Jump to content

Recommended Posts

Bir insan en yakın arkadaşlarından , akrabalarından ailesini sakınırsa onlara güvenmiyordur ve sapık olmaları olasılığı %100 dür.

Haremlik selamlık böyle bir amaca hizmet ediyor.

Yani kadın erkek ayrı ayrı oturup sohbet edebilirler çünkü konuşacak konular farklı olabilir. Ancak daha kapıdan girerken veya yolda karşılaştığında karısını ve kızını sakınıyorsa bence onlarla selamlaşmayı bile kesmeli. Çünkü bir tanıdığınız yada bir akrabanızda bu şüpheyi görüyorsanız hiç görüşmeniz gerekir.

Evinize davet ettiğiniz birine bu şekilde davranmak başka açıklamaya yer bırakmıyor.

Ya anlayışınızı değiştirin yada çevrenizi değiştirin derim.

Ya çevreniz sapıklarla dolu yada siz kötü düşünceler içindesinizi. İkisinden biri doğru olmalı.

Mesele güvenmekten ziyade kör kütük inanmaktan kaynaklanıyor. Hacının, Hocanın, Şeyhlerin peşinden gitmeseler bu kadar radikal bir yaşam tarzında ısrar etmezler. Bu saçma sapan hal ve hareketler aslında tepede olanlardan, sözde âlimlerden, tarikat liderlerinden kaynaklanıyor. Geçen gün ölen İsmailaĝa tarikatının önderinin cenazesine kadınların katılmaması istendi. Çünkü liderlerinin herkesin bildiĝi kadın düşmanı bir tutumu vardı.

• 1 sene sonra...

Haremlik-Selamlık Saçmalığı, dini gerekçelerle yapılan ilkel ve saçma sapan çomar bir uygulamadır. Harem-Selamlığın kökeni de Yahudiliğe kadar dayanır. Haremlik-Selamlık uygulaması bir Ortadoğu Semitik çöl kültürüdür, bu ilkel ve tuhaf adeti uygulayan ilk semavi din de Yahudilik'tir, her konuda olduğu gibi bu adet de Yahudilik'ten Müslümanlığa geçmiştir. 

İlgili linkler:

1) https://sorularlaislamiyet.com/akrabalar-veya-diger-aile-dostlari-arasinda-haremlik-selamlik-uygulamak-gerekir-mi-yetiskin%3famp

2) https://dinimizislam.com/detay.asp?Aid=6618#:~:text=(Osmanlı döneminde uygulanan haremlik selamlığın,uymalarından%2C bağnazlıklarından ileri gelmektedir.)

• 2 ay sonra...

Araplar gibi giyinmeyen bir kadından tahrik olan erkek sapıktır. Hatta Arap gibi giyinmiş bir kadından bile tahrik olabilen erkek ise tastamam sapıktır.

Beni evine davet edeceksin ama karını kızını benden türlü sapkın olasılıklar nedeniyle gizleyeceksin.

Öyle eve gitmem öyle düşünen birini de evime davet etmem.

Benim arkadaşım sapık olmamalı. Böyle bir eğilim görürsem zaten onunla bağımı koparırım.

Şimdi İslamcıların yaptığı ne oluyor.

Amcanı dayını kuzenlerini evine çağıracaksın ama karını kızlarını göstermeyeceksin.

Eğer amcan sapık eğilimler gösteriyorsa zaten evine hiç çağırma bile.

Bakın din ve ahlak ayrı şeylerdir. Haremlik selamlık konusu bunu çok net gösteriyor. Din ahlak değildir , dinsizlik de ahlaksızlık değildir.

Daha önce açtığım ilgili bir konu var öneririm.

On 07.08.2022 at 19:42, Bre Zındık yazdı:

Bir insan en yakın arkadaşlarından , akrabalarından ailesini sakınırsa onlara güvenmiyordur ve sapık olmaları olasılığı %100 dür.

Haremlik selamlık böyle bir amaca hizmet ediyor.

Yani kadın erkek ayrı ayrı oturup sohbet edebilirler çünkü konuşacak konular farklı olabilir. Ancak daha kapıdan girerken veya yolda karşılaştığında karısını ve kızını sakınıyorsa bence onlarla selamlaşmayı bile kesmeli. Çünkü bir tanıdığınız yada bir akrabanızda bu şüpheyi görüyorsanız hiç görüşmeniz gerekir.

