Jump to content

"Mehmetçik Kandil'e" diye niye bağıran yok?


hayna

Recommended Posts

Türkiye'nin yıllardır PKK diye resmen bir düşmanı var. Zaten AKP ve MHP, son genel seçimi, PKK meselesi üzerinden götürdüler. İşte efendim biz iktidardan gidersek PKK gelir, Doğu elden gider, muhalefet teröristlerle işbirliği içinde filan diyerek... İnsanları, PKK'yla korkuttular. Bu PKK tehdidine dayalı seçim propagandasından iyi ekmek yediler AKP ve MHP'liler...

PKK'nın ana karargahının nerede olduğunu artık 5 yaşındaki çocuk bile biliyor: Komşumuz Irak'ın kuzey topraklarında, Kandil dediğimiz bölge... Bildiğim kadarıyla, PKK'nın 3 önemli yöneticisi (Murat Karayılan, Cemil Bayık ve Duran Kalkan) halen orada yaşıyor. 40 yıldır "koskoca" ordumuzun bir türlü bitiremediği bu silahlı, kanlı örgüt, halen oradan sevk ve idare ediliyor.

"Mehmetçik Gazze'ye" diye bağıranlar, yani "Türkiye resmen İsrail ve ABD ile savaşa tutuşsun. Ölelim, öldürelim, korkmuyoruz." diyebilecek kadar gözükara olanlar, niye hiç "Mehmetçik Kandil'e" diye bağırmıyorlar??

Link to comment
Share on other sites

Evet; 40 seneden beri demek ki  kuru sıkı atıyormuş bizim devlet. Başka açıklaması yok bunun.

Neredeyse 40 seneden beri süren bir çatışma var. 40 seneden beri devlet yetkilileri teröristleri yok edecek, binlerce kez sınır ötesi uçak saldırısı yapıldı; bu zaman zarfında göya binlerce terörist etkisiz(!) hâle getirildi. 

Sonuç?  Kocaman bir sıfır!

Bu mevzu 40 seneden beri 1 meter ilerlemedi ve çözülmedi. PKK hâlâ terör estiriyor, devlet hâlâ göz göre göre yalan söylüyor, çünkü madem bu kadar çok terörist etkisiz hâla geldi, o zaman PKK neden hâlâ eylem yapabiliyor?

 

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Giriş yap

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...