Jump to content

Site yeniden açılmıştır


admin

Recommended Posts

Siteyi bunca yıldan sonra tekrar açtım.

Bu sitede en son aktivite sanırım 2015 yılı civarındaydı.

Siteyi başka sitelerde eksik kaldığını düşündüğüm bir fonksiyonu yerine getirmesi maksadıyla açtım tekrar.

İnsanların fikir tartışması yapabilecekleri başka yerler de var internette elbette. Fakat, sadece belli konularda fikir tartışması maksadıyla açılmış bu tür ortamların çoğunlukla gideremediği başka bir ihtiyaç da var bu ortamların takipçileri arasında, o da insanların kendilerine yakın düşünen, benzer konulara ilgi duyan başkalarıyla sosyalleşme, çeşitli konularda sohbet etme, bir arada çeşitli aktivitelere katılma ve bir nevi sosal bir kulübe ait olma ihtiyacı.

İşte bu siteyi, bu ihtiyaca hitap etmesi maksadıyla tekrar açmaya karar verdim.

Bu site, düşünen, araştıran, enlelektüel bireylerin, kendilerine benzer başkalarıyla sosyalleşebilecekleri, bir arada çeşitli sanal faliyetlere katılabilecekleri ve kendilerini ait hissedebilecekleri bir sanal kulüp olma gayesindedir.

Bu maksatla siteye çeşitli teknik özellikler eklenmiş ve site bünyesinde geleceğe yönelik çeşitli ektinlikler planlanmıştır:

  • Üyeler arasında canlı sohbet ("Chat") imkanı
  • Üyelere aylık film ve belgesel gösterimleri
  • Kıdemli üyelerin uzman oldukları konularda sunacakları seminerler (sesli sunumlar)
  • Pek çok konuda makaleler, videolar
  • Üyelere kendilerine ait hikaye ve romanları internette paylaşma imkanı
  • Sosyal medya entegrasyonu
  • Üyeler için ilgilendikleri konularda site bünyesinde klüpler açma imkanı
  • Üyeler için site bünyesinde kendilerine ait blog oluşturma imkanı (yakında geliyor)

Fakat şu anki eksiğimiz, siteyi çekip çevirecek bir moderatör ihtiyacıdır. Benim sitenin admin'i olarak her gün siteyle ilgilenmeye vaktim yok malesef. Bu yüzden, site üyeleri arasından gönüllü moderatörlere bu konuda çok iş düşecektir.

Link to comment
Share on other sites

  • admin pinned this konu
  • 1 ay sonra...

Sayin mantik

Sitenizle ilgili bir sorum var. Katilimcisi olmadigim ve bazen disaridan izledigim kadariyla "kardes site" olarak nitelediginiz sitenin tabiri caizse 'ultra Kemalist' bir cizgisi vardi. Kendi dunya gorusunu paylasmayan diger kullanicilarin kimilerince uzerinde bazen baski kuruluyor, kucumsemek amaciyla lakap takiliyor, hatta bazen hakaret ve kufur ediliyordu. Yeniden-acilan sitenizde de ayni durumun yasanmasi uzucu olur. O siteden buraya ayni uyelerin gelme ihtimali yuksek oldugundan, siteninin politik duzlemde ayni yerde ve pozisyonda oldugunu soyleyebilir misiniz? 

 

Saygilarimla

Neuropsychologist

 

 

Link to comment
Share on other sites

Bu sitenin politik bir kimliği yoktur. Herhangi bir siyasi veya felsefi fikrin temsilcisi değildir. Sadece bilimsel ve eleştirel düşünceyi baz alan, dogmatizmden uzak bir çizgi izleme maksadında bir sanal ortamdır burası.

Öbür siteyle ilgili ultra kemalist ithamınıza da ne kadar katılırım bilmiyorum. O sitede 20 yıl boyunca pek çok siyasi eğilime mensup yönetici gelip geçmiştir. Ama en eski ve en aktif yöneticilerden birkaçının Atatürkçü yönü göze batmış olabilir bazı kişilere, orasını bilemiyorum. Fakat Atatürk'ün ülke için yaptıklarına elbet saygı duyan bir yerdir. Bunda bir gariplik görülmemeli. Bu demek değildir ki orası sizin tabirinizle "ultra kemalist"dir. Hem bu ultra kamalizm ne demektir, onu da tam anladığımı söyleyemeyeceğim. Atatürk'ü sevmeyen, hatta Atatürk düşmanı kesim var memlekette, orası malum. Bunların çoğu dinci/muhafazakar çerçeveden olsa da, liberal eğilimli ve/veya solcu, ya da kürt milliyetçisi kesimden de Atatürk'ü sevmeyenler çıkabiliyor. (Mesela diktatör olduğunu düşünenler falan). Bu tür fikirler saygı çerçevesinde orada da burada da tartışılabilir elbette. Ama nefrete bürünmüş bir şekilde, düşmanca ve hakarete varan bir üslupla ülkenin kurucusu ve ilk cumhurbaşkanına saldırılırsa, yöneticilerin bunda artniyet görmesi ve bu tür bir eylemi ortalığı galeyana getirip, siteyi baltalamak olarak algılamaları elbette mümkündür, ve çok da haksız olmayacaktır o durumda.

Ama şunu söyleyebilirim ki, burasının moderatör kadrosu ile orasınınki tamamen farklıdır. Burada daha genç ve farklı bir ekip moderasyon yapmaktadır.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Giriş yap

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...