Jump to content

Türkiye´nin başlıca sorunları...


kavak

Recommended Posts

İlk etapta beni ne Amerika, ne Rusya, ne Çin ne de Avrupa ilgilendiriyor. Halbuki senelerden beri Avrupa´da yaşayan birisi olmama raĝmen güzel ülkemin kalkınmış, demokratik düzeni olan ve insanlarının eĝitimli/bilinçli olmasını önemserim her zaman.

Bu konu başlıĝının Türkiye´nin eksilerin ve artılarının dile getirildiĝi bir yer olmasını umuyorum.

 
Link to comment
Share on other sites

Yeri gelmişken taze bir anket sonuçlarını iliştireyim..

Ekonomi/Hayat Pahalılığı: Yüzde 68.6
İşsizlik: Yüzde 5,2
Mülteciler: Yüzde 3,5
Eğitim: Yüzde 2,4
Adalet: Yüzde 2,1
Kentsel Dönüşüm: Yüzde 1,7
Sağlık: Yüzde 1,2
Asayiş/güvenlik: Yüzde 0,9
Her şey sorun: Yüzde 4,7
Sorun yok: Yüzde 1,4
Fikrim yok: Yüzde 5,1

Kaynak:
https://www.cumhuriyet.com.tr/turkiye/asaldan-dikkat-ceken-anket-turkiyenin-en-buyuk-sorunu-ve-sorunu-kim-cozer-2106750

Link to comment
Share on other sites

Bu sonuçlara göre insanların ezici çoĝunluĝunu ilgilendiren tek nokta hayat pahalılıĝı.
Adalet, eĝitim, saĝlık ve güvenlik gibi önemli hususlar kimsenin pek umrunda deĝil gibi.

Aynı ankete göre sorunları kim çözer sorusuna insanların neredeysa üçte biri bu ülkeyi 20 seneden beri yöneten partiyi işaret etmiş.
İşte ben bunu anlayamıyorum, çünkü bir tarafta 20 seneden beri sorunları çözemeyen bir parti varken, diĝer tarafta insanların önemli bir kesimi (%28) yine çözüm üretemeyen partinin sorunları çözeceĝine inanıyor.

Link to comment
Share on other sites

anlıyorum ama bunların sebebi sadece bu iktidar mı ? bundan önceki iktidarların hiç mi suçu yok? bu iktidar hatalı bu doğru gitmeleri de gerekiyor ancak bu kadar eğitimsiz olmamız sadece bu iktidar sebebiyle mi? ekonominin bu halde olması kaçınılmaz değil miydi? İktidarın ekonomiyi düzeltmediği sadece yalandan  yere şişirdiği ortada değil miydi önceden ekonomi problemleri yaşamıyor muyduk? Bizi sence neyle uyutuyorlar ? ben bir tane söyleyeyim adam Pkk'ya karşı silahlı mücadele veriyor  bunu da halk olarak seviyoruz  ama hiç düşünmüyoruz ki açılım sürecinde nasıl o insanları oralara getirip mitinglerde  konuştuğunu  askerlerimizi nasıl kaybettiğimizi  buna da malum dayılardan aldığım açıklama şu şekil onları oyuna getirdi yeğen bak şimdi nasıl öldürüyor hepsini diye konuşuyorlar . Bilmiyorum karşımda kim var  neye nasıl inandırıldın ben neye nasıl inandırıldım onu da bilmiyorum. Yani sadece takım tutmak değil aslında hiç muhalefete suç bulmuyoruz belki de muhalefet halkın ne istediğini bilmiyordur düzgün bir siyasi propaganda hazırlayamıyordur . Yok aga halk seçti diyerekten nasıl bir çözüme ulaşacağız ? Madem halk dini kullananları seçiyor sen de  kullan elinden alan mı var? Düzgün amaçlarla halkı bir süreliğine de olsa kandırmakta sakınca görmüyorum .Şimdi bana diyeceksin karaktersizsin şöylesin böylesin ama düşman kullanıyor bu hamleleri düşmanın elinde silah var muhalefet su tabancasıyla mücadele etmeye çalışıyor sanki önce doğru düzgün muhalefet lazım halk cahilse yönlendirmesini bilecek o zaman o aydınlanmış arkadaşlar. Zamanla cahillikten kurtulsunlar yoksa bir anda halkın gözü açılacak diye beklemek saçmalık gibi geliyor . Başlıca sorun ekonomi falan değil devlete arkanı yasla devlet baba sana baksın düşüncesiyle devletin iliğinin kemiğinin sömürülüp halkın hiç bir girişim faaliyetinde bulunmaması  devletin vergileri abartması da bir sebep benim annem babam bile devlete gir şöyle böyle diye aklımı kemiriyor ama ben istemiyorum çünkü bu hem bana hem ülkeye zarar veriyor. İnsanların girişim yapma şevklerini kıran hem bir toplum düzeni hem devlet adamları olduğu sürece böyle olmaya devam edeceğiz gibi duruyor. 

Link to comment
Share on other sites

Mesele muhalefet deĝil ve muhalefet suçsuz diyen yok! Onların da elbette sorumlulukları var.

Mesele bu ülkeyi 20 seneden beri aralıksız olarak kimin yönettiĝi. Bu iktidar(AKP/MHP) 20 seneden beri bu ülkeyi yönetiyor ve buna raĝmen suçu muhalefete atmak veya daha gerilere gitmek, doĝru bir tutum deĝil. İyi valla; o zaman 100 sene evvelkileri de suçlayalım. Onların hataları var elbette ama mevzu bu deĝil. 20 sene evvel doĝan bir çocuk, bugün 20 yaşında bir yetişkin ve AKP/RTE iktidarından başka bir iktidar görmemiş. Bu nedenle tüm olan bitenden evvela AKP/RTE ve MHP sorumludur ve öncelikli olarak bunlardan hesap sorulmalı. Ve evet; bu halkın %35+ dini sebeplerden ötürü AKP´yi seçiyor. Ülke batsa yine aynısını yapacaklar, çünkü hal ve hareketleri futbol fanatiklerine benziyor.

Din, bu ülkede çok önemli bir rol oynuyor. Sadece Sünni kesime hizmet veren Diyanet Işleri Başkanlıĝına dudak uçuklatan seviyede bir bütçe ayrılmasının bir sebebi var. Gerisi hikaye ve mevcut durumu bulandırmak.

Link to comment
Share on other sites

Diĝer önemli bir sorun hâlâ hakettiĝı ilgiyi görmüyor. Türkiye ezelden beri bir deprem bölgesi ve bunun böyle olduĝunu bu sene Şubat ayında gördük. Binlerce bina yerle bir oldu ve yüzbinlerce insanımız hayatını kaybetti.

Hâlâ her kafadan farklı bir ses çıkıyor. Unutmaya meyilli bir özelliĝi var bu milletin.

Link to comment
Share on other sites

Türkiye´nin başlıca sorunlardan bir tanesi de hiç şüphesiz baĝımsızlıĝı elinden alınan yargıda yatıyor. Bunun neticesinde medya başta olmak üzere her kesime baskı uygulanıyor.
Bu sene Altın Portakal´da yaşananlar son gelinen noktayı gözler önüne seriyor aslında:
https://www.haberler.com/magazin/son-dakika-kultur-ve-turizm-bakanligi-nin-16381512-haberi/

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Giriş yap

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...