Jump to content

Astral seyahat

Ömer

Recommended Posts

3 dakika önce, kavak yazdı:

Saçmalık olduĝu için; hâlâ mı anlamadın?

Yok hâlâ anlayamadım seni. Deneyip denememen senin tercihin fakat bunu yapıp ta sonra Müslümanların körü körüne inanmasını saçma bulmandan bahsetmezsin umarım. Çünkü bu yaptığın seni de onlardan biri kılar :) 

7 dakika önce, Ömer yazdı:

Yok hâlâ anlayamadım seni. Deneyip denememen senin tercihin fakat bunu yapıp ta sonra Müslümanların körü körüne inanmasını saçma bulmandan bahsetmezsin umarım. Çünkü bu yaptığın seninle onlardan biri kılar :) 

1. Anlamadıysan senin sorunun.

2. Elma ile Armudu kıyaslıyorsun.

3. Astral seyahat zımbırtısı var diyorsan, top sende. Yani kanıtlamakla sen yükümlüsün. Öyle ben yaşadım falan filan minvalindeki iddialarla veya sözde görsellerle kimseyi ikna edemezsin.

4. Astral seyahat  kelimesini internette arattıĝın vakit, Ezoterikten tut akla ziyan tüm siteleri görürsün. Ancak bilimsellik adına hiçbir şey yok!

23 dakika önce, kavak yazdı:

1. Anlamadıysan senin sorunun.

2. Elma ile Armudu kıyaslıyorsun.

3. Astral seyahat zımbırtısı var diyorsan, top sende. Yani kanıtlamakla sen yükümlüsün. Öyle ben yaşadım falan filan minvalindeki iddialarla veya sözde görsellerle kimseyi ikna edemezsin.

4. Astral seyahat  kelimesini internette arattıĝın vakit, Ezoterikten tut akla ziyan tüm siteleri görürsün. Ancak bilimsellik adına hiçbir şey yok!

Videoda görsel bulunmamakta. Sadece adam ne yapacağını anlatıyor ve odaklanman için arkada da bir müzik var. Bu kadar yani. Öğrenmeyi istemiyorsan öğrenmeyebilirsin. Ama denemekten de zarar gelmez diye düşünüyorum. Sana bağlı :)) 

Şu an, Ömer yazdı:

Videoda görsel bulunmamakta. Sadece adam ne yapacağını anlatıyor ve odaklanman için arkada da bir müzik var. Bu kadar yani. Öğrenmeyi istemiyorsan öğrenmeyebilirsin. Ama denemekten de zarar gelmez diye düşünüyorum. Sana bağlı :)) 

Farketmez; sonuç itibarı ile video işte.

Mesele zararı olup olmadıĝı veya öĝrenmeme isteĝi deĝil. Dediĝim gibi madem bu kadar iddialısın,  o zaman topla oynamaya başla. 

Şu an, kavak yazdı:

Farketmez; sonuç itibarı ile video işte.

Mesele zararı olup olmadıĝı veya öĝrenmeme isteĝi deĝil. Dediĝim gibi madem bu kadar iddialısın,  o zaman topla oynamaya başla. 

Topla oynuyorum :) 

Sadece şunu istedim açıkçası. Bir gün astral seyahat yaptığımda ve bunu söylediğimde senin inanmayacağını biliyorum. Tabii ki de inanmaman gerekiyor zaten o ayrı konu. Ama bunu kendin deneyimlersen inanman daha kolay olur diye düşündüm.

2 dakika önce, Ömer yazdı:

Topla oynuyorum :) 

Sadece şunu istedim açıkçası. Bir gün astral seyahat yaptığımda ve bunu söylediğimde senin inanmayacağını biliyorum. Tabii ki de inanmaman gerekiyor zaten o ayrı konu. Ama bunu kendin deneyimlersen inanman daha kolay olur diye düşündüm.

Bunlar boş lakırdılar.

• 2 hafta sonra...
  • 1 sene sonra...

Eskiden dindar birisiyken birkaç kere astıral seyahati denemiştim ve o zamanlar kendi açımdan heyecan verici doğaüstü bir olaydı. Halbuki gerçek hayatta astıral seyahat diye bir şey yoktur, bu tamamen bilinçaltındaki bir halüsinasyondur. Astıral Seyahat, İslam'da tayyi mekan olarak bilinir. 

4 saat önce, alpinçayırı yazdı:

Eskiden dindar birisiyken birkaç kere astıral seyahati denemiştim ve o zamanlar kendi açımdan heyecan verici doğaüstü bir olaydı. Halbuki gerçek hayatta astıral seyahat diye bir şey yoktur, bu tamamen bilinçaltındaki bir halüsinasyondur. Astıral Seyahat, İslam'da tayyi mekan olarak bilinir. 

Nasıl denedin ve ne gibi sonuçlar elde ettin?

1 dakika önce, alpinçayırı yazdı:

@kavak Eskiden yatak üzerine yatıp astıral seyahat yaptığımda Dünya'daki uzak yerlere hatta öteki Dünya'daki ruhlar alemine gittiğimi hissetmiştim. Son derece nefes kesici bir deneyimimdi. Tabi sonradan bunun yalan olduğunu ayıktım ve dinden çıkmamla birlikte bu saçmalıktan vazgeçtim.

Biraz detaylandırsana. :)

Yatarken ne gibi şeyler yapılıyor, dua falan mı okunuyor?

@kavak Astıral seyahatin ilk şartı, rahat bir ortamda uyumaktır. Ardından zihindeki düşünceleri durdurup ruhu bedenden ayırmaya çalışarak ruhunun gitmek isteyeceği yere gitmesini sağlamaktır. Daha sonunda ise ruhun; bedeninden tamamen ayrılınca astıral evrende istediğin yere ve dilediğin kadar gezmek olup en sonunda ruhun, tekrardan bedenine geri döner. Tabi astıral seyahatte ara ara birtakım dualar da okunuyor. 😁

Astıral seyahatin aşamaları şunlardır: derin nefes tekniği-meditasyon-vücut farkındalığı-imajinasyon gücü-tekrarlama ve niyet 

2 dakika önce, alpinçayırı yazdı:

@kavak Astıral seyahatin ilk şartı, rahat bir ortamda uyumaktır. Ardından zihindeki düşünceleri durdurup ruhu bedenden ayırmaya çalışarak ruhunun gitmek isteyeceği yere gitmesini sağlamaktır. Daha sonunda ise ruhun; bedeninden tamamen ayrılınca astıral evrende istediğin yere ve dilediğin kadar gezmek olup en sonunda ruhun, tekrardan bedenine geri döner. Tabi astıral seyahatte ara ara birtakım dualar da okunuyor. 😁

Astıral seyahatin aşamaları şunlardır: derin nefes tekniği-meditasyon-vücut farkındalığı-imajinasyon gücü-tekrarlama ve niyet 

Peki, bu seyahat sadece Müslümanlara özgü bir şey mi, yoksa diğer dinlerde de var mı?

16 dakika önce, alpinçayırı yazdı:

Derin nefes nasıl alınıyor?

Yapay zekaya sordum uzun sürede nefes alınmalıymış diye anlatıyor. Ama zorlanmadan doğal olmalı diyor. Zorlamazsak az sığ nefes olur derin olmaz. :)

Niyet ve tekrarlama nasıl yapılıyor?

İnternet çöplüğünde detaylı açıklamalar varmış. Zamanınız varsa veyahut canınız sıkılıyorsa, deneyin.... :D

1. Başlamadan önce cep telefonu, televizyon veya başka kişiler tarafından rahatsız edilmediğinizden emin olmalısınız. Daha sonra kendinizi günlük stresten kurtarın. Bunun için odanın karartılması gerekir. Kendinizi sakin, rahat bir duruma getirin.

2. Tercihen kanepede yatma pozisyonuna geçin. Şimdi gözlerinizi kapatın. Burnunuzdan karnınıza doğru derin nefes alın ve açık ağzınızdan nefes verin. Nefes alırken üçe kadar sayın, nefes verirken altıya kadar sayın. Bunu arka arkaya üç kez yapın.

3. Daha sonra bilinçli olarak bedeninize dikkat edin. Kollarınıza, bacaklarınıza, ayaklarınıza, karnınıza ve sırtınıza dikkat edin. Yattığınız yüzeyi hissedin. Ayrıca göz kapaklarınızın arkasındaki alana odaklanmaya çalışın. Ortaya çıkan görüntüleri bilinçli olarak takip edin.

4. Meditasyon yaptıkça vücudunuz giderek daha ağır hissedecektir. Bu noktada bilinçli olarak uyanık kalmak ve hareket etmemek önemlidir. Vücut, Astral seyahat için gerekli olan ve uyku felci olarak adlandırılan duruma düşer. Bu durumda yüksek sesler duyabilirsiniz. Vücudunuz aynı zamanda karıncalanacak ve titreyecektir. Ancak başınıza hiçbir şey gelemez. Sakin olun ve bu akustik ve fiziksel reaksiyonların durmasını bekleyin.

5. Şimdi bilincinizin bedeninizden ayrıldığını hayal edin. Bunu, bedeninizi zihinsel olarak kanepeye bastırarak ve bilincinizi kanepeden serbest bırakarak yapın. Diğer bir strateji ise tavandan sarkan bir ipi kullanarak kendinizi yukarı çekmektir.

6. Yukarıdaki yöntemlerin gerçekleştirilmesi zorsa, görüntüleri kullanarak odayı hareket ettirmeyi de deneyebilirsiniz. Astral bedeninizin ayrılabileceği bir konuma yerleştirin. Nesnelere ilgi duymak da mümkündür.

• Haha 2

Karabasan veya uyku felci ya uykuya dalarken oluyor yada uyanırken.

Uyku felcini internette aradım. Ama çok şiddetli olanlarını bulamadım. Youtube videolarının çoğu güldürü amaçlı.

Bu video gerçek ama az şiddetli kasılma olmuş.

1 dakika önce, gun yazdı:

Bu hafif olduğu için normalmiş gibi duruyor. 

Bazıları sara krizi geçirir gibi oluyorlar.

İlginç. Bence rüya görürken insanların motoriği bazen kontrolsüz olabiliyor. Yatarken iyi park etmek gerekli. :D