kavak Konu tarihi: 18 Nisan Report Paylaş Konu tarihi: 18 Nisan Bazı insanlar çeşitli sebeplerden ötürü kötülüğü temsil eden bir şeyşiz yapamıyorlar. Toplumlarda bu hususun bir hayli yaygın olduğu kanaatindeyim. Mesela kimileri Ermenileri ve Yahudileri, kimileri Şiileri, kimileri batıyı ve kimileri de yakın komşusunu bile düşman bellemiş. Bunların kötü, kalleş olduğuna kendilerinin ise masum olduğuna inananlar var. Bazılarında bu özellik hastalık derecesinde ve bunun neticesinde ırkçılık , aşırı milliyetçilik ve fanatik dindarlık yeşermiş. İnsanları iyi yola sevketmeyi iddia eden dinler bile kötülüğün kralı olan bir şeytan figürünü yaratmış. Doğanın bir kanunu olan bencillik insanları teget geçmedi elbette, dolayısıyla savaşlar ve katliyamlar ezelden beri var. Hasılı düşman arayışı insanlık kadar eskidir. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Saturn Mesaj tarihi: Cumartesi saat 19:41 Report Paylaş Mesaj tarihi: Cumartesi saat 19:41 Ben tanrı inancının bile beyin hastalığı olduğunu düşünüyorum. Milliyetçilik, ırkçılık, holiganlık, fanatik dindarlık vb. bunların tamamı beyin hastalığıdır, bana göre. Sağlıklı insanın bu saydığım düşünce bozukluklarıyla işi olmaz. Futbol holiganlarının bile şizofrenik bozukluk rahatsızlığından muzdarip olduklarını düşünüyorum. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kavak Mesaj tarihi: Cumartesi saat 20:23 Yazar Report Paylaş Mesaj tarihi: Cumartesi saat 20:23 @Saturn, ona bakarsan her insanın kesin sakat(!) bir tarafı vardır. Çünkü dünya tarihine baktığımızda sağlıklı bir rasyonellikten ziyade akla mantığa ters olaylar çıkıyor karşımıaz. Hesabını yapsak, insanlar barıştan çok savaşlarla zamanını geçirmiş. Bu insan türü garip bir yaratık, anlaması güç. Yaratıcılık yani müthiş iyi ancak yıkıcı tarafı da bir o kadar berbat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Saturn Mesaj tarihi: 21 saat önce Report Paylaş Mesaj tarihi: 21 saat önce Şiddetli deprem oldu. Herkes sokaklarda. Umarım bu sonuncusudur. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts