gun Konu tarihi: 24 Mart Report Paylaş Konu tarihi: 24 Mart Tanrı veya doğa herkesi neden eşit yaratmıyor? Magnus Carlsen mesela üç kişi ile gözleri kapalı satranç oynuyor. Böyle kaç kişi var mesela dünyada? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kavak Mesaj tarihi: 24 Mart Report Paylaş Mesaj tarihi: 24 Mart Einstein "Tanrı zar atmaz" demişti vaktinde. Halbuki hem tanrı hem de doğa bir güzelcene zar atmış ve hâlâ zar atarak canlıları yaratıyorlar. @gun, sen de şansına ya tükür ya da küs. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Saturn Mesaj tarihi: Cumartesi saat 11:48 Report Paylaş Mesaj tarihi: Cumartesi saat 11:48 Bence tanrı yok. Ben inanmıyorum. Doğa ise zaten bilinçsiz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gun Mesaj tarihi: Pazar saat 18:16 Yazar Report Paylaş Mesaj tarihi: Pazar saat 18:16 On 29.03.2025 at 14:48, Saturn yazdı: Bence tanrı yok. Ben inanmıyorum. Doğa ise zaten bilinçsiz. Tanrıyı yapay zekaya sordun mu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kavak Mesaj tarihi: Pazartesi saat 17:18 Report Paylaş Mesaj tarihi: Pazartesi saat 17:18 23 saat önce, gun yazdı: Tanrıyı yapay zekaya sordun mu? Yapay zeka ne anlar tanrıdan? Ona akıl verenlerin borazanlığını yapacak işte; kendi kafasına göre takılmasını ve tanrı hakkında felsefe yapmasını bizler göremeyeceğiz. Çünkü bilincin sırrını keşfetmek için daha çok ekmek yemesi gerek, ki biz insanlar bile nasıl oluştuğunu henüz bilmiyoruz. "Short Circuit" adında bir film vardı. Oradaki robot kahramanımız sürekli "More İnput, more input" diye ortalarda koşturuyordu. Yapay zekanın da durumu şu an böyle. Sürekli bilgi toplamakla meşgul ve tüm mesele o bilgileri bir şekilde işleyip kendine has benliğini oluşturabilmekte yatıyor. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts