Jump to content

Yapay zeka neden ibadet etmiyor?

Recommended Posts

Konu tarihi:

Algoritmasını yazdığınız yapay zekanın size ibadet etmesini ister misiniz?

Mesela caminin minaresine çıkıp hergün 5 vakit  sizin adınızı bağırıp duruyor. :)

Sizin için kurban kesiyor. :)

Mesaj tarihi:
41 dakika önce, gun yazdı:

Şimdilik etmiyor, çünkü farkındalığının farkına varan bir bilinci yok. :)

41 dakika önce, gun yazdı:

Algoritmasını yazdığınız yapay zekanın size ibadet etmesini ister misiniz?

Mesela caminin minaresine çıkıp hergün 5 vakit  sizin adınızı bağırıp duruyor. :)

Sizin için kurban kesiyor. :)

Benim işlerimi kolaylaştırmasını isterim elbette ancak kendisine ibadet edilmesini isteyen bir insan olsa olsa hastalıklı/karaktersiz birisi olur herhalde.

Tüm mesele bu zaten...

Dindarlar, koskoca bir tanrının kendisi açısından pire boyutunda olan biz insanların biat etmesini, yalvarmasını ve uğruna kurban kesmesini normal karşılıyorlar. Anormal bir şeyi normalmiş gibi görüyorlar/gösteriyorlar. 

Peki neden? Ölümden ödleri kopuyor. Bu dünyada güzellemesini yaptıkları tanrının orada kendilerine şeker dağıtacağını umuyorlar. Yani resmen tam bir tüccar zihniyeti.

Mesaj tarihi:
1 dakika önce, kavak yazdı:

Şimdilik etmiyor, çünkü farkındalığının farkına varan bir bilinci yok. :)

Benim işlerimi kolaylaştırmasını isterim elbette ancak kendisine ibadet edilmesini isteyen bir insan olsa olsa hastalıklı/karaktersiz birisi olur herhalde.

Tüm mesele bu zaten...

Dindarlar, koskoca bir tanrının kendisi açısından pire boyutunda olan biz insanlardan biat etmesini, yalvarmasını, kurban kesmesini normal karşılıyorlar. Anormal bir şeyi normalmiş gibi görüyorlar/gösteriyorlar. 

Peki neden? Ölümden ödleri kopuyor. Bu dünyada güzellemesini yaptıkları tanrının orada kendilerine şeker dağıtacağını umuyorlar. Yani resmen tam bir tüccar zihniyeti.

Kurban yerine tasarladığınız az gelişmiş robotları parçalamasını istermisiniz yazsaydım iyi olurmuş. :)

• Haha 1
Mesaj tarihi:
5 dakika önce, gun yazdı:

Kurban yerine tasarladığınız az gelişmiş robotları parçalamasını istermisiniz yazsaydım iyi olurmuş. :)

Az gelişmiş robotlar...

Güzel bir nokta, çünkü bizler de kendimize nazaran az(!) gelişmiş hayvanları, bitki ve mevyeleri hiç düşünmeden löpür löpür mideye indiriyoruz. :)

Mesaj tarihi:

Bilincin nasıl ortaya çıktığı ve öz benliğimizin tam olarak çalıştığı henüz çözülmedi. Bunu çözdüğümüz vakit, robotlara farklı gözle bakacağız muhtemelen. Ben şahsen robotlarda çok büyük bir potansiyel görüyorum. 

• Like 1
Mesaj tarihi:

Bizler de bir bakıma robot değil miyiz?

Öyle ya; doğanın canlılara dikte ettiği kuralların çıkamıyoruz aslında. Ortama uyum sağlayamayanlar perişan olmaya mahkumlar. Nefes almadan, yemek yemeden ve su içmeden yaşayamayız.  Bu da bir nevi robotluk olamaz mı? 

• Thanks 1