be/mA7xFjvaWY4

Link to comment
Share on other sites

31 dakika önce, pigeon yazdı:

Two stage sarkacında giren enerji neyse çıkanda o.

O diğer yazılar hileli, bir şey göstermedin. Bana giren enerjinin çıkan enerjiye eşit olduğunu ispatla!

oscillator-animation.gif

Two stage mekanik osilatörde basit sarkacın sürtünme direncine karşılık yatay sarkaçtan fazla miktarda enerji hasat edilebiliyor ve bu sürtünme ile kaybedilenden fazla olabiliyor.

İkincil koldaki yukarı ve aşağı yönlü değişken kuvvetlerin bir toplamını alıp süre ile çarparsan bu toplam hasat enerjisini verir.

Sarkaç peryodunun katı olan bir zaman dilimindeki ikincil koldaki değişken kuvvetlerin zamanla çarpımı sürtünme karşılığında toplam elde edilebilecek enerjiyi verir. Bunu bir saat olarak düşünürsen Watt'ı bulursun. Oradaki 2 çarpanı ise frekans değeridir ve birimini biliyorsun. Zira yatay sarkacın frekansı basit sarkacın frekansının 2 katıdır. SI birim sistemine uyumlu hasat enerji formülü bu şekildedir.

 

Katı bir model için daha detaylı hesaplar da yapılabilir ancak ikincil sarkaçta oluşan kuvvetler ve hasat enerjisi ile ilgili olarak şu formül temel olarak işe yarayabilir. Zira birincil ve ikincil sarkacın birbirlerine etkisi sürtünme direnci kadardır.

Örneğin Δt = 1 / 360000 s vb.

Merkeze uzaklığı 1m olarak düşün.

 

Hasat enerjisi formülü budur ve geri beslenebilir mekanik düzenek kurmak için yeterlidir.

E = Σ F(i) * Δt * 2

 

Sen de bana giren ve çıkan enerjinin eşit olduğunu hesapla ve ispatla!

Link to comment
Share on other sites

4 saat önce, pigeon yazdı:

Elastik olmayan çarpışmalarda kinetik  enerji korunmaz.

Bilardo topunda bile mükemmel elastik çarpışma yok. Enerjinin bir kısmı  şekil değiştirmeye harcanıyor.

 

Ne oluyor ısıya mı dönüşüyor. İçi boş elastik topların (Forumdaki diğer üyeleri diyorum) bir tarafında delik açıp çarpıştırsan bir de sana soğuk soğuk üflerler. 😕 Hani nerede ısı? Neyin şekli değişti? Havanın mı? O da yoksa? Momentum da enerji de korunuyorsa da bu bilmediğimiz bazı enerji kaynaklarını kullanamayacağımız anlamına gelmez ki bahsettiğim bu enerji kaynağına 3. hareket yasası enerjisi diyebiliriz ve bu enerji aslında evreni genişleten, az da olsa kütleye sahip fotonları hareket ettiren bir enerji türüdür. Şu bahsettiğim atak helikopteri görünümlü dönergecin (multi stage oscillator) tipolojisine benzer biçimde dengede olmayan merkezkaç kuvvetleri dolayısıyla oluşan propulsion effecttir. 

Örneğin fotonların alt parçacıkları da buna benzer bir propulsiyon motoruyla hareket etmelerine rağmen sürekli hızlanmazlar ve sabit bir hızda (ışık hızında) hareket ederler. Çünkü makro ölçekteki yoğun kütleler kütleçekimsel bir sürtünme etkisi gibi fotonları belirli bir sabit hızda tutarak ivmelenmeyi durdurur. Tıpkı yere düşen bir yağmur damlasının hızlanarak havanın oluşturduğu sürtünme etkisi ile yere sabit bir hızla düşerek ulaşması gibidir.

 

Bunun hakkında daha fazla bilgi edinip evrenin genişlemesinin de yine Güneş'e yaklaşıp uzaklaşan Ay döngülerinin merkezkaç kuvvetleri dolayısıyla Ay'ın Dünya'yı ve Güneş'i dışa doğru sürüklemesi söz konusudur. Çünkü elipik yörüngedeki en uzak olan noktada oluşan merkezkaç kuvvetleri maksimumken ki --o yön evrenin dışa bakan kısmıdır-- Ay, aralarında kütleçekimsel etki ile Güneş'i ve Dünya'yı çeker ancak Dünya'ya olan etkisi daha fazla olduğundan Dünya'ı Güneşten yılda 15 cm kadar uzaklaştırır.

Bu konular da ilgini çekmedi ise ve bu tezlere sağlıklı cevaplar veremeyeceksen tartışma burada bitsin. Çünkü bu tipoloji öylesine önemlidir ki fotonlardan makro ölçeğe kadar her şeyin teorisinin bir açıklamasını da verebilecek kadar güçlüdür.


Konudan uzaklaşmayalım ve başka bir arkadaşın Graviflyer isimli bir projesi var ve elektromanyetizma/akustik osilatörlerle elektronların yukarı ve aşağı yöndeyken atom çekirdeklerinden r kadar bir farkla spinde olmasını sağlayarak propülsiyon oluşturup işte bu videodaki aracı uçuracak kadar kuvvetler oluşturabiliyor. Elbette her pulseda değil ancak 1/3000 oranında bile olsa işe yarayabiliyor. Bu açıklama komik de olsa Newtonian bir açıklamadır ve yükler bağlamında da açıklanabilir. Soruları Alexey Chekurkov isimli şahısa sorabilirsin. Proje onun ve ben anladığımı yazıyorum.

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

13 saat önce, John-Ahmet yazdı:

 

Ne oluyor ısıya mı dönüşüyor. İçi boş elastik topların (Forumdaki diğer üyeleri diyorum) bir tarafında delik açıp çarpıştırsan bir de sana soğuk soğuk üflerler. 😕 Hani nerede ısı? Neyin şekli değişti? Havanın mı? O da yoksa? Momentum da enerji de korunuyorsa da bu bilmediğimiz bazı enerji kaynaklarını kullanamayacağımız anlamına gelmez ki bahsettiğim bu enerji kaynağına 3. hareket yasası enerjisi diyebiliriz ve bu enerji aslında evreni genişleten, az da olsa kütleye sahip fotonları hareket ettiren bir enerji türüdür. Şu bahsettiğim atak helikopteri görünümlü dönergecin (multi stage oscillator) tipolojisine benzer biçimde dengede olmayan merkezkaç kuvvetleri dolayısıyla oluşan propulsion effecttir. 

Örneğin fotonların alt parçacıkları da buna benzer bir propulsiyon motoruyla hareket etmelerine rağmen sürekli hızlanmazlar ve sabit bir hızda (ışık hızında) hareket ederler. Çünkü makro ölçekteki yoğun kütleler kütleçekimsel bir sürtünme etkisi gibi fotonları belirli bir sabit hızda tutarak ivmelenmeyi durdurur. Tıpkı yere düşen bir yağmur damlasının hızlanarak havanın oluşturduğu sürtünme etkisi ile yere sabit bir hızla düşerek ulaşması gibidir.

 

Bunun hakkında daha fazla bilgi edinip evrenin genişlemesinin de yine Güneş'e yaklaşıp uzaklaşan Ay döngülerinin merkezkaç kuvvetleri dolayısıyla Ay'ın Dünya'yı ve Güneş'i dışa doğru sürüklemesi söz konusudur. Çünkü elipik yörüngedeki en uzak olan noktada oluşan merkezkaç kuvvetleri maksimumken ki --o yön evrenin dışa bakan kısmıdır-- Ay, aralarında kütleçekimsel etki ile Güneş'i ve Dünya'yı çeker ancak Dünya'ya olan etkisi daha fazla olduğundan Dünya'ı Güneşten yılda 15 cm kadar uzaklaştırır.

Bu konular da ilgini çekmedi ise ve bu tezlere sağlıklı cevaplar veremeyeceksen tartışma burada bitsin. Çünkü bu tipoloji öylesine önemlidir ki fotonlardan makro ölçeğe kadar her şeyin teorisinin bir açıklamasını da verebilecek kadar güçlüdür.


