TAO Konu tarihi: Haziran 18, 2022 Report Paylaş Konu tarihi: Haziran 18, 2022 İlk hamleyi beyaz oynuyor. Beyaz iki hamlede nasıl mat edebilir. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kavak Mesaj tarihi: Haziran 18, 2022 Report Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2022 Beyaz vezir: e6 --> e5: Şah Bundan sonra siyah kral ne yaparsa yapsın, mat olmaktan kurtulamaz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TAO Mesaj tarihi: Haziran 18, 2022 Yazar Report Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2022 3 saat önce, kavak yazdı: Beyaz vezir: e6 --> e5: Şah Bundan sonra siyah kral ne yaparsa yapsın, mat olmaktan kurtulamaz. Şah f4 --> f3 giderek beyaz piyonu yer. İki hamlede mat edilecek. Geriye bir hamlen kaldı. @Aristo ile @Emre_1974tr bekleyelim. Onlar sürekli satranç oynuyorlarmış. Belki onlar bulurlar. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aristo Mesaj tarihi: Haziran 18, 2022 Report Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2022 3 saat önce, TAO yazdı: Şah f4 --> f3 giderek beyaz piyonu yer. İki hamlede mat edilecek. Geriye bir hamlen kaldı. @Aristo ile @Emre_1974tr bekleyelim. Onlar sürekli satranç oynuyorlarmış. Belki onlar bulurlar. İlk hamle beyaz şah h 3 ikinci hamle beyaz vezir e 3 şahın tek kaçış yönüde böylelikle tıkanmış olur ve şah mat lakin siyahın ilk hamlesi ni yazmışsınız ikinci hamle nedir gerçi durum gene değişmez. Önemli hamle benim şahımla karşı şahı sıkıştırmak vezire olanak sağlamak koruması içinde fil zaten mevcut Link to comment Share on other sites More sharing options...
kavak Mesaj tarihi: Haziran 19, 2022 Report Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2022 4 saat önce, TAO yazdı: Şah f4 --> f3 giderek beyaz piyonu yer. İki hamlede mat edilecek. Geriye bir hamlen kaldı. @Aristo ile @Emre_1974tr bekleyelim. Onlar sürekli satranç oynuyorlarmış. Belki onlar bulurlar. Ne demek onlar bulurlar? Yesin piyonu, ne farkeder ki? Vezir: e5 -> f5 : Şah mat! Link to comment Share on other sites More sharing options...
TAO Mesaj tarihi: Haziran 19, 2022 Yazar Report Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2022 7 saat önce, kavak yazdı: Ne demek onlar bulurlar? Yesin piyonu, ne farkeder ki? Vezir: e5 -> f5 : Şah mat! 1. Ve6e5 - Şe4xf4 2. Ve5f5 - Şe2 İki hamlede Şah mat olmadı. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TAO Mesaj tarihi: Haziran 19, 2022 Yazar Report Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2022 8 saat önce, Aristo yazdı: İlk hamle beyaz şah h 3 ikinci hamle beyaz vezir e 3 şahın tek kaçış yönüde böylelikle tıkanmış olur ve şah mat lakin siyahın ilk hamlesi ni yazmışsınız ikinci hamle nedir gerçi durum gene değişmez. Önemli hamle benim şahımla karşı şahı sıkıştırmak vezire olanak sağlamak koruması içinde fil zaten mevcut @Aristo tebrikler. 1. Şh2h3 - Fh5xf3 2. Ve6e5# 1. Şh2h3 - Şf4xf3 2. Ve6e3# 1. Şh2h3 -Şf4g5 2. Fd4e3# 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aristo Mesaj tarihi: Haziran 19, 2022 Report Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2022 1 saat önce, TAO yazdı: @Aristo tebrikler. 1. Şh2h3 - Fh5xf3 2. Ve6e5# 1. Şh2h3 - Şf4xf3 2. Ve6e3# 1. Şh2h3 -Şf4g5 2. Fd4e3# Tövbe ediyorum satranç'a artık oynamıyorum Link to comment Share on other sites More sharing options...
kavak Mesaj tarihi: Haziran 19, 2022 Report Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2022 4 saat önce, TAO yazdı: 1. Ve6e5 - Şe4xf4 2. Ve5f5 - Şe2 İki hamlede Şah mat olmadı. Haklısın. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TAO Mesaj tarihi: Haziran 19, 2022 Yazar Report Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2022 1.İlk beyaz oynar. İki hamlede mat eder. 2.İlk beyaz oynar. İki hamlede mat eder. 4 saat önce, Aristo yazdı: Tövbe ediyorum satranç'a artık oynamıyorum Sende gönder. Benimkiler kolay geldi galiba. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aristo Mesaj tarihi: Haziran 19, 2022 Report Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2022 9 saat önce, TAO yazdı: 1.İlk beyaz oynar. İki hamlede mat eder. 2.İlk beyaz oynar. İki hamlede mat eder. Sende gönder. Benimkiler kolay geldi galiba. Hafif değil efendim sadece artık beynimi kullanmak istemiyorum bir asalak gibi mutlu yaşamak istiyorum. F1,D1 Gene kendimi tutamadım D6,F5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aristo Mesaj tarihi: Haziran 19, 2022 Report Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2022 18 dakika önce, Aristo yazdı: Hafif değil efendim sadece artık beynimi kullanmak istemiyorum bir asalak gibi mutlu yaşamak istiyorum. F1,D1 Gene kendimi tutamadım D6,F5 Kafam iyiken oluyor bu durum aşmalıyım of Link to comment Share on other sites More sharing options...
buddha Mesaj tarihi: Mart 18, 2023 Report Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2023 İlk beyaz oynar. 2 hamlede mat eder. Çözemedim. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
reichminister Mesaj tarihi: Mart 20, 2023 Report Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2023 vezirle şah çekerek başlarsak siyah kaçabiliyor ve oyun uzamış oluyor. bulabildiğim en kısa mat At*f6, şah*e5 alırsa vezir*e3 mat; şah*g5 alırsa da vezir*g4-vezir*g6 mat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
buddha Mesaj tarihi: Mart 20, 2023 Report Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2023 5 saat önce, reichminister yazdı: vezirle şah çekerek başlarsak siyah kaçabiliyor ve oyun uzamış oluyor. bulabildiğim en kısa mat At*f6, şah*e5 alırsa vezir*e3 mat; şah*g5 alırsa da vezir*g4-vezir*g6 mat. Şah neden e5 alacak? İki hamlede mat olmayacağı en iyi hamleyi oynamalı. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mantik Mesaj tarihi: Mart 21, 2023 Report Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2023 On 19.06.2022 at 00:55, TAO yazdı: @Aristo tebrikler. 1. Şh2h3 - Fh5xf3 2. Ve6e5# 1. Şh2h3 - Şf4xf3 2. Ve6e3# 1. Şh2h3 -Şf4g5 2. Fd4e3# Peki ilk hamlede Şh2h3’e cevap olarak siyah Fh5g4+ oynarsa ne olacak? Şah çekiyor o zaman. Bir sonraki hamlede mat yok o durumda? Link to comment Share on other sites More sharing options...
buddha Mesaj tarihi: Mart 21, 2023 Report Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2023 14 saat önce, mantik yazdı: Peki ilk hamlede Şh2h3’e cevap olarak siyah Fh5g4+ oynarsa ne olacak? Şah çekiyor o zaman. Bir sonraki hamlede mat yok o durumda? 1.Şh2h3-Fh5g4+ 2.Ve6xg4# Söylediğin şekilde de mat oluyor. Onu yazmayı unutmuşum. Link to comment Share on other sites More sharing options...
buddha Mesaj tarihi: Mart 21, 2023 Report Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2023 2 dakika önce, pigeon yazdı: 1.Şh2h3-Fh5g4+ 2.Ve6xg4# Söylediğin şekilde de mat oluyor. Onu yazmayı unutmuşum. https://www.chess.com/analysis?tab=analysis Burada analiz yapabilir siniz? İlk önce bakmadan çözün ama. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mantik Mesaj tarihi: Mart 22, 2023 Report Paylaş Mesaj tarihi: Mart 22, 2023 Doğru, evet. Ve6xg4 mat ediyor. Link to comment Share on other sites More sharing options...
reichminister Mesaj tarihi: Mart 22, 2023 Report Paylaş Mesaj tarihi: Mart 22, 2023 On 20.03.2023 at 22:49, pigeon yazdı: Şah neden e5 alacak? İki hamlede mat olmayacağı en iyi hamleyi oynamalı. güzel soru sorudaki iki hamlede mat şartını bir türlü sağlayamayınca belki soruda şaşırtmaca vardır diye o ihtimali eklemiştim Link to comment Share on other sites More sharing options...
buddha Mesaj tarihi: Mart 23, 2023 Report Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2023 En uyuz soru bu. Oyun sonu çalışmalarında biri. https://www.chess.com/analysis?tab=analysis bile çözemiyor. Link to comment Share on other sites More sharing options...
buddha Mesaj tarihi: 4 Şubat Report Paylaş Mesaj tarihi: 4 Şubat Çok hata yapıyorum. Ama sonu güzel oldu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
buddha Mesaj tarihi: 4 Şubat Report Paylaş Mesaj tarihi: 4 Şubat https://www.chess.com/game/live/100817551641 Rakibime veziri kaptırdım. Ama oyunu terk etti. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ateist otobüs şöförü Mesaj tarihi: Cuma saat 19:31 Report Paylaş Mesaj tarihi: Cuma saat 19:31 Link to comment Share on other sites More sharing options...
buddha Mesaj tarihi: Cuma saat 21:56 Report Paylaş Mesaj tarihi: Cuma saat 21:56 @ateist otobüs şöförü ile berabere kaldık. Sİyah taşlar benim. Donuna kadar almıştım halbuki. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts