Jump to content

Kültür Emperyalizmine karşı savaşmak imkansız neredeyse mesela Animiler


Emirhan

Recommended Posts

Anime, Coca-Cola ve aklınıza gelen onca yabancı şey hem de İslam dini bile Kültür Emperyalizmine giriyordur. Yabancı ülkelerde Anime Kültür Emperyalizminin ürünü olduğu fark edenler var fakat ülkemizde Lümpenler yüzünden Anime karşıtı olan kişiye cahil damgası vuruluyor. Şimdi böyle dedim diye beni milliyetçi veya solcu sanabilirsiniz. Milliyetçi birisi kendi kültürünü Emperyalistlerden korumalı ama yayılımcı politika izlememeli. Solcuda buna karşı çıkmalı. Anti kapitalisti birisi de çünkü bir Kültür Emperyalizmidir. Peki ben niye bu kadar şiddetle karşıyım? Öncellikle ben özenenlere karşıyım. Emperyalizmin her türlüsüne karşı olunması gerekir. Biyolojik olarak ırk yoktur yani ırklar kültüreldir. https://evrimagaci.org/irk-nedir-biyolojik-olarak-insan-irklari-var-midir-683  Sosyolojik olarak bakabilirsiniz ve Sosyobiyoloji sahte bilimdir https://bilimfili.com/insan-dogasi-saldirgan-bencil-midir . Emperyalistler insan doğası falan der bakmayın. Kültürlerin nasıl çalıştığı bu video gayet özetlemiş. Japon karşıtları Anime karşıtıdır fakat ben Japon karşıtlığına karşıyım çünkü ırk yalan (Eğer olacaksanız insanlığa karşı olun ve ırk falan gözetmeden yapın bunu). Neyse şimdi gelelim neden buna karşı savaşmak imkansız? Çünkü çok hızlı yayılıyor. Burnumun dibine kadar gelmiş bu! Kültürler halkları birleştirir ama başka bir kültürün etkisi altında kalıyorsanız kültürünüz yozlaşır doğal olarak. Uzun zamandır kültürel yozlaşma var. Bu kültürler öyle beyin yıkıyor ki insanlar çok uzakta olan bir kültürü sonuna kadar savunuyorlar. Solcular ve milliyetçilerde bu bataklığa düşmüş. Bazı insanlar anime izlemeyi normalleştiriyor fakat Kültürel Emperyalizmin altında ezildiklerini fark etmiyorlar. Tabi herkes özgürce izlemeli fakat bunun Kültürel Emperyalizm olduğu için özenmenizi uygun bulmuyorum. Eğer Japon falan iseniz Emperyalist kültür sizin kültür olsa da Emperyalizm aracına dönüştüğü için karşı çıkmanız gerek. Eğer özenmiyorsanız ve normal insansanız tamam izleyin ben başka bir sebepten karşı çıkarım bu sefer o da ayrı konu (Medeniyet karşıtlığı vb. ) . Çizgi film zaten (Transformers Animesi (Transformers Animated), Bakugan vb. oyuncukları vardı zamanında işte Kültürel Emperyalizm.))  fakat artık Emperyalizm öğesi olmuş durumda. Kitlesi toksik gelebilir elbette fakat eleştirirken Kültürel Emperyalizm kelimesini kullanın. Yoksa size ön yargılı bakacaktır. Normal bir çizgi film ve yapımcı kendi fikirlerini falan yansıtıyor, kitleye aktarıyor olarak görebilirsiniz ama artık Kültürel Emperyalizm boyutuna ulaştı. Tabi kimsenin umurunda değil ve beni de umursaya yok tabi. Sadece bilinçlendirme amaçlı sert bir eleştiri yaptım. Belirli bir kitleye ulaşıyorum tabi ki de. Animeler kaliteli olabilir ama Kültürel Emperyalizm var.

 

Link to comment
Share on other sites

Eĝer mevzu özgürlük ise herkes istediĝi ürünü tüketmekte özgür olmalı. Ona bakarsanız her ülkenin insanı kendi kültürünü yüceltmeye veya güzellemeye kalkışır. Bu da gayet doĝal bir refleks. Çünkü içinde yetiştiĝimiz çevre bizleri şekillendiriyor.

Ben özgürlüklerden yanayım; yeter ki hiçkimse kendi doĝru bildiĝini kendinden olmayanlara dayatmaya kalkmasın. Ben neyi nasıl tüketeceĝime, neyi izleyeceĝime veya neyi beĝeneceĝime  elbette kendim karar vermek isterim.

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Giriş yap

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...