Evinize davet ettiğiniz birine bu şekilde davranmak başka açıklamaya yer bırakmıyor.

Ya anlayışınızı değiştirin yada çevrenizi değiştirin derim.

Ya çevreniz sapıklarla dolu yada siz kötü düşünceler içindesinizi. İkisinden biri doğru olmalı.

Haremlik selamlık diye ayırmıyorsan evine gelen  misafirin eşinle yatmasına izin verir misin?

Eşin yoksa bekara karı boşamak kolay diye bir atasözü var. :)

6 saat önce, buddha yazdı:

Haremlik selamlık diye ayırmıyorsan evine gelen  misafirin eşinle yatmasına izin verir misin?

Eşin yoksa bekara karı boşamak kolay diye bir atasözü var. :)

Bak dinci refleksi ile olayı hemen sapıklığa getirdiniz.

Yani başını örtmeyen her kadın her erkekle yatabilir mi diyorsun.

Bunu diyen sapıktır.

Misafirine güvenmiyorsanız davet etmeyeceksin.

Karına güvenmiyorsan evlenmeyeceksin.

• Thanks 2

2 saat önce, Bre Zındık yazdı:

Bak dinci refleksi ile olayı hemen sapıklığa getirdiniz.

Yani başını örtmeyen her kadın her erkekle yatabilir mi diyorsun.

Bunu diyen sapıktır.

Misafirine güvenmiyorsanız davet etmeyeceksin.

Karına güvenmiyorsan evlenmeyeceksin.

Karını  boşver sen kendine güveniyor musun?  :)

Her her gördüğün kadına kuyruk sallıyorsun.

3 dakika önce, buddha yazdı:

Karını  boşver sen kendine güveniyor musun?  :)

Her her gördüğün kadına kuyruk sallıyorsun.

@Bre Zındık için mekan fark etmez. iş yeri olur, felsefe forumu olur, her yer olur yani.  :) 

Birde kadınlara asılarak elde edebileceğini sanması komik. Kadının kendisi istemeden elde edemez ki. :D 

1 dakika önce, buddha yazdı:

İslamı eleştireceğine ilk önce kendini adam et.  Boşuna dinden çıkmışsın.  :)

Zibidi , benim kitabımda misafir olduğum evin ailesine sulanmak yazmaz.

Bunu biyük olasılıkla kendinde gören müslümanlar ve başta muhammeddir.

Kendi karılarını cennetle müjdelediği arkadaşlarından bile kıskanmış .

• Thanks 1

Şu an, Bre Zındık yazdı:

Zibidi , benim kitabımda misafir olduğum evin ailesine sulanmak yazmaz.

Bunu biyük olasılıkla kendinde gören müslümanlar ve başta muhammeddir.

Kendi karılarını cennetle müjdelediği arkadaşlarından bile kıskanmış .

Sadece Muhammed'e özgü değil.

Kıskanmakda sulanmakda  içgüdü  malmısın nesin? Hayvanlar bile eşlerini kıskanıyor.

Ne diye kavga ediyorlar bir eş için? :)

11 saat önce, buddha yazdı:

Sadece Muhammed'e özgü değil.

Kıskanmakda sulanmakda  içgüdü  malmısın nesin? Hayvanlar bile eşlerini kıskanıyor.

Ne diye kavga ediyorlar bir eş için? :)

Mal değneği, hayvanlar çiftleşmek için kavga veriyor.

Sen her gördüğün erkeğe "bu adam benim karımı anamı kız kardeşimi sikebilir" diye bakıyorsan hastasın demektir.

Yada içinde yaşadığın toplum çoğunlukla hastadır.

Kıskanmak bu değil gerzek.

• Thanks 1

4 saat önce, Bre Zındık yazdı:

Mal değneği, hayvanlar çiftleşmek için kavga veriyor.

Sen her gördüğün erkeğe "bu adam benim karımı anamı kız kardeşimi sikebilir" diye bakıyorsan hastasın demektir.

Yada içinde yaşadığın toplum çoğunlukla hastadır.

Kıskanmak bu değil gerzek.

Klavye başında sallamak kolay. (Gerçek hayatını bilmiyoruz)

Peki sen neden her gördüğün  müslümana  o gözle bakıyorsun?  Konu başlığında sapık yazan sendin. Ben değil.

Hamle sırası sende şimdi. :)

2 saat önce, buddha yazdı:

Klavye başında sallamak kolay. (Gerçek hayatını bilmiyoruz)

Peki sen neden her gördüğün  müslümana  o gözle bakıyorsun?  Konu başlığında sapık yazan sendin. Ben değil.

Hamle sırası sende şimdi. :)

Müslümanların yaşam kuralını ben belirlemiyorum. Haremlik selamlık yapılmasının amacı yaşı reşit olan kişilerin birbirine kötü gözle bakma ihtimali üzerine kuruludur. Hatta kardeşler arasında bile aynı odada yatması sakıncalı kuralı koyanlar bile var.

Yani sallamıyorum , senin kuran ve hadis kaynağın öyle söylüyor.

İşinize geldi mi hayvanları örnek alıyorsunuz onlarda da var diyorsunuz ama işinize geldi mi gerçek hayat öyle değil yalanı sallıyorsunuz.

Hayvanlar birbirlerine konuk olmuyorlar. Akşam çay içmeye gelmiyorlar. Onların ilişkisi sadece bir dönemlik. Ayrıca onlarda nikah da yok.

Şimdi söyle bakalım şeriatla yönetilen ülkelerde tecavüzler yok mu?

Laik ülkelerde yetişkinlerin ilişkileri üçüncü kişileri ilgilendirmez.

Gerçek hayat böyledir.

• Thanks 1

3 saat önce, Bre Zındık yazdı:

Müslümanların yaşam kuralını ben belirlemiyorum. Haremlik selamlık yapılmasının amacı yaşı reşit olan kişilerin birbirine kötü gözle bakma ihtimali üzerine kuruludur. Hatta kardeşler arasında bile aynı odada yatması sakıncalı kuralı koyanlar bile var.

Yani sallamıyorum , senin kuran ve hadis kaynağın öyle söylüyor.

İşinize geldi mi hayvanları örnek alıyorsunuz onlarda da var diyorsunuz ama işinize geldi mi gerçek hayat öyle değil yalanı sallıyorsunuz.

Hayvanlar birbirlerine konuk olmuyorlar. Akşam çay içmeye gelmiyorlar. Onların ilişkisi sadece bir dönemlik. Ayrıca onlarda nikah da yok.

Şimdi söyle bakalım şeriatla yönetilen ülkelerde tecavüzler yok mu?

Laik ülkelerde yetişkinlerin ilişkileri üçüncü kişileri ilgilendirmez.

Gerçek hayat böyledir.

İşime geleni almıyorum. O senin hüsnü kuruntun. :)

Şeriatla yönetilen ülkelerde tecavüzler var.  Laik olan ülkelerde  tecavüzler  var. Ortadan filan   kalkmışta değil. 

Evet üçüncü kişleri  ilgilendirmiyor. Hatta yakalanmadığı sürece eşler birbirlerinide aldatabilir. Toplum ve İnsan Ansiklopedisi.  

2 dakika önce, buddha yazdı:

Şeriatla yönetilen ülkelerde tecavüzler var.  Laik olan ülkelerde  tecavüzler  var. Ortadan filan   kalkmışta değil. 

O zaman harem selam konusu yada mahremiyet zorbalığı neden?

Demek bir işe yaramıyor, hatta müslüman ülkelerde tecavüz oranı düşük çünkü cinayet oranı yüksek.

7 dakika önce, Bre Zındık yazdı:

...hatta müslüman ülkelerde tecavüz oranı düşük çünkü cinayet oranı yüksek.

Tecavüz oranlarını bilmek çok zordur, çünkü tecavüze uğrayan kadınların çoğu şikayet etmekten korkar. Hele ki müslüman ülkelerde aile ve mahalle baskısı yüzünden daha da yaygındır. Cinayet hesabı kolay, en azından ölü mağdur kaybolmuyor.