Jump to content

Barbekü Festivali Kutlu Olsun

Singularity

Recommended Posts

Bütün müslüman din kardeşlerimizin barbekü bayramını kutluyorum.

- Görüyorum çok keyiflisiniz.

+ Bugün bayram. 

- Eğlenmek için ne yapıyorsunuz?

+ Seni kesecez.

- Möö?

Coğrafya kader midir. İşte bu inek Türkiye'de değil de Hindistan'da doğsaydı hayatta kalacaktı. Şimdi bir mangalda pişecek, çünkü müslümanların bayram anlayışı bu. Bizim bayram anlayışımız birbirimizi kesmek. Burada bence hastalıklı bir ruh halinin yansıması var. Benim anladığım eğlence şekli, kurarsın bir içki masası, mezen olur, varsa açarsın bir klasik Türk müziği geri planda tıngırdar, eğlence budur. Başka bir anlayışa yada yaş grubuna göre açarsın hareketli müzik, podyuma atlar hoplayıp zıplarsın. Bayram budur, eğlence budur. Bayram etmek, eğlenmek, birini boğazlamak değildir. Vegan değilim bu arada. Gerekli ölçüde protein almak için arada et yemek lazım. Ama bu övünülecek yada sevinilecek bir eylem değil. Barbekü yapacağız diye eğleniyorsanız bu mantıklı.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) kurumuna göre 2024 yılında, Kurban Bayramı'nda ülkede kesilmesi beklenen 3 milyon 200 bine yakın kurbanlık hayvan öngrülmüş. Dünya çapında herhangi bir veri bulamadım ancak Türkiye´dekinin 10 katı, yani en az 30 milyon olacağını tahmin ediyorum. Mâlum tanrı bu rakamlar karşısında sevinçten dört köşe oluyordur herhalde.

Kaynak: https://www.trthaber.com/haber/turkiye/kurban-bayraminda-3-milyon-200-bin-kurban-kesilecek-862176.html