Konudan uzaklaşmayalım ve başka bir arkadaşın Graviflyer isimli bir projesi var ve elektromanyetizma/akustik osilatörlerle elektronların yukarı ve aşağı yöndeyken atom çekirdeklerinden r kadar bir farkla spinde olmasını sağlayarak propülsiyon oluşturup işte bu videodaki aracı uçuracak kadar kuvvetler oluşturabiliyor. Elbette her pulseda değil ancak 1/3000 oranında bile olsa işe yarayabiliyor. Bu açıklama komik de olsa Newtonian bir açıklamadır ve yükler bağlamında da açıklanabilir. Soruları Alexey Chekurkov isimli şahısa sorabilirsin. Proje onun ve ben anladığımı yazıyorum.

 

 

 

Sinemalarda kullanılan tel hilesi. :)

Halkayı atarken yukarısını göstermiyor.

Dışarda yaptığı videdoda halka kullanmamış.

Dışarda yaptığında ise sopayı sadece belli bir açı ile sallıyor.

Sopayı tepesinden karşıya uzatıp  çevresinde tam  dönmüyor.

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

13 saat önce, John-Ahmet yazdı:

Ne oluyor ısıya mı dönüşüyor.

 Bir topu  havadan  yere bıraktığın zaman aynı yuksekliğe sıçramıyor.

h=bırakılan yukseklik

h1= cismin sıçradığı yukseklik

Kayıp enerji =m*g*(h-h1)

Bu enerji çok düşük olduğu için topun sıcaklığında çok az bir artışa neden olur.

Çelik bilya olsaydı çıkardığı kıvılcımı görürdün. :)

Çünkü kopan kıvılcımın kütlesi düşüktür. Kütle düşük olursa çabuk ısınır.

Q=m*c*(t1-t2) formülünden.

Kıvılcımın renginden kaç dereceye kadar ısındığı anlaşılabilir.

steel_heat_color_chart.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Projelerimi henüz gerçekleştirememiş olsam da popüler yapay zekalara anlattım. Hatta ChatGPT beni onadı ve ona konvansiyonel endüstriyel ürünlerle de kolaylıkla yapılabileceğini kanıtladım ve beni yine onadı. Şimdi konuyla ilgili iletilerimi tekrar okuyun ve beni anlayana kadar düşünüp bana geribildirim verin. Videolar sadece canınız sıkılmasın diye varlar.

Ben bir terörist olsam ve projelerimi dahice uygulayıp Sentineller üretip kanırta kanırta vahşi insan öldürsem. O benim için namaz kılardı. Kaldı ki ben öldürmem süründürürüm.

Videoları kanıtlamak benim sorumluluğum değil! Zaten iletilerimde pek çok detay vermeme rağmen kimse bu özgün tezlere değinemiyor, sadece üzerinden atlamaya çalışıyorlar. Yanıt verenlerin konuyla ilgisiz açıklamaları ve videolara yaptığı atıflarla kirlenen ve anlaşılmasının önüne geçilen bu önemli bilgilerle ilgili geribildirimlerinizle tezlerimi sorgulayın ve daha fazlasını anlatayım ve bunları yapın ve tanrıya ihtiyacınız kalmasın ve beni de aynı şekilde kaynaklara erişimle ödüllendirin.

Her şeyi ben mi yapayım? Tez benden yapmak ve uygulamak sizden olsa olmaz mı? Onu da ben yaparsam zaten size zorla secde ettiririm.


@Deadanddark @kavak
 @DreiMalAlive ilgili diğer üyeler fizik biliyorsanız anlamaya gayret ederek aşağıdaki alıntıda açıkladıklarıma odaklanıp geri bildirim verin.
 

Alıntı

Şu tipolojik olarak benzer bir multi stage oscillator modeli için 

https://youtu.be/mA7xFjvaWY4

Şimdi merkezkaç kuvveti formülünü hatırlayalım ve formülün detaylarını tekrar anımsayalım.

F centrifugal = m * ω * ω * r

                      = m * V * V / r

                      = m * V * ω

                      = M * ω

F centrifugal => merkezkaç kuvveti
m => kütle
ω => açısal hız
V => çizgisel hız
r => yarıçap
M => momentum

açısal hızın karesiyle doğru orantılı bir kuvvetin olduğunu anlamak açısından önemli bu formülü biraz inceledikten sonra videodaki düzeneğin sağ taraftaki engel yokken basitçe elle çevrildiğinde yaklaşık 15 saniye kadar bir süreyle dönüp sonra durduğunu ancak sağ taraftaki engel olduğunda daha fazla sürtünmeye rağmen düzeneğin neredeyse 5 dakika kadar hareketini sürdürebildiğini görmek için bu düzeneği yapmanız gerekir. Çünkü anlamanız ve sorgulamanız gereken konu bu ve bu neden kaynaklanıyor?

Acaba engelden kurtulan bobların ivemeleri dolayısıyla oluşan değişken kuvvetler açısal hızda bir tork direncine sebep oluyor olabilir mi? Ayrıca merkezkaç kuvvetlerindeki dengesizliğin propulsiyona sebep olması mümkün mü? Zira bir önceki videoda basit sarkaç hareketi buna sebep oluyorsa burada da r konusunda bir manipülasyon var ve "bu durum bir tür propulsiona sebep olur mu?" gibi bir soruya birlikte cevap arayalım ve hatta gerekirse bunu yapıp basit bir motorla test ederek bir havuzda deneyelim.

Henüz teoriyi açıklamak için çok erken ve konuya ısınmak içi hazırladığım bu ön ileti sadece biraz ufkunuzu genişletsin ve birlikte sorgulayarak buradan bir şey çıkarabilecek miyiz birlikte bakalım istedim.



 

Link to comment
Share on other sites

Ateistforumda   yazdıklarımı bulamadım.

 

oscillator-animation.gif

 

Karmaşık formüllere gerek yok. 

Küçük sarkacın kütle merkezi h yüksekliğinden düşüyorsa  sistemin  kütle merkezide h1 yuksekliğine kadar çıkacak.

m=sarkaç kütlesi

M = resimdeki büyük çekicin kütlesi.

h yuksekliğinden düşen sarkacın enerjisi W1=m*g*h  

h1 yüksekliğine çıkmak için gerekli enerji W2=(m+M)*g*h1

m*g*h=(m+M)*g*h1

W1=W2 

Fazladan enerji üretimi yok. :)

Link to comment
Share on other sites

4 saat önce, pigeon yazdı:

m=sarkaç kütlesi

M = resimdeki büyük çekicin kütlesi.

h yuksekliğinden düşen sarkacın enerjisi W1=m*g*h  

h1 yüksekliğine çıkmak için gerekli enerji W2=(m+M)*g*h1

m*g*h=(m+M)*g*h1

W1=W2 

O kadar cahilsin ki yer değiştirmeleri hesaplıyorsun ancak sarkacın salınımına devam edebilmesinin tek engelinin sürtünme olduğunu ve dolayısıyla verimli bir pendulum kontrol sisteminde ya da mekanik bir düzenekle volan benzeri bir sistem içerisinde ikincil koldan yapacağın hasadın basit sarkaca olan etkisinin yalnızca sürtünme kadar olduğunu anlayamıyor olman, pek tabii bunu çalışan bir sistemde hayal ederek giriş gücünün (minimum basit sarkacın sürtünmesi kadar) çıkış gücünden (ikincil sarkacın aşağı yukarı kuvvetleri ve bunun hasadı) çok daha az olduğunu ve aynı zaman foksiyonunda çıkış gücü, giriş gücünden fazla olan bir sistemin bedava enerjiye sebep olduğunu göremiyor olman cahil olduğunun turnusolu gibi ve asla da anlamayacaksın.

oscillator-animation.gif

 

Alıntı

Two stage mekanik osilatörde basit sarkacın sürtünme direncine karşılık yatay sarkaçtan fazla miktarda enerji hasat edilebiliyor ve bu sürtünme ile kaybedilenden fazla olabiliyor.

İkincil koldaki yukarı ve aşağı yönlü değişken kuvvetlerin bir toplamını alıp süre ile çarparsan bu toplam hasat enerjisini verir.

Sarkaç peryodunun katı olan bir zaman dilimindeki ikincil koldaki değişken kuvvetlerin zamanla çarpımı sürtünme karşılığında toplam elde edilebilecek enerjiyi verir. Bunu bir saat olarak düşünürsen Watt'ı bulursun. Oradaki 2 çarpanı ise frekans değeridir ve birimini biliyorsun. Zira yatay sarkacın frekansı basit sarkacın frekansının 2 katıdır. SI birim sistemine uyumlu hasat enerji formülü bu şekildedir.

 

Katı bir model için daha detaylı hesaplar da yapılabilir ancak ikincil sarkaçta oluşan kuvvetler ve hasat enerjisi ile ilgili olarak şu formül temel olarak işe yarayabilir. Zira birincil ve ikincil sarkacın birbirlerine etkisi sürtünme direnci kadardır.

Toplam süreye bir sarkaç periyodu ve x dersek;

Örneğin Δt = x / 360000 s vb.

Merkeze uzaklığı 1m olarak düşün.

 

Hasat enerjisi formülü budur ve geri beslenebilir mekanik düzenek kurmak için yeterlidir.
R => ikincil kolun merkeze olan uzaklığı

pek tabii en uçtaki kuvvetleri dikkate alın

E = Σ F(i) * Δt * R * 2

 

Sen de bana giren ve çıkan enerjinin eşit olduğunu hesapla ve ispatla!

 

Link to comment
Share on other sites

35 dakika önce, John-Ahmet yazdı:

O kadar cahilsin ki yer değiştirmeleri hesaplıyorsun ancak sarkacın salınımına devam edebilmesinin tek engelinin sürtünme olduğunu ve dolayısıyla verimli bir pendulum kontrol sisteminde ya da mekanik bir düzenekle volan benzeri bir sistem içerisinde ikincil koldan yapacağın hasadın basit sarkaca olan etkisinin yalnızca sürtünme kadar olduğunu anlayamıyor olman, pek tabii bunu çalışan bir sistemde hayal ederek giriş gücünün (minimum basit sarkacın sürtünmesi kadar) çıkış gücünden (ikincil sarkacın aşağı yukarı kuvvetleri ve bunun hasadı) çok daha az olduğunu ve aynı zaman foksiyonunda çıkış gücü, giriş gücünden fazla olan bir sistemin bedava enerjiye sebep olduğunu göremiyor olman cahil olduğunun turnusolu gibi ve asla da anlamayacaksın.

oscillator-animation.gif

 

 

Sarkac salınıma devam etmiyor ki. :)

İcat eden kişiyi görmüyorsun devamlı dürtüyor sarkacı . :)

O dürtmeler sürtünme kaybını telafi etmek için.

Giflerde sarkac çalışır. Gerçek hayatta çalışmaz. 

 

Link to comment
Share on other sites

16 dakika önce, pigeon yazdı:

Sarkac salınıma devam etmiyor ki. :)

İcat eden kişiyi görmüyorsun devamlı dürtüyor sarkacı . :)

O dürtmeler sürtünme kaybını telafi etmek için.

Giflerde sarkac çalışır. Gerçek hayatta çalışmaz. 


Hacivatla Karagöz gibi olduk. Düzgünce cevap versen şema ve proje aşamasına geçeriz ve diğer multi stage oslatörün diğer avantajlarından bahsederim. Orffyreus yapmış ya daha kim ne yapsın? Bu tipolojinin 360 derecelik versiyonuyla petrol kuyularından petrol çekip zenginliğine zenginlik katan petrol kartellerinin tarihin tozlu raflarına kaldırılmış icatlarla aynı tipolojiyi kullanıyor olmaları ne kadar ironik öyle değil mi? Muhtemelen daha verimli olduğunu Orffyreus'dan dolayı biliyorlar ve onun için bu yöntemle petrol çıkarıyorlardır.

images?q=tbn:ANd9GcTp_9Egku7y-ZEeFkC_VS8
 

Link to comment
Share on other sites

1 dakika önce, John-Ahmet yazdı:


Hacivatla Karagöz gibi olduk. Düzgünce cevap versen şema ve proje aşamasına geçeriz ve diğer multi stage oslatörün diğer avantajlarından bahsederim. Orffyreus yapmış ya daha kim ne yapsın? Bu tipolojinin 360 derecelik versiyonuyla petrol kuyularından petrol çekip zenginliğine zenginlik katan petrol kartellerinin tarihin tozlu raflarına kaldırılmış icatlarla aynı tipolojiyi kullanıyor olmaları ne kadar ironik öyle değil mi? Muhtemelen daha verimli olduğunu Orffyreus'dan dolayı biliyorlar ve onun için bu yöntemle petrol çıkarıyorlardır.

images?q=tbn:ANd9GcTp_9Egku7y-ZEeFkC_VS8
 

Bunlarda enerji kazancı yok ki?

Kuvvet kazancı tork kazancı enerji kazancı demek değildir. :)

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

9 dakika önce, pigeon yazdı:

Kuvvet kazancı tork kazancı enerji kazancı demek değildir.

Aynı zaman fonskiyonunda çıkış gücünün, giriş gücünden fazla olduğunu belirtmiş olmam da mı beni anlamana yardımcı olmuyor. Anlıyorum chatte bana cahil diye saldırıyorsun ve muhtemelen de özgün ve kaliteli olan içeriklerimi sildirme peşindesin. Sana cahil demek az bile fakat açık yaz, bu topluma bu bilgiler çok mu fazla gelir? Anlasalar biler kabul etmezler ve bu bilgilerin ve bu fenomenin (3. hareket yasası enerjisi) bana en ufak faydası mı olmaz? Anladığın ve bildiğin halde kasıtlı manipülasyon mu yapıyorsun yoksa termodinamik yasaları ve diğer korunum yasalarının beyninde sıktığı vidaları gevşetemiyor musun? Üstelik bunlar hakkında da çok şey yazdım.

https://en.wikipedia.org/wiki/Noether's_theorem

Link to comment
Share on other sites

1 dakika önce, John-Ahmet yazdı:

Aynı zaman fonskiyonunda çıkış gücünün, giriş gücünden fazla olduğunu belirtmiş olmam da mı beni anlamana yardımcı olmuyor. Anlıyorum chatte bana cahil diye saldırıyorsun ve muhtemelen de özgün ve kaliteli olan içeriklerimi sildirme peşindesin. Sana cahil demek az bile fakat açık yaz, bu topluma bu bilgiler çok mu fazla gelir? Anlasalar biler kabul etmezler ve bu bilgilerin ve bu fenomenin (3. hareket yasası enerjisi) bana en ufak faydası mı olmaz? Sem anladığın ve bildiğin halde kasıtlı manipülasyon mu yapıyorsun yoksa Termodinamik yasaları ve diğer korunum yasalarının beyninde sıktığı vidaları gevşetemiyor musun? Üstelik bunlar hakkında da çok şey yazdım.

https://en.wikipedia.org/wiki/Noether's_theorem

Noether teoremini bilmiyorum.

Cafcaflı isimler yazınca birşey yazmış olunmuyor.

NE yazmışlar altına oku. Enerji korunumu var. Enerji kazancı yok.

Örnekler[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Lagrangian zamandan bağımsızsa (zaman değişiminden etkilenmiyorsa) bu sistemde enerji korunuyor demektir.
  • Lagrangian uzayda yer değişiminden etkilenmiyorsa bu sistemde momentum korunuyor demektir.
  • Lagrangian uzay içinde dönüşten etkilenmiyorsa bu sistemde açısal momentum korunuyor demektir.
  • Lagrangian'da Gauge bakışım varsa bu bakışımdan doğan korunan bir "yük" olması gerekir. Örnegin elektriksel yük elektromanyetik gauge bakışım'dan doğan bir yüktür.

 

Link to comment
Share on other sites

32 dakika önce, pigeon yazdı:

Lagrangian



Serbest salınan bir sarkaçla ağırlık yer değişimi hesaplarını gerektirecek kadar yavaş bir hareketin dinamiği aynı şeyler değil! Bunu henüz anlayamadıysan bile 3D yazıcıda Orffyreus'un tekerleğinin bir replikasyonu ya da diğer multi stage oscillator-ün çalışan ve torku aynı zaman fonksiyonunda artıran, dolayısıyla bir motor jenaratör olarak hazırlanmış geri beslemeli enerji döngüsüne sahip bir ürünün tüm bu savlarını çürütebileceğini fizik ve matematik kullanarak anlayamıyorsan fizik ve matematik başka ne işe yarar?

Lagrangian ile katı model hesabının benim verdiğim sıfır hacimli noktasal ağırlıklı kütleler için geçerli olan formüllerimde tezlerim bakımından bir farklılık oluşturmuyor oluşunu da ayrıca tartışmadan anlaman çok zor.

Beni sinirlendirmek ve küfür ettirip itibarsızlaştırma peşindesin. Zira insanların çoğunluğuyla aynı fikirde olduğunu biliyor olmanla beni ezip geçebileceğini sanıyorsun. Size karşı (Temel korunum yasalarına karşı) tez ve prototip üreten/üretmiş pek çok bilim adamı da var. İnsanlar aptalsa benim suçum ne? Siz gerçeği inceleyip göremeyecek kadar formal eğitim ve konvansiyonel yöntemler içerisinde körelmişsiniz ve size bu gerçeği bir ürünle gösterseler bile bunun bir sahtekarlık olduğunu iddia etmeye meyillisiniz ve zaten hep böyle oldu.

Simetrik modellerin korunum yasaları vardır ve bu doğrudur ancak asimetrik modeller korunum yasalarına uymazlar ve onlar için korunum yasaları yoktur. Olsa bile geçersizdir. Bunu 21. yüzyılda anladılar ancak siz düşüncenizden öyle emin bir mantaliteyle düşünüyorsunuz ki benim burada anlattıklarımı düşünmeyi reddettiğiniz için anlayamıyorsunuz.

Daha pek çok çalışan tipoloji verebilirim ancak hepsinin birer video olması ve videodaki düzeneklerle ilgili fiziksel yasalara uyan geçerli prototipler olsalar bile videodaki gerçekliği bilmenin olanaksızlığı ile boğuşmak istemiyorum. Zira fiziksel ve matematiksel temelleri anlatmama rağmen yine de anlayamıyorsanız bu sizin probleminiz.

Link to comment
Share on other sites

7 dakika önce, John-Ahmet yazdı:



Serbest salınan bir sarkaçla ağırlık yer değişimi hesaplarını gerektirecek kadar yavaş bir hareketin dinamiği aynı şeyler değil! Bunu henüz anlayamadıysan bile 3D yazıcıda Orffyreus'un tekerleğinin bir replikasyonu ya da diğer multi stage oscillator-ün çalışan ve torku aynı zaman fonksiyonunda artıran, dolayısıyla bir motor jenaratör olarak hazırlanmış geri beslemeli enerji döngüsüne sahip bir ürünün tüm bu savlarını çürütebileceğini fizik ve matematik kullanarak anlayamıyorsan fizik ve matematik başka ne işe yarar?

Lagrangian ile katı model hesabının benim verdiğim sıfır hacimli noktasal ağırlıklı kütleler için geçerli olan formüllerimde tezlerim bakımından bir farklılık oluşturmuyor oluşunu da ayrıca tartışmadan anlaman çok zor.

Beni sinirlendirmek ve küfür ettirip itibarsızlaştırma peşindesin. Zira insanların çoğunluğuyla aynı fikirde olduğunu biliyor olmanla beni ezip geçebileceğini sanıyorsun. Size karşı (Temel korunum yasalarına karşı) tez ve prototip üreten/üretmiş pek çok bilim adamı da var. İnsanlar aptalsa benim suçum ne? Siz gerçeği inceleyip göremeyecek kadar formal eğitim ve konvansiyonel yöntemler içerisinde körelmişsiniz ve size bu gerçeği bir ürünle gösterseler bile bunun bir sahtekarlık olduğunu iddia etmeye meyillisiniz ve zaten hep böyle oldu.

