fmd20 Konu tarihi: 19 Mayıs Report Paylaş Konu tarihi: 19 Mayıs son 2-3 yıldır bir mutsuzluk , pesimistlik hakim bana tanıştığım neredeyse her yabancının olağanca hadsizliğiyle: "hayata küsmüş bir halin var" gibi sözler söylemesinden anlaşılıyor. yani her an mutlu olamam yürürken gülerek yürüyemem sohbet ederken her an güler yüzlü olamam . fakat sanırım ben biraz az gülüyorum eskiye göre, 2020 den önceye göre aslında. mutluluk mutsuzluk konuları üzerine son 2-3 yılda çok düşündüm ve bazı kanılara vardım şöyle ki: olumsuz duygular (pişmanlık , özlem gibi) çok uzun süren duygular , olumlu duygular ise çok kısa sürüyor örneğin: bir sınavda 1. olduğunuzu düşünün o an çok mutlu olursunuz sevdiklerinizle paylaşırsınız mutluluğunuzu. o gün devam eder belki belki 3 gün peki yıllar geçince ne olur o anı hatırladığınızda sadece ufak bir tebessüm belirir yüzünüzde 1 saniyeliğine bu her türlü mutluluk için geçerli. kısaca sonunda her mutluluk ufak bir tebessümden ibaret kalır. olumsuz duygular öyle mi ? değil 1 gün pişman olursun ömür boyu devam eder 18 yaşında çocukluğunu özlemeye başlarsın ömür boyu sürer bu özlem. tabii bu söylediklerim genellenebilir mi bilmiyorum. ancak bana göre öyle. bu konudaki fikirlerimi akılda kalsın diye edebileştirerek kısa ve öz şöyle açıklıyayım: Gerçek,saf mutluluk çocukluk bittiğinde ölür ondan sonraki mutluluk mutsuzluk çarkının kısa süreli arızalarıdır, çark aksar ama dönmeye devam eder son aksama mutluluktan değil ölümdendir, yaşam çarkıyla birlikte durur her iki çark da kimi mutludur kimi mutsuzdur sonunda. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kavak Mesaj tarihi: 20 Mayıs Report Paylaş Mesaj tarihi: 20 Mayıs Soru basit: Bir insan neden güler? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Saturn Mesaj tarihi: 20 Mayıs Report Paylaş Mesaj tarihi: 20 Mayıs Doktora gittin mi? @fmd20 Antidepresanlık durumun varsa antidepresan kullan. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fmd20 Mesaj tarihi: 20 Mayıs Yazar Report Paylaş Mesaj tarihi: 20 Mayıs 2 saat önce, Saturn yazdı: Doktora gittin mi? @fmd20 Antidepresanlık durumun varsa antidepresan kullan. Teşekkürler.Gitmedim. İlaca bağlanmak istemiyorum Link to comment Share on other sites More sharing options...
fmd20 Mesaj tarihi: 20 Mayıs Yazar Report Paylaş Mesaj tarihi: 20 Mayıs 3 saat önce, kavak yazdı: Soru basit: Bir insan neden güler? Neden ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Saturn Mesaj tarihi: 20 Mayıs Report Paylaş Mesaj tarihi: 20 Mayıs 17 dakika önce, fmd20 yazdı: İlaca bağlanmak istemiyorum İlaç istemiyorsun, o zaman başka antidepresanlar bul. Mesela ağırlık kaldırma egzersizleri yapmak, bazı bitkisel yağlar filan iyi gelebilir. Ben eskiden sarı kantaron yağı kullanıyordum. "Mod yükselten bitki" olarak bilinir. İlaç yerine onu kullanabilirsin belki. Kullanmak istiyorsan detaylı araştırma yap, mesela "Kimler sarı kantaron kullanamaz?" yazıp araştır. Bir sıkıntı yoksa kullan. Ben bunu çok detaylı şekilde araştırdıktan sonra yağını alıp kullanmıştım. Antidepresan etkisi kanıtlanmış bir bitkidir. https://evrimagaci.org/dogadan-antidepresan-toplamak-mod-yukselten-bitki-olarak-da-bilinen-sari-kantaron-neden-depresyona-iyi-geliyor-11087 Düzgün araştırma yapmadan kullanma. Bazı durumlarda bu bitkiyi kullanmak ölümcül bile olabiliyor. Bence sen yine de psikiyatriye gitmelisin. Depresyon çok ciddi bir problem. 