kavak Konu tarihi: Eylül 18, 2021 Report Paylaş Konu tarihi: Eylül 18, 2021 Geçmiş hayatınıza şöyle bir geriye doğru baktığınızda, işe yarayan, yeni, orijinal diyebileceğiniz bir şeyi yaratabildiniz mi? Yoksa hep yan gelip yattınız mı? Kendimden bahsedecek olursam... Seksenli yıllar, o zamanlar üniversiteye gidiyorum. Ders arasında kafede otururken, kendi aramızda konuşuyoruz işte öylesine. Bir süre sonra konu nedense ibadetlere ve ritüellere geldi. O anı hiç unutmam... Öylesine dedim ki: "Bilhassa ezan sesinden uzak yaşayan müslümanlara kolaylık sağlamak lazım. Her gün takvim yapraklarından ezan saatini okumaya gerek kalmayacak küçük ve taşınabilir bir aygıt yapmalı. Hangi şehirde olursan ol, otomatik olarak ezan vaktini sesli olarak bildirecek." Arkadaşlar hem güldüler hem de beni onayladılar. Zaman içerisinde bu fikir bende bir hayli gelişti ve üniversiteyi bitirdikten sonra bir tane prototipini yapmayı becerdim. Ayrupa´nın önde gelen başkentlerinin ezan vakitlerini cihazın hafızasına kayıt ettim. Ancak iyi bir satıcı olmadığım için sadece bir prototip olarak kalmıştı. Hey gidi günler... Link to comment Share on other sites More sharing options...
TAO Mesaj tarihi: Eylül 18, 2021 Report Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2021 Ben geçmişe doğru baktığımda hep yan gelip yatmışım. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kavak Mesaj tarihi: Eylül 19, 2021 Yazar Report Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2021 Sanırım bu yan gelme mevzusu bir hayli yaygın. Daha doğrusu hazıra konmaya bir hayli meyilliyiz galiba. Forumlarda bile yazmaktan çok, yazılmış olanları okumakla yetiniliyor. Halbuki herkes kendinden bir şeyler katmaya çalışsa, durum daha farklı olur. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TAO Mesaj tarihi: Eylül 21, 2021 Report Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2021 On 19.09.2021 at 19:00, kavak yazdı: Sanırım bu yan gelme mevzusu bir hayli yaygın. Daha doğrusu hazıra konmaya bir hayli meyilliyiz galiba. Forumlarda bile yazmaktan çok, yazılmış olanları okumakla yetiniliyor. Halbuki herkes kendinden bir şeyler katmaya çalışsa, durum daha farklı olur. Benim yaptıklarım hep daha önce bulunmuş şeyler. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kavak Mesaj tarihi: Eylül 21, 2021 Yazar Report Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2021 4 saat önce, TENTEN yazdı: Benim yaptıklarım hep daha önce bulunmuş şeyler. Olsun. Önemli olan bizzat emek verip bir şeyler ortaya çıkarabilmek ve "Bunu ben yaptım" diyebilmek. Sence böyle üretme kapasitesi olan insan sayısı ne kadardır? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kovulmuş Üye Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2022 Report Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2022 On 18.09.2021 at 18:32, kavak yazdı: Geçmiş hayatınıza şöyle bir geriye doğru baktığınızda, işe yarayan, yeni, orijinal diyebileceğiniz bir şeyi yaratabildiniz mi? Yoksa hep yan gelip yattınız mı? Kendimden bahsedecek olursam... Seksenli yıllar, o zamanlar üniversiteye gidiyorum. Ders arasında kafede otururken, kendi aramızda konuşuyoruz işte öylesine. Bir süre sonra konu nedense ibadetlere ve ritüellere geldi. O anı hiç unutmam... Öylesine dedim ki: "Bilhassa ezan sesinden uzak yaşayan müslümanlara kolaylık sağlamak lazım. Her gün takvim yapraklarından ezan saatini okumaya gerek kalmayacak küçük ve taşınabilir bir aygıt yapmalı. Hangi şehirde olursan ol, otomatik olarak ezan vaktini sesli olarak bildirecek." Arkadaşlar hem güldüler hem de beni onayladılar. Zaman içerisinde bu fikir bende bir hayli gelişti ve üniversiteyi bitirdikten sonra bir tane prototipini yapmayı becerdim. Ayrupa´nın önde gelen başkentlerinin ezan vakitlerini cihazın hafızasına kayıt ettim. Ancak iyi bir satıcı olmadığım için sadece bir prototip olarak kalmıştı. Hey gidi günler... Elon Musk ile tanışsaydın şimdi milyarder olurdun. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kovulmuş Üye Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2022 Report Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2022 Sıcak havalarda soğutmalı elbise düşünüyorum . Güneş enerjisi ile çalışan bir kumaştan ters akım prensibi ile içini serin tutan elbiseler yapılabilir. Yaparsanız beni de görürsünüz artık. Üç beş milyon verirsiniz. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kavak Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2022 Yazar Report Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2022 On 12.08.2022 at 12:57, Kafir İmam yazdı: Sıcak havalarda soğutmalı elbise düşünüyorum . Güneş enerjisi ile çalışan bir kumaştan ters akım prensibi ile içini serin tutan elbiseler yapılabilir. Yaparsanız beni de görürsünüz artık. Üç beş milyon verirsiniz. Aslında çok güzel fikir. Bishassa Orta Doĝunun sıcaĝında bunalan Arapları mutlu mesut edebilecek bir icat. Bence üzerinde çalışmak lazım. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kovulmuş Üye Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2022 Report Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2022 16 saat önce, kavak yazdı: Aslında çok güzel fikir. Bishassa Orta Doĝunun sıcaĝında bunalan Arapları mutlu mesut edebilecek bir icat. Bence üzerinde çalışmak lazım. Çalışalım bence , başlayalım mı? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kavak Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2022 Yazar Report Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2022 1 saat önce, Kafir İmam yazdı: Çalışalım bence , başlayalım mı? Yanılmıyorsam soĝutmalı kıyafetler var; biraz geç kaldık galiba. Link to comment Share on other sites More sharing options...
navigarre necesse est Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2022 Report Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2022 Edebiyat noktasında çıkıyor. Bir de hayaller konusunda. Kafamda ciddi fikirler var da bunlar da zaman istiyor. Benim düşündüğümü başkası da düşünüyor en nihayetinde. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kovulmuş Üye Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2022 Report Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2022 On 14.08.2022 at 13:13, kavak yazdı: Yanılmıyorsam soĝutmalı kıyafetler var; biraz geç kaldık galiba. Bulanlar kesin çekik gözlülerdir.😑 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kovulmuş Üye Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2022 Report Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2022 22 saat önce, navigarre necesse est yazdı: Edebiyat noktasında çıkıyor. Bir de hayaller konusunda. Kafamda ciddi fikirler var da bunlar da zaman istiyor. Benim düşündüğümü başkası da düşünüyor en nihayetinde. Anlat anlat bizden sır çıkmaz. Edebiyatla aram hiç iyi değil. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kavak Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2022 Yazar Report Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2022 4 dakika önce, Kafir İmam yazdı: Anlat anlat bizden sır çıkmaz. Edebiyatla aram hiç iyi değil. Bence bayaĝı iyisin. Son 6 aydan beri en çok sen yazdın buraya. Demek azıcık yazma becerin var yani, biraz rötuş yapabilirsen...mis gibi Salman Ruşhdie 2.0 olursun gibime geliyor. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kovulmuş Üye Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2022 Report Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2022 18 dakika önce, kavak yazdı: Bence bayaĝı iyisin. Son 6 aydan beri en çok sen yazdın buraya. Demek azıcık yazma becerin var yani, biraz rötuş yapabilirsen...mis gibi Salman Ruşhdie 2.0 olursun gibime geliyor. Yakında senden maaş isteyeceğim sayın kavak. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
navigarre necesse est Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2022 Report Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2022 1 saat önce, Kafir İmam yazdı: Anlat anlat bizden sır çıkmaz. Edebiyatla aram hiç iyi değil. Bazı fikirlerim var ve etkili yazabilirsem bir kitabın sonu aşırı çarpıcı olacak. Ne olduğunu söylemeyeyim bunun. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kovulmuş Üye Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2022 Report Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2022 13 saat önce, navigarre necesse est yazdı: Bazı fikirlerim var ve etkili yazabilirsem bir kitabın sonu aşırı çarpıcı olacak. Ne olduğunu söylemeyeyim bunun. Bizden de bahsediyormusun? Link to comment Share on other sites More sharing options...
navigarre necesse est Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2022 Report Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2022 6 saat önce, Kafir İmam yazdı: Bizden de bahsediyormusun? Hayır. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kavak Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2022 Yazar Report Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2022 22 saat önce, navigarre necesse est yazdı: Bazı fikirlerim var ve etkili yazabilirsem bir kitabın sonu aşırı çarpıcı olacak. Ne olduğunu söylemeyeyim bunun. Kitabın başını da ilgi çekici yapmayı unutma sakın, yoksa hiçkimse kitabını sonuna kadar okumaz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
navigarre necesse est Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2022 Report Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2022 13 dakika önce, kavak yazdı: Kitabın başını da ilgi çekici yapmayı unutma sakın, yoksa hiçkimse kitabını sonuna kadar okumaz. Zaten biliyorsun sen ilgi çekici yaptığımı. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kavak Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2022 Yazar Report Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2022 21 dakika önce, navigarre necesse est yazdı: Zaten biliyorsun sen ilgi çekici yaptığımı. Henüz okumadan nereden bileyim yahu?! Link to comment Share on other sites More sharing options...
navigarre necesse est Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2022 Report Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2022 14 dakika önce, kavak yazdı: Henüz okumadan nereden bileyim yahu?! Bir tane hikayemi okumuştun ya hani. Ne unutkan çıktın sen de. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kavak Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2022 Yazar Report Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2022 22 saat önce, navigarre necesse est yazdı: Bir tane hikayemi okumuştun ya hani. Ne unutkan çıktın sen de. Bir tane...cik. Unuttum gitti. Demek ki pek etkili yazamamışsın, ne başını ne de sonunu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
navigarre necesse est Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2022 Report Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2022 6 dakika önce, kavak yazdı: Bir tane...cik. Unuttum gitti. Demek ki pek etkili yazamamışsın, ne başını ne de sonunu. Tabi canım. Kesin öyledir. Düzenlemem lazım ama belki novellaya dönüştürürüm ya da romana. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kavak Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2022 Yazar Report Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2022 10 dakika önce, navigarre necesse est yazdı: Tabi canım. Kesin öyledir. Düzenlemem lazım ama belki novellaya dönüştürürüm ya da romana. Novella nedir? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts