Índio do Buraco Konu tarihi: Kasım 7, 2023 Report Paylaş Konu tarihi: Kasım 7, 2023 Toplum içinde bulunduğu dönemdeki ihtiyaçlarını karşılamak üzere yeni ananeler üretirmiş forumda gördüğüm kadarıyla şuan içinde bulunduğumuz toplumun artık dindar ve kindar bir nesil yerine düşünen ve sorgulayan ateist bir nesil yetiştirmesi gerekmektedir😀 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kavak Mesaj tarihi: Kasım 7, 2023 Report Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 7, 2023 Toplumun ateistlere ihtiyacı yok bilakis bilinçli dindarlara ihtiyacı var, çünkü cahil/yobaz dindarlar çoğunlukta. Bunların sağı solu belli olmaz, din uğruna her şeyi yaparlar. Espriden, anlamlı karikatürlerden nefret ederler. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Índio do Buraco Mesaj tarihi: Kasım 7, 2023 Yazar Report Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 7, 2023 1 saat önce, kavak yazdı: Toplumun ateistlere ihtiyacı yok bilakis bilinçli dindarlara ihtiyacı var, çünkü cahil/yobaz dindarlar çoğunlukta. Bunların sağı solu belli olmaz, din uğruna her şeyi yaparlar. Espriden, anlamlı karikatürlerden nefret ederler. Biraz düşünüp sorgulasalar yani kendilerine bahşedilen düşünme yetisini kullansalar ya ateist olurlar yada dini sadece tanrı yanılgısı kitabında bahsedilen ihtiyaçlarını karşılamak için kendi içlerinde yaşarlar ama islamda bu da mümkün değil çünkü başkalarının yaptıklarından da sorumlular buna daha önce defalarca değinmiştim bende aslen yobazlığın başkenti konyalıyım bu insanlar sadece din konusunda değil her konuda insanlara yobazlık yapar evinde efendi efendi oturup ailesine vakit ayıran insanları bile kahvehaneye gidip kumar oynayıp vaktini hiç etmiyor haftasonu bentderesine gitmiyor cumadan sonra akşam birlikte alkol almıyor diyerek ötekileştirir dışlar ayıplar hatta kavga çıkarmaya çalışırlar yani kısaca kendilerine benzemeyen herşeye düşmandırlar kendileri bu şekilde görüp büyümüş ve daha sonra da diğer insanlara bu şekilde davranmışlardır bu nesillerdir böyle gelmiş böyle de gidecek gibi buna tek çözüm bir şekilde aydınlanmaları fakat Avrupa görmüş olanları bile izine geldikleri zaman aynı şeklilde davranırlar ben lisedeyken çarşının ortasında bir öğretmenin eşini kaçırmışlar o derece sizin bu duruma çözüm olarak fikriniz nedir sayın @kavak sanırım durumu biraz açıkladım Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kaz Mesaj tarihi: Kasım 18, 2023 Report Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2023 On 07.11.2023 at 17:42, Frankenstein yazdı: Toplum içinde bulunduğu dönemdeki ihtiyaçlarını karşılamak üzere yeni ananeler üretirmiş forumda gördüğüm kadarıyla şuan içinde bulunduğumuz toplumun artık dindar ve kindar bir nesil yerine düşünen ve sorgulayan ateist bir nesil yetiştirmesi gerekmektedir😀 Cehalet her zaman daha hızlı ve kontrolsüz bir şekilde yayılır. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kavak Mesaj tarihi: Kasım 19, 2023 Report Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2023 İnsanları iki şey derinden etkiler: 1. Anne/baba, aile ve toplum 2. Devletin eğitim sistemi Ebeveynler ister istemez çocuklarını kendileri gibi yetiştirmek isterler. Kendileri neyi nasıl görmüşlerse veya neyi nasıl biliyorlarsa, çocuklarına da benzerini (doğru veya yanlış) aktarmaya çalışırlar. Yani dindar birisi çocuğunu dinsiz olarak yetiştirmez elbette ki bu, insan doğasına aykırı bir durum aslında. Bunun yanında mahalllenin ve toplumun kültürü önemli bir yer tutar. Diğer yandan uygulanan eğitim sistemi de önemlidir, çünkü en önemli can alıcı temel bilgiler ilk, orta ve lisede çocukların beynine kazınıyor. Eğitim sisteminde belirli bir dine ağırlık koyarsanız ve evrim gibi önemli hususları gizlemeye kalkarsanız, yetişecek yeni nesilden çok fazla olumlu şeyler beklemek hayalcilik olur. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts