Dummy Posted September 7 Report Share Posted September 7 Üniversiteye hazırlanan biri olarak Türkiye şartlarında ders çalışmak çok zor. Kitaplar için para topladığım halde yetişemiyorum. Aileme de yük olmak istemiyorum açıkçası. Son baktığımda kitap fiyatları ortalama 100 TL idi. Bugün gördüğümde ise çok şaşırdım. Bu kadar az günde nasıl oluyor da 2 katına çıkabiliyor? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kavak Posted September 7 Report Share Posted September 7 Soru bankasıymış, model sorularmış. Yani resmen senelerden beri ezberci bir nesil yetiştiriliyor. Bu tip kitaplarla belki sınavı geçebilirsiniz ancak meslek hayatınızda hiç işe yaramaz, çünkü bu yöntemle bilinçli bir şekilde öĝrenme imkanı yok. Somut sorunları analiz etme ve onları formüle uyarlamayı bu tip kitaplardan öĝrenemezsiniz. Peki, nereden bilinçli bir şekilde öĝrenilecek? Elbette iyi okullarda, tam tesisatlı üniversitelerde ve kaliteli öĝretmen ve öĝretim üyeler eşliĝinde öĝrenilecek. Bunlar yoksa, belki mühendis diploması alabilirsiniz ancak kaĝıt parçasından öteye gidemez. Verilen paralara yazık. Artı; buna ek olarak bir ara dersane furyası vardı yurdum memleketinde. Neredeyse daĝ taş dersane olmuştu. En azından onlar maziye karıştı. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dummy Posted September 7 Author Report Share Posted September 7 1 saat önce, kavak yazdı: Soru bankasıymış, model sorularmış. Yani resmen senelerden beri ezberci bir nesil yetiştiriliyor. Bu tip kitaplarla belki sınavı geçebilirsiniz ancak meslek hayatınızda hiç işe yaramaz, çünkü bu yöntemle bilinçli bir şekilde öĝrenme imkanı yok. Somut sorunları analiz etme ve onları formüle uyarlamayı bu tip kitaplardan öĝrenemezsiniz. Peki, nereden bilinçli bir şekilde öĝrenilecek? Elbette iyi okullarda, tam tesisatlı üniversitelerde ve kaliteli öĝretmen ve öĝretim üyeler eşliĝinde öĝrenilecek. Bunlar yoksa, belki mühendis diploması alabilirsiniz ancak kaĝıt parçasından öteye gidemez. Verilen paralara yazık. Artı; buna ek olarak bir ara dersane furyası vardı yurdum memleketinde. Neredeyse daĝ taş dersane olmuştu. En azından onlar maziye karıştı. Çok haklısın. Bundan yıllar sonra bu öğrendiğim bilgilerin çoğunu unutacağım. Bize uygun olabileceğimiz meslekleri gösteremiyorlar. Öğrenci birbirinden alakasız meslekler arasında kalıyor tıp ile bilgisayar mühendisliği gibi. Meslekleri maaşı için toplumdaki yeri için seçenler az değil. Bununla onları şuçlayamam çünkü içinde bulunduğumuz sistem bunu zorunlu kılıyor. Çocuk hayali olan mesleği sırf o mesleğe önem verilmediği için seçemiyor. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pigeon Posted September 7 Report Share Posted September 7 39 dakika önce, Dummy yazdı: Çok haklısın. Bundan yıllar sonra bu öğrendiğim bilgilerin çoğunu unutacağım. Bize uygun olabileceğimiz meslekleri gösteremiyorlar. Öğrenci birbirinden alakasız meslekler arasında kalıyor tıp ile bilgisayar mühendisliği gibi. Meslekleri maaşı için toplumdaki yeri için seçenler az değil. Bununla onları şuçlayamam çünkü içinde bulunduğumuz sistem bunu zorunlu kılıyor. Çocuk hayali olan mesleği sırf o mesleğe önem verilmediği için seçemiyor. https://ogmmateryal.eba.gov.tr/ Burada var ücretsiz kitaplar. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cougar Posted September 8 Report Share Posted September 8 Turkiye'de okuyacagina okuma. Dil ogren. Mumkunse bir kac dil ogren, guzel bir is bul. Yurt disina cik, cikabilirsen. Turkiye'de yapacak birsey yok. Insani adam gibi yasamasina izin vermiyorlar. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dummy Posted September 8 Author Report Share Posted September 8 11 saat önce, pigeon yazdı: https://ogmmateryal.eba.gov.tr/ Burada var ücretsiz kitaplar. :) Evet kullanıyorum. Teşekkürler :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts