Jump to content

Ruh yok, hisler veri olarak yakin depolanır beyinde, sonra uzak depoya taşınırken rüya görülür


ğormoti

Recommended Posts

Ruh yok, hisler-hatıralar veri olarak yakın depolanır beyinde, sonra uzak depoya taşınır iken rüya olarak görüyoruz depolanmış hatıraları-hisleri. Bu his ve hatıralar bir saliselik görsel, işitsel, kokusal, tatsal, dokunsal şeylar olabilir. Hayal malzemelerini de bedenimizdeki duyu organlarımız ile sağlarız.

İnsan beyni, veri olarak depoladığı anıları kullanıyor epey sonra, ve yıllaşan anıları başka bölgeye taşır iken, beynimiz bu taşımayı bedenimiz uyku sırasında yapıyor, beden uyuyor ve gözler kapalı yani gözler den veri gelmiyor beyin'e ama beyin uyumuyor, bu sırada anıların taşınmasının verilerini - depolanmış uzak anıları, bize rüya olarak yansıtıyor, beyin'imizin gözlerden gelen veriyi işleyen kısmı. Bu sebeple gözlerimiz açık iken yani uyanık iken rüya görmüyoruz, körler için de böyle, rüya için uyumak şart. beyin, deneyimsel olarak kayıt etmediği anıları rüya olarak göstermez, gösteremez canlılara, veri yok çünkü beyinde.

Beynimizde olan veriyi rüya olarak görebiliriz yalnızca, ruh diye birşey yok gerçekte. Antik mısır'da insan gölgesi (la), ilk ruh (ba) kavramının öncü fikri idi. nasıl ki gölge, insan bedeni (ka) nden ayrılıp insan'a geri dönüyorsa, rüyanın da, gölge gibi insan uyurken bedeni nden ayrılıp dolaşan ruh'un deneyimleri olduğunu sanmışlar ve rüya gören beyin işlevini, ba adı ile savlayıp, uyku dan uyanınca beden (ka)'e geri dönen ba-ruh 'un rüyasını, biyolojik gerçekte yaşandığını varsaymışlar. Bu kurguyu ankh simgesine işlemişler.

Ankh sağı ba /ruh,
Ankh solu la /gölge,
Ankh alt dik çizgi ka /beden.
Ankh üst çember ranupertemhru /duat /erşetu /hades /yöraltı dünyası kıyamet günü yöryüzü ile değişecek, yöryüzü, yöraltına inecek, yöraltı erşetu, duat, hades ise yöryüzüne çıkacak. İbrahim 48. ayette yazılı bu değişim.

Beynimiz, ne gösteriyorsa rüyada, onu önce den depo etmiştir. 5 duyumuzdan his-veri alarak işlemiştir, gün geçtikçe uzak anı olmuş ve artık başka yere taşıyor demek, beden uyur iken. Haliyle ruh rüya görmez, olasılıkla ruh yok gerçekte.

Link to comment
Share on other sites

  • moderator başlığı Ruh yok, hisler veri olarak yakin depolanır beyinde, sonra uzak depoya taşınırken rüya görülür olarak değiştirdi
  • 4 hafta sonra...
allah ile insan arasındaki ontolojik bir fark yok, allah ile insan aynı varoluş niteliğinde çünkü kuran'ın allahı intikam alıyor ve allah öfkeleniyor insan gibi, allah fikir değiştiriyor insan gibi, allah arap siyasi gündemini takip ediyor muhammed gibi.

enfal 17 : savaşta onları siz öldürmediniz, allah öldürdü, attığın zaman sen atmadın, allah attı.
enfal 43 : uykunda sana onları az gösterdi allah, çok gösterseydi, tırsıp yanlış (فَشِلْتُمْ feşiltum) yapardınız.

enfal 65 : 20 mümin, 200 kafire galip olur, 100 mümin ise 1,000 kafire galip olur. gidin savaşın.
enfal 66 : olmadı mı? şimdi olacak; 100 mümin 200 kafire galip olur. 1,000 mümin ise 2,000 kafire galip olur.

muhammed, yalnızca kendisinin kullanabildiği allah kuklasını kullanıp müslümanlara hadi savaşın cesareti vermiş
Link to comment
Share on other sites

  • 2 ay sonra...
On 22.03.2023 at 13:40, ğormoti yazdı:

allah ile insan arasındaki ontolojik bir fark yok, allah ile insan aynı varoluş niteliğinde çünkü kuran'ın allahı intikam alıyor ve allah öfkeleniyor insan gibi, allah fikir değiştiriyor insan gibi, allah arap siyasi gündemini takip ediyor muhammed gibi.