3 saat önce, kavak yazdı: Soru basit: Bir insan neden güler? Beyninde yeterince serotonin bulunmayan birisi asla gülemez. En komik espriyi bile duysa. Bu yüzden bu tür depresif durumlarda antidepresan kullanmaya mecburlar. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Saturn Mesaj tarihi: 20 Mayıs Report Paylaş Mesaj tarihi: 20 Mayıs 1 saat önce, fmd20 yazdı: Teşekkürler.Gitmedim. İlaca bağlanmak istemiyorum Doktora git. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fmd20 Mesaj tarihi: 21 Mayıs Yazar Report Paylaş Mesaj tarihi: 21 Mayıs 10 saat önce, Saturn yazdı: İlaç istemiyorsun, o zaman başka antidepresanlar bul. Mesela ağırlık kaldırma egzersizleri yapmak, bazı bitkisel yağlar filan iyi gelebilir. Ben eskiden sarı kantaron yağı kullanıyordum. "Mod yükselten bitki" olarak bilinir. İlaç yerine onu kullanabilirsin belki. Kullanmak istiyorsan detaylı araştırma yap, mesela "Kimler sarı kantaron kullanamaz?" yazıp araştır. Bir sıkıntı yoksa kullan. Ben bunu çok detaylı şekilde araştırdıktan sonra yağını alıp kullanmıştım. Antidepresan etkisi kanıtlanmış bir bitkidir. https://evrimagaci.org/dogadan-antidepresan-toplamak-mod-yukselten-bitki-olarak-da-bilinen-sari-kantaron-neden-depresyona-iyi-geliyor-11087 Düzgün araştırma yapmadan kullanma. Bazı durumlarda bu bitkiyi kullanmak ölümcül bile olabiliyor. Bence sen yine de psikiyatriye gitmelisin. Depresyon çok ciddi bir problem. Beyninde yeterince serotonin bulunmayan birisi asla gülemez. En komik espriyi bile duysa. Bu yüzden bu tür depresif durumlarda antidepresan kullanmaya mecburlar. Teşekkürler gideceğim Link to comment Share on other sites More sharing options...
kavak Mesaj tarihi: 21 Mayıs Report Paylaş Mesaj tarihi: 21 Mayıs 19 saat önce, fmd20 yazdı: Neden ? Kendimizi hem fiziksel hem de sosyal bakımdan iyi hissettiğimiz anlarda/durumlarda gülmeye bir hayli meyilliyiz. Gülmek, bir bakıma sağlıklı olmanın ve mutluluğun göstergesidir. Bu bağlamda dalga geçme amaçlı gülmeyi kastetmiyorum elbette. Gülme sorunun varşa şayet ikisinden birisinde ciddi sorunların vardır muhtemelen, çünkü yanılmıyorsam hayvanlar âleminde bilinçli bir şekilde gülen ve güldüğünün farkında olan tek tür biziz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kavak Mesaj tarihi: 21 Mayıs Report Paylaş Mesaj tarihi: 21 Mayıs 18 saat önce, Saturn yazdı: Beyninde yeterince serotonin bulunmayan birisi asla gülemez. En komik espriyi bile duysa. Yeterince serotonin zıkkımı olsa bile mutlu olmak için sebepleri yoksa, gülmeye tenezzül etmez. Biri fiziksel çirkinse, sağlık sorunları varsa, sakatsa, karşı cinsle ilişki kuramıyorsa veyahut düzenli bir sosyal/arkadaş çevresi yoksa, anca somurtur. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kavak Mesaj tarihi: 19 saat önce Report Paylaş Mesaj tarihi: 19 saat önce Bu gezegendeki insanların çoğu iş, aş ve geçim derdi yüzünden hayatlarının önemli bir kısmını koşturarak geçiştiriyor. Mutlu yaşam sürmeye ne maddi imkanları var ne de kafalarını dinleyecek boş vakitleri. Bu nedenle yaşlandıkça zamanın daha hızlı geçtiği bir izlenim var. Halbuki zaman akışı aynı; onu farklı algılayan biziz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts