dersu uzala Konu tarihi: Ağustos 20, 2023 Report Paylaş Konu tarihi: Ağustos 20, 2023 https://sputnikglobe.com/20230820/russias-luna-25-module-experienced-issues-before-pre-landing-maneuver---expert-1112744115.html 50 sene önceki teknoloji ile yaptıklarını bugün neden yapamıyorlar anlamıyorum. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kavak Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2023 Report Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2023 Rusya için büyük bir kayıp. Bir belgeselde izlemiştim; Rusya´da 60´yıllardaki büyük başarılara imza atan ve ABD´yi yıllarca bir hayli terleten mühendislerin/uzmanların yerine gelen yeni nesiller onlar gibi becerikli deĝiller ve ideolojik olarak güçlü bir duruş sergilemiyorlar. Sadece ellerine geçen paraya odaklanmış durumdalar. Haberlere göre bir komisyon kurulacakmış ve düşmenin sebepleri incelenecekmiş. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kavak Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2023 Report Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2023 Bu projede ESA´nın (Avrupa Uzay Ajansı) katkıları da varmış ancak Rusya Ukrayna´yı istila etmeye kalkınca, Ruslarla olan işbirliĝini durdurmuşlar. Savaş olmasaydı belki bu olay yaşanmayacaktı. Üç gün sonra Hindistan´ın uydusu aya inmeye çalışacak. Bakalım onlar başaracak mı. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cougar Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2023 Report Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2023 Goruntusu var mi acaba? Son zamanlarda Ay’a bile indigimizden kuskulaniyorum. 50 yil once insan gonderiyorduk; hatta telefon gorusmesi ve anlik canli yayin bile yapiyorduk. teknoloji ileri dogru ilerliyor. Simdi nasil kaybediyoruz? Bu isin arkasinda baska bisey olmali. Bir sebeple insanli ucusu durdurdular yada hic gitmedik. Teknoloji vardi da kaybettim diye bi aciklama mi olur ya! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cougar Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2023 Report Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2023 Bende bir ara teleskop vardi; aya bakardim. Bunlar aya inicem diyor; tamam izleyeyim diyosun, bu sefer de karanlik tarafa incem diyorlar. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dersu uzala Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2023 Yazar Report Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2023 12 saat önce, Cougar yazdı: Bende bir ara teleskop vardi; aya bakardim. Bunlar aya inicem diyor; tamam izleyeyim diyosun, bu sefer de karanlik tarafa incem diyorlar. Teleskopla uzay aracını göremezsin. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cougar Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2023 Report Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2023 5 hours ago, pigeon said: Teleskopla uzay aracını göremezsin. Bendeki teleskop iyi degildi. Cok bisey gostermiyordu. Ayin aracinin izlenmesi olayini benim olayin disinda soyledim. NIK 1000 olsa mesela, insanlar izleyebilir. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kavak Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2023 Report Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2023 Düşüş nedeni Rus yetkililer tarafından bugün açıklandı. Roskosmos´un patronu Juri Borissow devlet televizyonunda, uydunun iniş pozisyonunu düzeltme esnasında görev yapan bir motorun gereĝinden fazla çalıştıĝını açıkladı. 84 saniye yerine 147 saniye çalışmış. Yani 43(!) saniyelik bir zaman dilimi uyduyu planlanan yörüngeden çıkartmış. Dipnot: Bu sefer kaynak vermiycem, çünkü neredeyse tüm ana haber kanallarında okumak mümkün. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dersu uzala Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2023 Yazar Report Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2023 https://en.wikipedia.org/wiki/Chandrayaan-3 https://www.isro.gov.in/Chandrayaan3.html Hindistan saati ile yarın 17:20 de . Türkiye saati ile 14:20 yapıyor yanlış hesap yapmadıysam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kavak Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2023 Report Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2023 Aya başarılı iniş yapan ülke, bir adım önde olacak. Ayrıca eskiden olduĝu gibi piyasada sadece ABD ve Rusya (daha doĝrusu SB) rekabeti yok. Rakiplerin sayısı da çoĝaldı. Avrupa, Hindistan, Çin, Japonya, İran vs. Türkiye bile gözünü uzaya dikmiş vaziyette. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DreiMalAli Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2023 Report Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2023 Putin'in "special operation"larından birisi olmalı. Böylece Ay da Putin'in gazabına uğramış oldu. 🤐 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cougar Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2023 Report Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2023 Ben, ayda mutlaka projeelr oldugunu dusunuyorum abi. Ya uzaylilar vardir, ya baska bir insan calismasi vardir. Bilerek gidilmiyordur. Yoksa teknoloji 50 yilda nasil kaybolsun. Oyle sacma bisey olamaz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dersu uzala Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2023 Yazar Report Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2023 Hindistan Chandrayaan3 aracı aya yumuşak inişi başardı. Canlı yayını seyrederken onlardan daha çok heyecanlandım. Paraşütten daha yumuşak iniş yaptı. Paraşütün iniş hızı 5-6 m/saniyeyi bulabiliyor. Rüzgar varsa dahada hızlı çarpabilirsin yere. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cougar Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2023 Report Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2023 9 hours ago, pigeon said: Hindistan Chandrayaan3 aracı aya yumuşak inişi başardı. Canlı yayını seyrederken onlardan daha çok heyecanlandım. Paraşütten daha yumuşak iniş yaptı. Paraşütün iniş hızı 5-6 m/saniyeyi bulabiliyor. Rüzgar varsa dahada hızlı çarpabilirsin yere. Ben sunu merak ettim: Aya arac gonderen adamlar bir inege nasil tapar? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deadanddark Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2023 Report Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2023 8 saat önce, Cougar yazdı: Ben sunu merak ettim: Aya arac gonderen adamlar bir inege nasil tapar? Oturarak tapar, Ayakta tapar , Kafa güzelken tapar, morali bozukken tapar. Tapma falan yok aslında. Kutsal hayvan kendisi. Hayvanlara kıyamıyorlar. Çünkü bir dahaki dünyaya gelişinde onlardan biri kendi olabilir. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cougar Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2023 Report Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2023 6 hours ago, Deadanddark said: Oturarak tapar, Ayakta tapar , Kafa güzelken tapar, morali bozukken tapar. Tapma falan yok aslında. Kutsal hayvan kendisi. Hayvanlara kıyamıyorlar. Çünkü bir dahaki dünyaya gelişinde onlardan biri kendi olabilir. Yani hindular hayvanlara tapmiyorlar fakat bir baska hayvan formunda dunyaya gelecegine inaniyorlar. Dogru mu anladim? Peki baska bir insan formunda da gelebilecegine inaniyorlar mi? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deadanddark Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2023 Report Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2023 6 dakika önce, Cougar yazdı: Yani hindular hayvanlara tapmiyorlar fakat bir baska hayvan formunda dunyaya gelecegine inaniyorlar. Dogru mu anladim? Peki baska bir insan formunda da gelebilecegine inaniyorlar mi? NASA ve benzeri kurumlarda çalışan çok hintli var. Adamlar matematiğe hasta. Life of pi filmini izledin mi bilmiyorum. Filmin kahramanı bir çocuk ve matematik sevgisi nedeniyle kendisine Pi lakabını takmışlardi. Hindistan çok kalabalık. Ne ararsan var. İsaya tapanlar aya gidebiliyorsa neden inek severler gitmesin. Allaha tapanlarda isterse aya sert iniş yapabilir. Adamlar sert seviyor. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kavak Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2023 Report Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2023 16 saat önce, Cougar yazdı: Ben sunu merak ettim: Aya arac gonderen adamlar bir inege nasil tapar? Azizim, her şeyin yeri ayrı. Tüm mesele inançla işi birbirinden düzgünce ayırabilmek ancak bunu herkes beceremiyor nedense. Yani bireysel inancını kendi evinin dört duvar arasında bırakamıyanlar var. Yoksa hem inançlı olup hem de kafası zehir gibi çalışan çok insan var. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kavak Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2023 Report Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2023 17 dakika önce, Deadanddark yazdı: Allaha tapanlarda isterse aya sert iniş yapabilir. Adamlar sert seviyor. Bu ilaha tapanların oradaki namaz ritüelini izlemek lazım. Yavaş çekim gibi olur muhtemelen. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deadanddark Mesaj tarihi: Eylül 13, 2023 Report Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2023 On 24.08.2023 at 18:02, kavak yazdı: Bu ilaha tapanların oradaki namaz ritüelini izlemek lazım. Yavaş çekim gibi olur muhtemelen. Üstelik Aydaki camiden ezan okunsa bile bunu kimse duyamazdi. Marsdaki caminin imami kıçını yirtsa sesini yinede duyuramazdi. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kavak Mesaj tarihi: Eylül 15, 2023 Report Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 15, 2023 On 13.09.2023 at 20:11, Deadanddark yazdı: Üstelik Aydaki camiden ezan okunsa bile bunu kimse duyamazdi. Marsdaki caminin imami kıçını yirtsa sesini yinede duyuramazdi. Ne güzel işte; ezan sesinde ısrar edenleri oraya göndermek lazım. Link to comment Share on other sites More sharing options...
IMNOTHERE Mesaj tarihi: Eylül 22, 2023 Report Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 22, 2023 On 20.08.2023 at 21:31, pigeon yazdı: https://sputnikglobe.com/20230820/russias-luna-25-module-experienced-issues-before-pre-landing-maneuver---expert-1112744115.html 50 sene önceki teknoloji ile yaptıklarını bugün neden yapamıyorlar anlamıyorum. uzay yarışlarından kaynaklı görülmeyen basit hesaplama hatalarından dolayı olduğunu düşünüyorum Link to comment Share on other sites More sharing options...
IMNOTHERE Mesaj tarihi: Eylül 22, 2023 Report Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 22, 2023 On 15.09.2023 at 22:20, kavak yazdı: Ne güzel işte; ezan sesinde ısrar edenleri oraya göndermek lazım. kavak bey merhabalar yıllarıdr değişmeyen profil fotonuzdan direkt tanıdım. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts