Jump to content

kavak

Members
  • İçerik sayısı

    2.810
  • Kayıt tarihi

  • Son ziyareti

  • Kazandığı günler

    146

kavak last won the day on 15 Kasım

kavak had the most liked content!

Sitemizdeki itibarı

457 Excellent

1 Takipçi

Son profil ziyaretçileri

Son ziyaretçiler bloğu devre dışı bırakıldı ve diğer kullanıcılara gösterilmiyor.

  1. Demek ki, suç bende. Hani diyorlar ya; beyini sürekli çalıştırarak yeni nöron bağlantıları oluşuyor. Bendeki bağlantılar muhtemelen kör düğüm olmuştur.
  2. Ben bu beyin eğzersizlerine pek fazla güvenmiyorum, çünkü ömür boyu dolaplar dolusu kitaplar okudum ve hâlâ her gün sabah akşam bir şeyler okumama rağmen sonuç ortada. Hafızamda zayıflama belirtileri var. Diğer yandan yeme içmenin, yani sağlıklı beslenmenin ve havası temiz bir diyarda yaşamanın etkisi olduğunu düşünüyorum.
  3. Saçmalığın dik alası aslında, ortada herhangi bir suç teşkil edecek hiçbir eylem yok. Azılı teröristlere ayrı, adi suçlulara ayrı ve muhabir/gazetecilere ayrı muamele yapılıyor. Bağımsız yargı diye bir şey beklemeyin, öyle bir şey kalmadı. Fikirlerini söyleyen gençleri, insanları ve elbette haber elemanlarını bilerek sindirmek istiyorlar. Hedefleri belli ve hedeflerinde sadece F. Altaylı yok. Daha niceleri var. Kendinden olmayanları korkutmak, susturmak ve sindirmek. Gayeleri tam olarak bu, ki dolaylı olarak vatandaşa da gözdağı veriliyor. Rusya´daki Putin rejiminden bir farkı kalmadı. O da işine gelmeyen muhalifleri ya zindana, ya Gulağa gönderiyor. Bazılarına ölüm fermanı vermekten geri kalmıyor. Yani Türkiye´deki rejimin Putin´li diktatör düzeninden pek fazla farkı bir yok.
  4. Bahçeli yine döktürmüş. "Birinci muhatap İmralı" demiş ve hızını alamadan "Bu yolda darağacında sallanmaya razıyız" diye eklemiş. Oysa, bilenler bilir, bizzat kendisi zamanında A. Öcalan´ın asılmasını istiyordu. Tıpkı S. Demirel´in meşhur "Dün dündür, bugün bugün" zihniyetiyle hareket ediyor. Bir siyasetçi 100 takla atsa bile yurdum insanının hiç umrunda değil gibi. Böyle kaypak siyasetçilerden hesap sormak şöyle dursun, hatta bunları alkışlayanlar var. Ben de terörün bitmesinden yanayım, da, buna Bahçeli gibi sürekli yön değiştiren dinozorlar yerine dürüst ve tutarlı siyasetçiler el atmalı.
  5. AB arasındaki mesafenin uzunluğu ne kadar?
  6. Bakarak çözmeyi sevenlere gelsin. En fazla 10 saniyeniz var... ( 5 + 3 ) x 4 - 6 : 2 Dipnot: Google Amca ve hesap makinesi yasak.
  7. İlahi @gun, 1 tane olması gerektiğini ben resime bakarak(!) bulmuştum. Benim yazdıklarımı teğet mi geçtin yoksa?
  8. Komisyon İmralı´ya gitme kararı aldı. CHP ise bu kararı reddetti, ki bana göre CHP´nin davranışı doğru bir karar, çünkü komisyonun İmralı´ya gitmesinin hicbir anlamı yok. Ayrıca halkın çoğunlu da Apo´nın ayağına kadar gidilmesine karşı. Oraya gidip ne yapacaklar, oraya gitmenin ne tür bir getirisi var? Abdullah Öcalan tescilli bir terörist örgütün ele başı ve sayısız sivillerin ölümünden birince derece sorumlu birisi. Komisyonun oraya gitmesinin hiçbir anlamı yok, çünkü komisyonun ana görevi PKK´nın silah bırakmasını ve dağdaki teröristlerin bir şekilde tasfiyesini barışçıl yollardan sağlamak. PKK silah bırakacağını beyan etmişti zaten.
  9. Yapay zekayı insanlar yarattığına göre onlardan insanlar sorumlu. İnsanlar tanrılara nazaran daha tutarlı oldukların ötürü tüm sorumluluğu kendileri üstleniyor. Yani eğer bir gün yapay zekanın birisi bir yamukluk yapacak olursa şayet, bundan biz insanlar sorumluyuz. Çünkü onları biz yaratık. Yapay zekanın mayası bozuksa, demek ki onun mayasını iyi tutturamamışız. Hasılı imtihan gibi zımbırtıların arkasına saklanmıyoruz ve sorumluluğu başkasının üzerine yıkmıyoruz. Birisi birine, tanrı da olsa, özgürlük veremez, ki buna mutlak özgürlük denemez. Özgürlük alınır. Bazen barışçıl yollarla, bazen zorla.
  10. kavak

    Beyin Geliştirmek

    İşleyen demir paslanmaz. İyi, hoş. Buna bir itirazım yok, da, bu devirde göz ardı edilen bir durum var. Ömrümüz günden güne uzuyor, ki bunun bir bedeli var elbette. Elli yaşından itibaren vücudumuz gözle görülür biçimde yaşlanıyor. Tüm organlarımız bundan nasibini alıyor. Gözlerimiz ve kulaklarımız zayıflıyor, cildimiz sarkıyor, hafızamız zayıflıyor, belimiz ağrıyor vs. Bilhassa beyin organımızın işleyişini tam olarak çözmüş değiliz, bu nedenle onu nasıl dinç tutacağımız hakkındaki tavsiyelere ben pek fazla güvenmiyorum açıkçası. Yok, bir tavsiyem var aslında. Beyninizin dinç kalmasını istiyorsanız, fazla yaşlanmayın.
  11. Gödel'in eksiklik teoremlerini kullanan bir fizikçi/matematikçi ekibi, dünyanın yalnızca algoritmalardan oluşmaması gerektiğini gösterdiğini iddia ediyor. Yani bu kainatın simüle edilmesinin mümkün olamayacağını söylüyorlar. Kaynaklar: https://www.sciencealert.com/physicists-just-ruled-out-the-universe-being-a-simulation https://www.derstandard.de/story/3000000295433/mathematischer-beweis-soll-zeigen-dass-wir-nicht-in-einer-simulation-leben https://www.nefes.com.tr/bilim-insanlari-simulasyonda-miyiz-sorusuna-noktayi-koydu-76001 Bu hususta son sözün söylendiğini düşünmüyorum, çünkü teknoloji henüz emekleme aşamasında. Quantum bilgisayarları henüz iş başı yapmadı. Son olarak: İçinde yaşadığımız kainatın tüm sırlarını (kara madde, kara delik, kara enerji, zaman/mekan vs.) tam olarak henüz bilmiyoruz. Hal böyle iken buna benzer konulara biraz temkinli yaklaşmak gerek.
  12. Fikir güzel ve gerekli ancak bunu kötüye kullananlar olacak. Denetlemesi çok zor.
  13. Okuldayken matematik öğretmenimiz bazı durumlarda kara tahtaya bakarak çözümlemenin çok zaman kazandırabileceğini söyleyip dururdu. Ben de ortadaki boşluğa bakarak en az 4 dairenin sığacağını düşündüm. Küçük dairelerin yarı çapı diğerleri gibi aynı olacaksa eğer, sayıları daha az olmalı. Bakarak bulduğum cevap 1 daire.
  14. Bu maaş zaten var ancak CDU/CSU, bu maaştan yararlananları daha sıkı bir takibe almayı istiyorlar ve kurallara uymayanlara katı yaptırımlar getirilecek.
  15. En az mı, yoksa en çok daire mi? Bence en az 4 tane.
×
×
  • Create New...