Simetrik modellerin korunum yasaları vardır ve bu doğrudur ancak asimetrik modeller korunum yasalarına uymazlar ve onlar için korunum yasaları yoktur. Olsa bile geçersizdir. Bunu 21. yüzyılda anladılar ancak siz düşüncenizden öyle emin bir mantaliteyle düşünüyorsunuz ki benim burada anlattıklarımı düşünmeyi reddettiğiniz için anlayamıyorsunuz.

Daha pek çok çalışan tipoloji verebilirim ancak hepsinin birer video olması ve videodaki düzeneklerle ilgili fiziksel yasalara uyan geçerli prototipler olsalar bile videodaki gerçekliği bilmenin olanaksızlığı ile boğuşmak istemiyorum. Zira fiziksel ve matematiksel temelleri anlatmama rağmen yine de anlayamıyorsanız bu sizin sorununuz.

21.yüzyılda Kim  ne nerede nasıl anladı? :)

 Orffyreus  hikayesi Noether teoremi umurumda değil.

Çalışan bir örnek yeterli.

Videolarında hile ve sahtekarlık var.  

Alıntı

Bu akımın -bir şey uygulanabildiği ölçüde doğrudur- şeklindeki savı ise hiçbir teorik mekanizmanın tartışılmasına izin verilmeden bir şey özden yoksun olduğu halde başarılı bile olsa kabul gördüğünden eleştirilmiştir. Söz gelimi birbirinden farklı seçeneklere sahip bir soru hiçbir bilgi sahibi olmayan kimse tarafından rastgele ama doğru yanıtlandığında faydacılığa göre o şey artık mutlaklık kazanmıştır. Bu kişinin bilgili, eğitimli ya da zeki olması pek de önemli unsurlar değildir. Tersi durumda da çok iyi eğitimli ve yetenek sahibi kişiler toplumda iyi statülere erişemediği durumda onların geri zekalı ya da cahil olarak damgalanmaları bu akım yüzündendir. Kısacası faydacılıkta önemli olan öz değil biçimdir, olayların teorik akışı önemsizdir, mutlak olan daima pratik başarı olarak kabul edilir. Her teori doğru değil ama her pratik doğrudur bu görüşe göre.

https://tr.wikipedia.org/wiki/Pragmatizm

 

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

2 saat önce, pigeon yazdı:

Çalışan bir örnek yeterli.

Videolarında hile ve sahtekarlık var. 

Sahtekar sensin. Çok fizik ve matematik biliyorsun madem two stage mekanik oscillator-ün ve diğer multi stage oscillator-ün hareket denklemlerini yaz da anlasınlar ne kadar bildiğini...

Fizik bilen adam tatava yapmaz yazar denklemini gösterir.

Videolarda sahtekarlık yok, senin algın böyle çünkü başka çıkış noktan yok. Bu denklemleri yazabilecek kadar fizik biliyor olsaydın zaten şimdiye kadar anlamıştın ve bu bilgilerle donuk zekalı hegemonyanın bu aptal önermelerine öfkelenirdin.

oscillator-animation.gif

Ve bu multi stage sscillator-ün hareket denklemini yaz.  https://youtu.be/mA7xFjvaWY4

 

Alıntı
  • Lagrangian zamandan bağımsızsa (zaman değişiminden etkilenmiyorsa) bu sistemde enerji korunuyor demektir.
  • Lagrangian uzayda yer değişiminden etkilenmiyorsa bu sistemde momentum korunuyor demektir.
  • Lagrangian uzay içinde dönüşten etkilenmiyorsa bu sistemde açısal momentum korunuyor demektir.
  • Lagrangian'da Gauge bakışım varsa bu bakışımdan doğan korunan bir "yük" olması gerekir. Örnegin elektriksel yük elektromanyetik gauge bakışım'dan doğan bir yüktür.

Ayrıca buradaki tüm önermeler koşullu önermeler. Sen de bu koşulları sorgulayabilecek zeka var mı?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Giriş yap

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...