enfal 17 : savaşta onları siz öldürmediniz, allah öldürdü, attığın zaman sen atmadın, allah attı.
enfal 43 : uykunda sana onları az gösterdi allah, çok gösterseydi, tırsıp yanlış (فَشِلْتُمْ feşiltum) yapardınız.

enfal 65 : 20 mümin, 200 kafire galip olur, 100 mümin ise 1,000 kafire galip olur. gidin savaşın.
enfal 66 : olmadı mı? şimdi olacak; 100 mümin 200 kafire galip olur. 1,000 mümin ise 2,000 kafire galip olur.

muhammed, yalnızca kendisinin kullanabildiği allah kuklasını kullanıp müslümanlara hadi savaşın cesareti vermiş

İnsan ile Allah nasıl oluyorda ontolojik olarak aynı oluyor. Varlıklara baktığınızda gördüğünüz dokunduğunuz bir madde insan, Tanrıtanımazlık var ama insantanımazlık diye bir şey yok değil mi? Çünkü insan kesin olarak var etten kandan. Demek ki ontolojik olarak İnsan ve Allah arasında çok çok büyük bir fark var. 

Dil ile benzeşim ile her şeyde bir içerik oluşturabilirsin. Fırtınada öfkelenen okyanus dediğimizde okyanus da insan mı oluyor. Bulutların tavrı dediğimizde bulutlarda siyasi mi yağıyor. 

Yani bir bitmedi böyle propagandalar.

 

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

tanrilar, ayri ayri doga nin kuvvetleri idi ilk kurgulandigi zaman.

enki aslinda el-kil. el : sahip, kil : toprak, yeryuzu topraklari ve yeryuzu sulari.

enlil aslinda el-lil. el : sahip, lil : ruzgar, kasirga, yildirim vs gok (anu) ile yeryuzu (el-kil) arasinda iklim devinimi.

gok (anu) + el-kil (yeryuzunde topraklar ve sular) + el-lil (gok ile yeryuzu arasinda iklim, tarimda onemli)

teslis uclemesi nin kokeni anu + enki + enlil den yayginlasmis olabilecegi dusuncesi var. sonraki zamanlarda tanri vekili idi firavun, tanri vekili idi lugal. lugal den tureyen tanri rasulu yani elcisi, fikirsel devrim ile semavi dini ilk kuranlar yahudiler oldu. ezra nin emegi epey var kaynakca eser mirasi olarak. muhammed haric peygamberlerin hepsi yahudi dir diyenler hakli.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 ay sonra...

RUHLAR ALEMİ DİYE BİRŞEY YOKTUR..Ruh İnsanın İçerisine girip çıkan hayaletvari bir cisim değildir

Sana ruhun ne olduğunu soruyorlar, de ki: 'Ruh, Rabbimin emrinden ibarettir. Bu hususta size pek az bilgi verilmiştir.'isra 85

Ruh-Emir birkaç yerde devreye girer ;

1-Ademin Anne Baba olmadan canlandırılması

2-Hz İsanın Baba olmadan canlandırılması

4-Kıyamette Yeniden Diriltilen İnsanların Anne Baba olmadan canlandırılması için suretlere üflenmesi-boruya değil !!!

3-Hz İsanın Ruhül-kudüs ile desteklenmesi ile emir verdiği ölülerin diriltilmesi

Allah nezdinde Îsâ'nın yaratılışı, Âdem'in yaratılışına benzer.Ali İmran 59

Ruh Başka Nefis Başkadır !!! Ruh İle Emir Verilir Nefis Canlanır (Nefes) soluk almaya ve (Nefisss) tad lezzet almaya başlar Kıyamette Dirilişte De Ruh emir Boruya değil Suretlere (bedenlere) üflenecektir. Sura üfürmek boruya üfürmek diye Uydururlar !!! Suretlere Canlanın Emri verilecektir ve Herkes canlanacaktır !!!

Hiçbir ayette ölürken ruhun alınacağı yazmaz ama meal ederken ruhu alınır yazarlar..Halbuki Nefsi alırız der ayetlerde !!

RUHLAR ALEMİ DİYE BİRŞEY YOKTUR..

قَالُوا بَلٰىۚۛ KALU BELA ...???

Ben sizin rabbiniz değil miyim ? kalu قَالُو (dediler ki) bela بَلٰىۚۛ(Tam aksine) Rabbimizsin..

