Valery Legasov Konu tarihi: 16 saat önce Report Konu tarihi: 16 saat önce Değerli dostlar, Müslümanlar, Kur'an ayetlerinin 610’dan 632’ye kadar, yani 23 yıl boyunca indiğini söylüyorlar. Ancak, İsra Suresi’nin 1. ayetinde bu durumla çelişen bir ifade bulunmaktadır. O, kulunu geceleyin, Mescid-i Haram'dan, etrafını mübarek kıldığımız Mescid-i Aksa'ya götüren Allah her türlü eksiklikten uzaktır. Gerçekten O, her şeyi işiten ve her şeyi gören'dir. İsra Suresi’nin 1. ayeti, Mekke döneminin sonlarına doğru, Miraç olayından önce, 610-622 yılları arasında bir zaman diliminde inmiştir. Yani bu ayete göre, günümüzde Mescid-i Aksa olarak bilinen yerin 610-622 yılları arasında var olması gerekiyor. Şimdi, Mescid-i Aksa nedir, ne değildir, bunu da biraz açıklamak gerekir. Mescid-i Aksa, içinde irili ufaklı pek çok yapı bulunduran büyük bir kompleks olsa da, en önemli iki yapı şunlardır: Mescid-i Aksa Camii (En Uzak Camii) ve Kubbetü's-Sahra (Kaya Kubbesi). Günümüzde Mescid-i Aksa olarak bilinen cami ve kubbenin inşası, 685 yılında başlamış ve 692 yılında tamamlanmıştır. Bu tarihler, Emevi Halifesi Abdülmelik bin Mervan'ın hüküm sürdüğü döneme denk gelmektedir. Şimdi sormazlar mı? 610-622 yılları arasında indiği iddia edilen ayetlerde, 692 yılında tamamlanmış olan yapının ismi ne arıyor diye?
Valery Legasov Mesaj tarihi: 13 saat önce Yazar Report Mesaj tarihi: 13 saat önce Sahih Buhari Cilt 4, Kitap 55, Hadis No 636. Sahih Buhari, Kitap 55: Peygamberler Abu Dhaar'dan rivayet edilmiştir: Ben dedim ki, "Ey Allah'ın Elçisi! İlk olarak hangi cami inşa edilmiştir?" O, "El-Mescid-il-Haram" diye cevap verdi. Ben, "Sonra hangisi inşa edilmiştir?" diye sordum. O, "El-Mescid-ul-Aksa (yani Kudüs)" diye cevap verdi. Ben, "Aralarındaki süre ne kadardı?" diye sordum. O, "Kırk yıl" diye cevap verdi. Sonra ekledi: "Nerede olursanız olun, namaz vakti geldiğinde namazınızı kılın, çünkü bütün yeryüzü sizin için bir ibadet yeridir." Muhammed'e göre, Mescid-i Haram inşa edildikten 40 yıl sonra Mescid-i Aksa inşa edilmiştir. Peki Mescid-i Haram ne zaman inşa edildi? İbrahim ve oğlu İsmail tarafından, MÖ 2000 yılları olduğu söylenir. Mescid-i Aksa'nın inşası ise 685'te başlamış ve 692'de tamamlanmıştır. MÖ 2000 ile MS 692 arasındaki fark 2692 yıldır. Şimdi Müslüman arkadaşlar şöyle cevap verebilir: Hayır, orada Mescid-i Aksa değil, Süleyman Mabedi kast ediliyor. Süleyman Mabedi'nin inşası ise yaklaşık olarak MÖ 957 yılında başlamış ve MÖ 950 civarında tamamlanmıştır. Yani, arada yine yaklaşık 1000 yıl gibi bir fark söz konusu. Ayrıca, Arap orduları Kudüs’ü fethettiklerinde, Tapınak Dağı'nı terkedilmiş ve pisliklerle dolmuş şekilde buldukları rivayet edilir. Halife Ömer, buranın temizlenmesini emreder ve sonrasında burada namaz kılar.
Recommended Posts