Saturn Konu tarihi: 9 Haziran Report Konu tarihi: 9 Haziran Bu konuyu motivasyon olsun maksadıyla açıyorum. Google Gemini yardımıyla Almanca öğrenmeye başladım. Aslında daha önceleri de başlamaya çalışmıştım ama hep vazgeçmiştim. Devam edebilirsem bu konuyu ayda bir güncellemeyi düşünüyorum. Gelişmeleri yazacağım. (Kaç kelime öğrendim vb.) Tavsiyeleriniz varsa yazabilirsiniz. 2 1
kavak Mesaj tarihi: 9 Haziran Report Mesaj tarihi: 9 Haziran Cümle yapıları çok farklı. Türkçe Anya´ya giderken Alamanca Konya´ya gidiyor. Cinsiyet ayrımı yapan bir dil. Örnek: Der Lehrer (erkek öğretmen), die Lehrerin (dişi öğretmen). Yine de her farklı dil ufkunuzu genişleme kapasitesine sahiptir, çünkü sadece dili değil o dilin kültürünü de öğrenmiş oluyorsunuz.
gun Mesaj tarihi: 9 Haziran Report Mesaj tarihi: 9 Haziran Keşke bende dil öğrenebilsem. Defalarca başarısız denemelerden sonra isteğim kayboldu.
DreiMalAli Mesaj tarihi: 16 Haziran Report Mesaj tarihi: 16 Haziran On 09.06.2026 at 22:39, gun yazdı: Keşke bende dil öğrenebilsem. Defalarca başarısız denemelerden sonra isteğim kayboldu. 😀 Almanya'da okula başladığımdan beri İngilizce öğrenmek istedim. İstedim değil, aslında İngilizce şarttı: Elektronik okuyorum, İngilizcem yok! Hep "Gelecek sömestri bir kursa yazılırım" diye teselli ettim kendimi. Okul bitti, meslek hayatında yine aynı: "Seneye öğrenirim" tesellisi... Ancak 10-15 senelik bir süre sonunda, İngilizce öğrenmeye niyetim olmadığına kendimi ikna edebildim. Hala da İngilizce bilmem! PS: Sevgili @Saturn'a başarılar diliyorum. Sevgiler 1
Saturn Mesaj tarihi: 16 Haziran Yazar Report Mesaj tarihi: 16 Haziran Bir haftadır günde 15-20 dakika çalışıyorum. Bu şekilde devam eder umarım. On 09.06.2026 at 23:39, gun yazdı: Keşke bende dil öğrenebilsem. Defalarca başarısız denemelerden sonra isteğim kayboldu. Kurslara mı gittin? Yoksa evde mi?
gun Mesaj tarihi: 16 Haziran Report Mesaj tarihi: 16 Haziran Öğrendiğimiz dili konuşan ülkenin ilköğretim ders kitaplarını nereden bulabiliriz?
Recommended Posts