Kalu bela bir zaman terimi değildir !!! Sadece tur dağı tepelerine kaldırılmışken Allah cc ile israiloğullarının konuşmasında geçen bir cümlededen diyalogdan ibarettir. ARAF 172 de bu diyalog geçer."kalu قَالُو (dediler ki) bela بَلٰىۚۛ(Tam aksine)".

Allah, Kitap verilenlerden, onu insanlara açıklayacaksınız ve gizlemeyeceksiniz, diye SÖZ ALMIŞTI. Onlar ise, onu arkalarına atıp az bir değere değiştiler. Alış verişleri ne kötüdür! ALİ İMRAN 187 Sizden kesin SÖZ ALMIŞTIK. Tur dağını yükselterek tepenize dikmiştik. 'Allah'a karşı gelmekten sakınanlardan olabilmeniz için, size verdiğimiz Kitab'a kuvvetle sarılın, onda bulunanları hatırda tutun' demiştik. BAKARA 63 Sizden kesin SÖZ ALMIŞ ve Tur'u tepenize dikmiştik, 'Size verdiğimize kuvvetle sarılın ve dinleyin' demiştik 'İşittik ve asi olduk , karşı geldik' dediler de inkarları yüzünden buzağı sevgisi kalblerine sindirildi. De ki, 'Eğer inanmışsanız, imanınız size ne kötü şey emrediyor?' BAKARA 93

Kitap ehli, senin kendilerine gökten bir kitap indirmeni isterler. Musa'dan bundan daha büyüğünü istemişlerdi ve 'Bize Allah'ı apaçık göster' demişlerdi. Zulümlerinden ötürü onları yıldırım çarpmıştı. Belgeler kendilerine geldikten sonra da, buzağıyı tanrı olarak benimsediler, fakat bunları affettik ve Musa'ya apaçık bir hüccet verdik, söz vermelerine karşılık Tur dağını üzerlerine kaldırdık ve onlara: 'Kapıdan secde ederek girin' dedik, 'Cumartesileri aşırı gitmeyin' dedik, onlardan sağlam bir SÖZ ALDIK. NİSA 153-154

Dikkat edin Tur Dağı Tepelerine Kaldırılarak Söz Alınıyor !! Hani biz, dağı adeta bir gölgelik gibi çekmiş, üstlerine doğru yüceltmiştik de nerdeyse dağ üstlerine düşecek sanmışlardı. Size verdiğimiz kitabı kuvvetle, azimle tutun, içinde ne varsa hatırlayıp ona göre hareket edin de sakınanlardan olun demiştik ARAF 171 Kıyamet günü, “Biz bundan habersizdik.” demeyesiniz diye Rabb'in, âdemoğullarının sırtlarından soylarını çıkardı ve onları kendilerine tanık yaptı. Ben sizin Rabb'iniz değil miyim? dedi. Tam aksine, Rabb'imizsin, tanıklık ediyoruz. dediler ARAF 172 Yahut, "Atalarımız önceden ortak koştu ve biz de onlardan sonra gelen soylarıyız, bizi bidat ve hurafelere dalanlardan dolayı mı yok edeceksin," diyemeyesiniz diye. ARAF 173

Allah cc Onca Mucizeye şahit olmalarına rağmen İsrailoğullarının ikide bir sapıtmaları yüzünden Tepelerine Tur dağını kaldırıyor Dağ üstlerine düşecek korkusu ile (sırtlarından zürriyetleri çıkmak = Ödü b.na Karışmak, Ödü Patlamak) Rabbi tastik etmek zorunda kalıyorlar. Allah cc un bu zorlamasının sebebi daha sonra gelecek kafir ya da müşrik nesiller atalarımız da putlara tapıyordu ..vs diyemesinler diyedir. Bu kalu bela sözlerinin Ruhlar Alemi İle Alakası yoktur.!!!

Ruh İnsanın İçerisine girip çıkan hayaletvari bir cisim değildir..Ruh Allah cc un zorlayıcı , yaptırımı olan emri CEBR-aildir. Kün (toplanın!!) denilince fe yekün (bir araya gelirler) ..i yaptıran emirdir. Bu yetki ölüleri diriltebilmesi için hz isaya da verilmiştir. Kişi öldüğünde içerisinden bir hayalet alınmaz..hiç bir ayette ruh alınır yazmaz. nefes alınır yazar. ilk başta cebr ile verilen nefes geri alınmıştır. nefes verilen halkolur , nefesi alınan helak (yok) olur. ruhlar alemi..vs diye bir şey yoktur. nefes alındıktan sonra kıyama kadar geçen süreyi hatırlamayacaksın ..öldün pat ansızın kıyamet ve diriltildin gibi olacak.. Her doğru yolun başında oturan Şeyh-tanlar insanları oyalamak için ana temadan uzaklaştırmak için bir çok safsata ürettiler..Allah cc kurana sarılanlardan eylesin..Kuran Furkandır kendi kendisini açıklar…

Ne zamandan Beri Müslümansın Diye Kabirde Soracaklarmış !!! Kalu Beladan Beri Demeli imişiz !!! Kabirde azap,sorgu yalanını başka bir yalan ile desteklerler bu zincir böyle devam eder gider...

kalu bela bir zaman terimi değildir !!!

Ruh Allah cc un Emri dir !! Hz Adem Ruh emri ile canlanmıştır Sperm ve yumurta ile değil, Hz İsa da Aynı şekildedir ,

Allah Cc önce Ruhları Yarattı Paketleyip rafa koydu , İnsanlar Yaratıldıkça Raftan Alıp Alıp Ruh verdi gibi bir saçmalık yoktur , Ruhlar Alemi Diye bir şey de yoktur !!!

Kıyamette Dirilişte De Ruh emir Boruya değil Suretlere (bedenlere) üflenecektir

Sur kelimesini Boru diye Uydururlar !!! Suretlere Canlanın Emri verilecektir ve Herkes canlanacaktır !!!

ÖZET İLE;

1- Kalu bela bir zaman terimi değildir , ruhların yaratıldığı bir zaman dilimi hiç değildir.Şeyh-tan ların ayetler ile dalga geçmesidir

2-Ruhlar alemi diye bir alem yoktur , Ruh Allahın emirlerinden bir çeşittir insanın içine girip çıkan hayalet gibi bir varlık ta değildir , ölürken alınan da ruh değil nefstir ayetlerde de böyle geçer.

3- Kıyam zamanı sura(boruya) değil , suretlere ruh emri üflenme ve bu emir ile canlanma vardır.

Şeyh-Tan lar Doğruyu Yanlışı Ayırd eden Demek olan FURKAN dan Kurandan bağınızı koparıp Uyduruk ve ucu açık anlaşılamayan işlerle Oyalamak isterler , sırlı imiş te sırrını onlar biliyorlarmış havasını yaratıp kendilerine tabi ederler...

Link to comment
Share on other sites

Kısa ve öz:

İnsan türü cinsel ilişki (spermasız/dölsüz) olmadan üreyemez. Yani İsa yaşadıysa, babası vardı kesin. Ölüler de diriltilemez. Bunun tersini iddia edenler bir yerlerinden uyduruyorlar.

Günümüzde işler biraz kolaylaştı; döl bankaları var, hamile kalmak isteyenler cinsel ilişkiye girmeden bu imkânı kullanıyor. Eskiden tanrı/tanrılar vardı ancak onların gücü bu tür şeylere yetmez. Ama fiziksel imkanı olmayan şeyler hakkında o kadar çok masal var ki şaşarsınız. Mesela İsa´nın suyun üstünde yürüdüĝüne inananlar var, iyi mi?!:D

Günümüzdeki tanrılar da sessizliĝe bürünmüş vaziyette; onları ne gören var ne de işiten.

  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 ay sonra...

İnsanın mühendislik tasarımından kendince bahsetmişsin ama anlattıkların ruhun olmadığını desteklemez.rüya anılardan ibaret değildir çünkü rüyamızda hiç gitmediğimiz yerlerde olabiliyor,hiç görmediğimiz insanlar ,hiç görmediğimiz varlıklar hiç hissetmediğimiz duygular ile karşılaşabiliyoruz.bence yazında ruhun olmadığına sende tam karar verememişsin var gibi de yok gibide 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 hafta sonra...

hami, gün içerisinde 5 duyu organın tüm deneyimlerini hatırlayamazsın. rüya 'da ne görüyorsan, uyanık iken o gördüklerin ama hatırlayamadığın ayrıntısal anıları, yan taraf anıları, beynine 5 duyu organ üzerinden girmiş verilerin malzemelerini görürsün. kişisel umut ve hayâl gibi düşünç yetisi, yine beyninde gerçekleştiği için rüyanı etkiler ama sonuç, rüya görmenin uyku sırasında olmasının sebebi, uzak anıların beyin içerisinde taşınması dır. rüyadaki tüm öğeleri tanıyor olma sebebin, 5 duyu organ üzerinden beynine girmiş olmalarından ötürü.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Giriş yap

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...